Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Cakes

Drie kleuren cake

by Liefde voor bakken 12/02/202012/02/2020
written by Liefde voor bakken 12/02/202012/02/2020
Drie kleuren cake

Iedereen kent de bekende marmercake wel. Zo’n cake bestaat voor de helft uit gewoon cakedeeg en voor de andere helft uit chocoladedeeg. Altijd lekker! Nu heb ik daar weer eens een variant op bedacht! De drie kleuren cake!

Elke keer als wij iets bakken moet het natuurlijk weet net een beetje anders zijn. Zo verzamelen we een blog vol met heel veel verschillende recepten. Zo dat iedereen iets kan vinden wat je lekker lijkt en wat je dus graag wilt maken. We hebben al een flinke verzameling cakes. Cakes zijn niet al te moeilijk om te maken en vooral overheerlijk!! Deze cake is een variant op de stand marmercake. Ik heb het deeg verdeeld over 3 bakjes. Eén deeg blijft gewoon zoals het is. Het tweede deeg wordt een chocoladedeeg, door toevoeging van cacaopoeder. En het derde deeg krijgt een koffiesmaak en wordt lichtbruin. Dat geeft een leuk marmer effect! Extra leuk met die 3 verschillende kleuren. Ik heb aan het koffiedeeg wel een klein beetje cacaopoeder toegevoegd omdat ik graag wilde dat het lichtbruin werd, zodat je het kleurverschil beter kunt zien.  Dat leek me beter dan het toevoegen van kleurstof. Ga snel naar het recept, dan kun je zien hoe ik dat gedaan heb.

Drie kleuren cake

Drie kleuren cake

Liefde voor bakken Iedereen kent de bekende marmercake wel. Zo’n cake bestaat voor de helft uit gewoon cakedeeg en voor de andere helft uit chocoladedeeg.… Printen
Cijfer 4.7/5
( 3 gestemd )

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 250 gram boter of een goede kwaliteit margarine
  • 250 gram fijne suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 5 eieren
  • 280 gram cakemeel
  • snuf zout

Extra voor het chocoladedeeg:

  • 25 gram cacaopoeder
  • klein schepje suiker
  • 4 eetlepels water

Extra voor het koffiedeeg:

  • 40 gram cakemeel
  • 50 ml sterke koffie
  • 10 ml koffielikeur
  • 5 gram cacaopoeder

Extra:

  • een langwerpige cakevorm van ongeveer 28 cm
  • beetje margarine om de vorm in te vetten
  • beetje bloem om de vorm mee te bestuiven

Instructies

  1. Beboter de bakvorm en bestuif deze met een beetje bloem. Schud de overtollige bloem er dan weer uit. Zet opzij.
  2. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  3. Doe de cakemeel en het zout in een kom, zeef het.
  4. Doe de boter of margarine in een kom, klop deze zacht. Voeg de suiker en de vanillesuiker toe en klop dit 3 minuten op de hoogste stand.
  5. Klop de eieren er één voor één door, klop telkens tot het ei helemaal is opgenomen. Voeg bij het laatste ei twee eetlepels van de cakemeel toe.
  6. Klop dit geheel nog 5 minuten goed door. Dan wordt het heel luchtig.
  7. Schep dan het cakemeel in delen toe aan het luchtige eiermengsel. Schep het erdoor, klop niet meer. Ga door tot alle meel is toegevoegd.
  8. Verdeel dit deeg dan over drie kommen. Het eerste deel blijft zoals het is.
  9. Het tweede deel wordt het chocoladedeeg. Doe hiervoor 25 gram cacaopoeder in een kleine schaaltje. Voeg daar 30 ml water aan toe en een schepje suiker. Roer hier een papje van en meng dit dan door het deeg in het tweede kommetje. Dan heb je een mooi bruin chocoladedeeg.
  10. Het derde deel wordt koffiedeeg. Zet een kopje sterke koffie. Neem hier 50 ml van en doe dit in een klein schaaltje. Voeg hier 40 gram cakemeel aan toe, 5 gram cacaopoeder en eventueel 15 ml koffielikeur. Roer hier een papje van en meng dit door het deeg in de derde kom. Dit is dan je koffiedeeg.
  11. Vul de vorm afwisselend met een schep van het gewone deeg, het koffiedeeg en het chocoladedeeg. Strijk de bovenkant glad.
  12. Zet de cake in de voorverwarmde oven en bak de cake gaar in 70 – 75 minuten. Prik er even in met een satéprikker om te kijken of deze er droog uit komt.
  13. Als de cake ongeveer een uur in de oven zit, doe ik er een stuk aluminiumfolie overheen om ervoor te zorgen dat de cake niet te donker wordt aan de buitenkant.
  14. Haal de cake uit de oven en laat deze minstens 20 minuten afkoelen in de vorm. Haal de cake dan uit de bakvorm en laat dan op het rooster verder afkoelen.

 

Liefs, Ria

cake
2 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Stroopwafel karamel taartje
next post
Bananenbrood met noten

You may also like

Milka-roomcake met nootjes

14/06/2017

Laagjescake met citroenkwark

18/05/2018

Frisse advocaatcake

11/11/2016

Sinaasappel cake

26/01/2018

Citroencake met Limoncello

18/07/2019

Kerst tulband

16/12/2018

Aardbeien kruimelcake

23/08/2017

Boerenjongens cake

27/01/2017

Bananencake met karamel

15/11/2020

Schwarzwalder kirsche cake

26/03/2017

2 comments

Leanne Sinke 12/02/2020 - 09:39

Cakemeel is zelfrijzend bakmeel?

Reply
Liefde voor bakken 12/02/2020 - 12:11

Nee is niet helemaal hetzelfde. Cakemeel is eigenlijk een combinatie van zelfrijzend bakmeel en maizena. Gewoon te koop in alle supermarkten.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....