Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

CakesMaterialen & gereedschap

Nordicware Heritage Bundtpan: marmercake met Nutellasaus

by Liefde voor bakken 16/10/201617/10/2016
written by Liefde voor bakken 16/10/201617/10/2016
Nordicware Heritage Bundtpan: marmercake met Nutellasaus

Eindelijk heb ik de Heritage Bundtpan aangeschaft. Je weet wel, die prachtige tulbandvorm met die mooie, scherpe inkepingen. Het is een bakvorm van Nordicware. Deze bakvormen zijn wel prijzig, maar van een hele goede kwaliteit en heel mooi! Ik had eerder al eens een hartentaart met bloemetjes gemaakt, dit was ook met een Nordicware bakvorm!

Ik heb dus een nieuwe Heritage Bundtpan gebruikt! Hiermee heb ik een marmercake gemaakt. Eerder hadden we daar al een recept van online gezet (klik hier), maar dit is weer een ander soort recept. Bij dit recept heb ik slagroom door het deeg gedaan, iets wat ik al langer wilde proberen! Het eindresultaat is echt super mooi! Mede dankzij de mooie bakvorm!

dscn3465n

Deze tulband kun je natuurlijk ook in een standaard tulbandvorm bakken hoor! Maar dit is wel een pronkstukje op je tafel als je een verjaardag of een ander feestje hebt!

Wat heb je nodig:

  • Een Heritage Bundtpan (kan je hier kopen) of een andere tulbandvorm
  • Margarine en bloem om de vorm in te vetten.

Voor het deeg:

  • 250 gram zachte boter of margarine
  • 250 gram suiker
  • snufje zout
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 5 eieren
  • 150 ml slagroom
  • 325 gram bloem
  • 3 ½ theelepel bakpoeder
  • 100 gram pure (smelt)chocolade
  • 1 eetlepel cacaopoeder

Voor de saus:

  • 3 eetlepels Nutella
  • 50 ml slagroom

Aan de slag!

Begin met het invetten van de bakvorm met boter. Strooi daarna wat bloem over de boter en schudt het overtollige deel er uit.

Mix de boter een aantal minuten tot deze licht en romig is. Voeg de suiker, de vanillesuiker en het zout toe en mix nog een paar minuten goed door.

Voeg dan de eieren één voor één toe. Daarna giet je de slagroom er beetje voor beetje bij. Mix dit voorzichtig door het beslag. Zeef de bloem en mix dit ook voorzichtig door het deeg. Niet te lang meer kloppen, want dan verliest het deeg zijn luchtigheid.

Verdeel het deeg over twee kommen. Smelt de chocolade “au bain marie”. Laat heel even afkoelen (1 minuutje) en schep dit samen met de cacaopoeder door de ene helft van het deeg.

Dan ga je de vorm vullen. Eerst met een laag gewoon deeg, daarna het chocoladedeeg. Als je het leuk vindt, kun je met een vork nog een beetje in het chocoladedeeg draaien, zodat je een mooi effect krijgt in de cake.

Bak de cake in een voorverwarmde oven van 160 graden in ongeveer 50 minuten gaar.
Prik met een satéprikker in de cake om te kijken of hij gaar is van binnen.

Haal hem uit de oven, laat ongeveer een kwartiertje afkoelen en haal de cake dan voorzichtig uit de vorm. Laat afkoelen op een taartrooster.

dscn3472bn

Ondertussen ga je de Nutellasaus maken. Verwarm de slagroom in een steelpannetje maar laat niet koken, want dan krijg je een vel erop. Verwarm de Nutella “au bain marie”. Meng de warme slagroom door de Nutella terwijl dit nog op het pannetje met heet water staat. Roer goed door tot de Nutellasaus mooi vloeibaar is. Haal dan van het vuur en laat heel even wat afkoelen.

Giet de vloeibare chocolade dan in een spuitzak en knip een klein puntje er af. Dan spuit je heel voorzichtig de chocoladesaus tussen de randen van de tulband. Probeer dit mooi gelijkmatig te doen (dit is voor mij lastig, want ik ben ongeduldig, haha).

dscn3529bn

dscn3521bn

Nou, dat was dan de Bundtcake. Ik vind hem erg mooi geworden, en ik ga deze bakvorm nog hééél vaak gebruiken! Ik ben super blij met deze Nordicware Heritage Bundtpan!

Liefs, Ria

cakenutellatulband
4 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Review: Laura’s Bakery – het basisbakboek
next post
Cheesecake brownies

You may also like

Wilton Ribbon Cutter

27/05/2016

Plaatcake met peertjes

22/04/2018

Lotus speculooscake

30/08/2017

Appeltjescake

11/04/2018

Amarettocake met chocolade en stukjes speculaas

29/04/2016

Simply Making Flower Piping Tips – deel I

29/05/2016

Aardbeien kruimelcake

23/08/2017

Abrikozencakejes met spiegeleitje

07/04/2017

Kerst tulband

16/12/2018

Getest: 2x sugarcraft gun

27/01/2016

4 comments

Cornelieke 16/10/2016 - 11:20

Prachtige vorm he, ik heb hem ook al een tijd en iedere cake/tulband is een plaatje op tafel. Veel plezier er nog mee!

Reply
Liefde voor bakken 16/10/2016 - 11:23

Dank je wel! We gaan de bakvorm nog heel vaak gebruiken!

Reply
Ilham 17/10/2016 - 09:56

Hallo ria
Heb je geen bakpoeder gebruikt??

Reply
Liefde voor bakken 17/10/2016 - 10:26

Hoi Ilham,
Ja, zeker wel! Ik zie nu dat ik dat niet vermeld heb! Sorry! Ik zet het er meteen bij. Bedankt voor je oplettendheid!
Ik heb er 3½ theelepel bakpoeder bij gedaan.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    No-bake mango cheesecake

    11/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top