Er ligt nog steeds heel veel vers fruit in de winkels in alle kleuren en maten. Tijd voor een cake met blauwe bessen en frambozen. Een prima combinatie.
Het is hartje zomer en inmiddels is het weer een stukje beter. Maar toen ik deze cake aan het maken was, leek het vooral herfst! Dat sombere weer slaat ook wel een beetje op mijn humeur moet ik zeggen. Als de zon veel schijnt is alles net allemaal iets leuker en gezelliger. Dan maar zomerfruit kopen en lekker bakken. Misschien helpt ’t. Aan de smaak zal het niet liggen. Het is een lekker frisse cake geworden door de frisse smaak van de karnemelk. Weer eens wat anders. Als ik (Ria) vandaag dit artikel schrijf is het trouwens droog en schijnt de zon. Dus valt mee.
Ik ben net terug van pakketjes wegbrengen van klanten. Zoals de meesten van jullie misschien wel weten verkoop ik taartdozen in mijn webshop. En ik ga dan ook bijna elke dag de pakketten van de klanten naar het depot brengen om te versturen. Zo kom ik in ieder geval voldoende buiten. Ik heb tegenwoordig een nieuw website met alleen nog taartdozen, taartkartons, bakingcups en zo. Verder nog wat restspulletjes van mijn taartwinkel die ik eerder had. Als je interesse hebt, kun je altijd even snuffelen: www.twinkelotjetaartdozen.nl . Laat even weten dat je via deze blog op mijn winkelsite bent gekomen, en je krijgt gratis een leuke metalen uitsteker bij je bestelling van minimaal 20 euro! Veel plezier weer met bakken!
Ingrediënten
- een springvorm met een doorsnee van 24 cm
- beetje boter om de vorm in te vetten
- beetje bloem om te bestuiven
Voor het deeg:
- 250 gram boter of margarine
- 240 gram fijne suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 5 eieren
- 360 gram cakemeel
- 125 ml karnemelk
- 100 gram frambozen
- 100 gram blauwe bessen
Voor decoratie:
- nog wat frambozen en blauwe bessen
- beetje poedersuiker
Instructies
- Was de frambozen en de blauwe bessen en laat ze zo goed mogelijk uitlekken.
- Beboter de vorm en bestuif deze met wat bloem.
- Doe de boter in een kom en klop deze zacht, klop zeker twee minuten.
- Voeg de suiker en de vanillesuiker toe en klop dit samen tot een romig geheel.
- Voeg dan de eieren één voor één toe, klop telkens zeker een halve minuut tot het ei goed is opgenomen. Ga door tot alle eieren zijn toegevoegd. Bij het laatste ei kun je vast een eetlepel meel toevoegen. Klop nog even goed door.
- Voeg dan een derde deel van het meel toe en een derde deel van de karnemelk. Klop dit met de mixer op de laagste stand tot het is opgenomen. Voeg dan weer een deel van het meel en de karnemelk toe en klop er weer door.
- Dan de rest van het meel en de karnemelk. Klop even kort door tot het is opgenomen, maar klop zeker niet langer dan nodig is. Het deeg moet luchtig blijven.
- Als het fruit nog wat vochtig is, kun je een beetje bloem erdoor strooien. Vermeng dit goed.
- Voeg nu al het fruit toe aan het deeg. Schep het erdoor met een spatel.
- Vul de vorm met het deeg. Strijk het glad met een paletmes.
- Zet de vorm in de oven. Bak de cake gaar in ongeveer 70 – 75 minuten.
- Dek de cake het laatste kwartiertje af met een stukje aluminiumfolie anders wordt de cake mogelijk wat te donker.
- Prik even in de cake. Als de prikker er droog uitkomt is deze gaar.
- Haal de cake er dan uit en laat afkoelen op een taartrooster.
- Na ongeveer een kwartier tot een half uur kun je de cake uit de vorm halen en laat dan verder afkoelen.
- Bestuif met wat poedersuiker en fruit. Dit kun je het beste vlak voor het serveren doen.
Notities
Liefde voor bakken tip: zorg ervoor dat het fruit zo droog mogelijk is, anders gaat het naar de bodem zakken. Was bij mij ook nog wel een beetje. Je kunt er bloem aan toevoegen om het fruit wat droger te maken.
Liefs Ria & Laura