Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Cakes

Laagjescake met citroenkwark

by Liefde voor bakken 18/05/201805/12/2018
written by Liefde voor bakken 18/05/201805/12/2018
Limoncello cake

Cake en citroen is een heerlijke combinatie. Zo ontzettend fris! Deze cake is weer eens een laagjes cake geworden met kwarkvulling!

Als ik deze cake aan het bakken ben, is het buiten prachtig weer! De zon schijnt volop en het is nu al 24 graden! Vanmiddag zal het nog wel warmer worden. We gaan vanaf morgen een paar dagen naar de camping. Een soort familie weekendje zal ik maar zeggen. Iedereen komt een paar dagen, de een wat langer dan de ander, maar dat is natuurlijk geen probleem. Iedereen heeft zo zijn eigen verplichtingen nu ze allemaal volwassen zijn en een baan hebben. De één zit in het onderwijs, twee werken in het ziekenhuis als verpleegkundige, en dan nog een paar die in het bedrijfsleven werken. Maar ze hebben toch allemaal een paar dagen vrij kunnen krijgen! Joepie! Wij vinden het altijd leuk om met onze kinderen gezellig bij elkaar te zitten op een camping. Het is Hemelvaartsweekend, dus het zal wel druk zijn. Nu maak ik op de valreep nog een lekkere cake, dan kan ik die mee nemen.

Limoncello cake

Laagjescake met citroenkwark

Liefde voor bakken Cake en citroen is een heerlijke combinatie. Zo ontzettend fris! Deze cake is weer eens een laagjes cake geworden met kwarkvulling! Als… Printen
Cijfer 4.8/5
( 4 gestemd )

Ingrediënten

Voor de cake:

  • 250 gram boter of margarine
  • 200 gram witte basterd suiker
  • snufje zout
  • 3 eieren
  • 250 gram cakemeel
  • 50 ml melk
  • 2 theelepels citroensmaakstof

Voor de vulling:

  • 500 gram magere citroenkwark (bijvoorbeeld van Optimel)
  • 250 gram verse slagroom
  • sap van 1 citroen (circa 50 ml)
  • 9 blaadjes gelatine
  • geraspte schil van een citroen

Voor de topping:

  • 20 gram eiwit
  • paar eetlepels suikerbakkerspoeder / poedersuiker
  • 2 eetlepels limoncello / citroensap

Extra:

  • een langwerpige cakeblik van 30 cm
  • vel bakpapier

Instructies

  1. Vet de bakvorm in met een beetje boter en bestrooi met wat bloem. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Klop de boter zacht en romig met een mixer. Voeg de witte basterdsuiker toe en klop dit door de boter.
  3. Zeef de cakemeel met het zout.
  4. Voeg één voor één de eieren toe aan het botermengsel, klop telkens even door tot het hele ei is opgenomen. Voeg eventueel een klein schepje meel erbij. Voeg dan de rest van het meel toe, afgewisseld door de melk, klop dit goed door het deeg.
  5. Voeg de citroensmaakstof toe en klop dit er ook nog door.
  6. Vul de bakvorm met het deeg. Bak de cake gaar in circa 1 uur. Prik even met een prikker, die moet er droog uitkomen.
  7. Haal de cake er uit, laat circa 10 minuten afkoelen. Haal dan voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen op een taartrooster.
  8. Maak de cakevorm schoon. Leg een vel bakpapier in de cakevorm, doe dit zo dat er aan de beide lange zijden een stuk uitsteekt, zodat de cake er later met behulp van het bakpapier uitgetild kan worden.
  9. Als de bovenkant van de cake bol is, kun je er beter een stukje afsnijden, zodat de cake plat wordt. Snijd de cake met een dubbele taartzaag in 3 langwerpige plakken.
  10. Leg de onderste, dus smalste plak op de bodem, op het bakpapier.
  11. Week voor de vulling de gelatineblaadjes minimaal 10 minuten in koud water. Doe de kwark in een kom en klop deze door op een lage stand. Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker. Meng de slagroom door de kwark en klop dit voorzichtig door.
  12. Boen de citroen schoon en rasp de schil. Bewaar de rasp voor de garnering. Pers dan de citroen uit en vul dit aan met water tot 75 ml. Breng het sap aan de kook en zet het vuur weer uit. Laat dit 1 minuutje staan zodat het zeker niet meer kookt. Los er dan de uitgenepen blaadjes één voor één in op. Zorg dat alles goed is opgelost. Zeef het eventueel nog even. Laat dit circa 5 minuten afkoelen.
  13. Meng dan beetje bij beetje bij het kwarkmengsel, klop voorzichtig door op een lage stand. Ga door tot alles is toegevoegd. Proef even, je kunt eventueel nog één a twee eetlepels witte basterdsuiker toevoegen als de smaak te zuur is.
  14. Giet een laagje van dit mengsel over de eerste cakelaag. Leg er dan de tweede plak op. Giet er dan weer een laag van het kwarkmengsel over. Verdeel goed over de hele laag. Dan gaat de derde laag erover. Vul eventueel nog een beetje op met kwarkmengsel.
  15. Zet dit in de koelkast en laat een paar uur opstijven. Let op: als de cake opgesteven is in de koelkast, ga je hem omdraaien. Dus deze bovenkant wordt dan de onderkant.
  16. Haal dan weer uit de koelkast, leg er een plank op en draai om. Haal het bakpapier er voorzichtig af. Snijd de lelijke randen er af, zodat de cake er mooi uitziet.
  17. Maak dan het glazuur van een beetje eiwit, ongeveer 20 gram, met wat suikerbakkerspoeder of poedersuiker tot het de juiste dikte heeft. Voeg hier één of twee eetlepels limoncello of citroensap aan toe. Roer er een gladde, dik vloeibare glazuur van. Giet dit over de cake, zorg dat de bovenkant helemaal bedekt is en laat wat over de randen “drippen”.
  18. Strooi de citroenrasp over de glazuur.

Ziet er leuk uit toch? Zo’n laagjes cake!

Liefs, Ria

cakecitroen
2 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Bosvruchten-banaan smoothie
next post
Chocolade dripcake met blauwe bessen

You may also like

Roomcake met verse aardbeien

29/09/2017

Ananas kokos laagjes cake

04/06/2017

Lotus speculooscake

30/08/2017

Aardbeien kruimelcake

23/08/2017

Abrikozencakejes met spiegeleitje

07/04/2017

Vierkante fruitcake

04/07/2021

Bananencake met karamel

15/11/2020

Frisse advocaatcake

11/11/2016

Super chocolade tulband

09/07/2017

Boerenjongens cake

27/01/2017

2 comments

Ingrid 23/10/2018 - 10:48

Wat voor meel bedoelen jullie met cakemeel.. uit een pak voor cakemix of gewoon bloem of zelfrijzendbakmeel.. ik snap het niet…

Reply
Liefde voor bakken 23/10/2018 - 12:02

Hoi Ingrid, wij hebben hier een pak “cakemeel” van Koopmans gebruikt. die is wat fijner van structuur. Je kunt natuurlijk ook gewoon zelfrijzend bakmeel gebruiken, maar wij werken ook graag af en toe met de kant en klare cakemeel.Zou je voor bloem kiezen, dan moet er wel wat bakpoeder bij.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....