Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Cakes

Nutella peren cake

by Liefde voor bakken 26/05/201911/05/2019
written by Liefde voor bakken 26/05/201911/05/2019
Nutella peren cake

Heb je zin in een lekkere cake met vers fruit erdoor? Deze perencake in heerlijk fris en zacht van smaak. De Nutella maakt dat het cakeje extra lekker. Peren en chocolade is altijd een goede combinatie!

Ik heb weer een paar drukke bakweken achter de rug met veel taartopdrachten.  Dan moet ik er op letten dat ik ook weer ga bakken voor de blog.  We willen altijd graag een paar weken vooruit werken, maar dat lukt bijna niet. We hebben het allebei erg druk  en daardoor lukt het niet altijd om veel te bakken. Deze week heb ik gelukkig wel weer voldoende tijd en ik ben begonnen met deze Nutella cake. Normaal maak ik vaak gewone cakes of ook regelmatig plaatcakes. Dit keer kies ik voor een cake in een vierkante bakvorm. Een kleine cake, zodat je niet te lang doet met de cake. Als je visite hebt, dan is dit een ideaal cakeje om te serveren bij de koffie of thee. Het recept is eenvoudig, lekkere peertjes er in en een beetje Nutella. Meer is het eigenlijk niet. Dus iedereen, die een oven heeft, kan dit recept maken. Zoals ik al zei: ik heb deze cake in een vierkante bakvorm gebakken, zo’n bakvorm met losse bodem. Heb je die nu niet, dan kan het ook in een ronde springvorm. Neem dan een vorm van ongeveer 22 of 24 cm doorsnee. De cake wordt niet heel hoog, dat is niet de bedoeling. Want dan wordt het weer zo’n grote cake.

Nutella peren cake

Nutella peren cake

Liefde voor bakken Heb je zin in een lekkere cake met vers fruit erdoor? Deze perencake in heerlijk fris en zacht van smaak. De Nutella… Printen
Cijfer 5.0/5
( 3 gestemd )

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 150 gram boter of margarine
  • 150 gram fijne suiker
  • 3 eieren
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 2 flinke eetlepels Nutella pasta
  • ongeveer 3 à 4 peren

Voor de decoratie:

  • wat stukjes peer
  • 1 eetlepel Nutella

Extra:

  • een vierkante bakvorm , met uitneembare bodem.
  • vel bakpapier om op de bodem te leggen.

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden.
  2. Neem je bakvorm en bekleed de bodem met een vel bakpapier. Vet deze bodem dan een beetje in en ook de zijkanten.
  3. Doe de boter in een kom en klop deze zacht.
  4. Voeg de fijne suiker toe en klop deze mee, klop totdat je een luchtige massa hebt.
  5. Voeg dan 1 ei toe. Klop dit ei er goed door, klop nog even door.
  6. Voeg het tweede ei toe en klop weer even goed door.
  7. Voeg dan het derde ei toe en klop nogmaals goed door.
  8. Zeef het meel met het snufje zout. Voeg dit beetje bij beetje toe aan het deeg. Klop dit op de laagste stand door. Klop niet langer dan nodig is.
  9. Voeg dan twee eetlepels Nutella toe. Klop deze voorzichtig door het deeg. Als de Nutella te hard is, kun je deze heel even “au bain marie” verwarmen. Dan is het wat gemakkelijker om door het deeg te mengen.
  10. Vul de bakvorm met het deeg. Je zult merken dat de bakvorm niet heel vol wordt. Dat is ook de bedoeling, het wordt een niet al te grote cake.
  11. Snijd de peren in vieren, schil ze en verwijder het klokhuis. Snijd ze dan in partjes.
  12. Leg deze op het deeg. Als je een vierkante bakvorm heb, dan is het mooi om de langste plakjes vanuit de hoeken te leggen, en de korte plakjes aan de zijkanten. Leg ze zo in het rond. Druk ze een klein beetje in het deeg.
  13. Bak de cake gaar in ongeveer 50 – 55 minuten. Prik even met een satéprikker in de cake om te controleren of deze er droog uit komt. Let hier wel op: elke oven is anders en het kan zijn dat de cake al iets eerder gaar is. Een hete lucht oven moet je iets lager zetten. ongeveer 155 graden.
  14. Haal de cake uit de oven en laat deze afkoelen op een rooster.
  15. Haal de cake na een tijdje uit de vorm en laat deze dan verder afkoelen op het taartrooster.
  16. Verwarm een eetlepel Nutella “aubainmarie”. Dan wordt de Nutella vloeibaar.
  17. Schep deze in een spuitzak. Knip een klein puntje af en spuit zo de Nutella over de cake.
  18. Snijd nog een peer in partjes en leg deze in een waaier op de cake.

 

Notities

Tip: als je een vierkante bakvorm met uitneembare bodem hebt gebruikt, net als ik, dan kun je deze op een niet al te brede schaal of een ander voorwerp zetten. Dan schuif je de bakvorm zo omlaag. Dan kun je na het afkoelen de cake van de bodem nemen met een taartschuiver of een breed mes.

Liefs, Ria

2 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Bladerdeegcups met fruit
next post
Bramen yoghurt ijsjes

You may also like

Kwarkcake

04/03/2018

Frisse advocaatcake

11/11/2016

Drie kleuren cake

12/02/2020

Appelcake met appelfrietjes

12/05/2016

Boerenjongens cake

27/01/2017

Marmercake met chocoladeganache

17/08/2016

Laagjescake met citroenkwark

18/05/2018

Stroopwafelplaatcake met karamel

14/04/2019

Battenberg cake

21/10/2018

Lotus speculooscake

30/08/2017

2 comments

Voedingsblog 27/05/2019 - 16:53

Wauw, dit lijkt mij zo lekker om te maken, ik ga het uitproberen! Bedankt voor de inspiratie en voor het delen van je recept, echt top!

Reply
Liefde voor bakken 27/05/2019 - 22:13

Leuk om te horen. Het taartje is echt heel lekker!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....