Eindelijk heb ik de Heritage Bundtpan aangeschaft. Je weet wel, die prachtige tulbandvorm met die mooie, scherpe inkepingen. Het is een bakvorm van Nordicware. Deze bakvormen zijn wel prijzig, maar van een hele goede kwaliteit en heel mooi! Ik had eerder al eens een hartentaart met bloemetjes gemaakt, dit was ook met een Nordicware bakvorm!
Ik heb dus een nieuwe Heritage Bundtpan gebruikt! Hiermee heb ik een marmercake gemaakt. Eerder hadden we daar al een recept van online gezet (klik hier), maar dit is weer een ander soort recept. Bij dit recept heb ik slagroom door het deeg gedaan, iets wat ik al langer wilde proberen! Het eindresultaat is echt super mooi! Mede dankzij de mooie bakvorm!
Deze tulband kun je natuurlijk ook in een standaard tulbandvorm bakken hoor! Maar dit is wel een pronkstukje op je tafel als je een verjaardag of een ander feestje hebt!
Wat heb je nodig:
- Een Heritage Bundtpan (kan je hier kopen) of een andere tulbandvorm
- Margarine en bloem om de vorm in te vetten.
Voor het deeg:
- 250 gram zachte boter of margarine
- 250 gram suiker
- snufje zout
- 2 zakjes vanillesuiker
- 5 eieren
- 150 ml slagroom
- 325 gram bloem
- 3 ½ theelepel bakpoeder
- 100 gram pure (smelt)chocolade
- 1 eetlepel cacaopoeder
Voor de saus:
- 3 eetlepels Nutella
- 50 ml slagroom
Aan de slag!
Begin met het invetten van de bakvorm met boter. Strooi daarna wat bloem over de boter en schudt het overtollige deel er uit.
Mix de boter een aantal minuten tot deze licht en romig is. Voeg de suiker, de vanillesuiker en het zout toe en mix nog een paar minuten goed door.
Voeg dan de eieren één voor één toe. Daarna giet je de slagroom er beetje voor beetje bij. Mix dit voorzichtig door het beslag. Zeef de bloem en mix dit ook voorzichtig door het deeg. Niet te lang meer kloppen, want dan verliest het deeg zijn luchtigheid.
Verdeel het deeg over twee kommen. Smelt de chocolade “au bain marie”. Laat heel even afkoelen (1 minuutje) en schep dit samen met de cacaopoeder door de ene helft van het deeg.
Dan ga je de vorm vullen. Eerst met een laag gewoon deeg, daarna het chocoladedeeg. Als je het leuk vindt, kun je met een vork nog een beetje in het chocoladedeeg draaien, zodat je een mooi effect krijgt in de cake.
Bak de cake in een voorverwarmde oven van 160 graden in ongeveer 50 minuten gaar.
Prik met een satéprikker in de cake om te kijken of hij gaar is van binnen.
Haal hem uit de oven, laat ongeveer een kwartiertje afkoelen en haal de cake dan voorzichtig uit de vorm. Laat afkoelen op een taartrooster.
Ondertussen ga je de Nutellasaus maken. Verwarm de slagroom in een steelpannetje maar laat niet koken, want dan krijg je een vel erop. Verwarm de Nutella “au bain marie”. Meng de warme slagroom door de Nutella terwijl dit nog op het pannetje met heet water staat. Roer goed door tot de Nutellasaus mooi vloeibaar is. Haal dan van het vuur en laat heel even wat afkoelen.
Giet de vloeibare chocolade dan in een spuitzak en knip een klein puntje er af. Dan spuit je heel voorzichtig de chocoladesaus tussen de randen van de tulband. Probeer dit mooi gelijkmatig te doen (dit is voor mij lastig, want ik ben ongeduldig, haha).
Nou, dat was dan de Bundtcake. Ik vind hem erg mooi geworden, en ik ga deze bakvorm nog hééél vaak gebruiken! Ik ben super blij met deze Nordicware Heritage Bundtpan!
Liefs, Ria
4 comments
Prachtige vorm he, ik heb hem ook al een tijd en iedere cake/tulband is een plaatje op tafel. Veel plezier er nog mee!
Dank je wel! We gaan de bakvorm nog heel vaak gebruiken!
Hallo ria
Heb je geen bakpoeder gebruikt??
Hoi Ilham,
Ja, zeker wel! Ik zie nu dat ik dat niet vermeld heb! Sorry! Ik zet het er meteen bij. Bedankt voor je oplettendheid!
Ik heb er 3½ theelepel bakpoeder bij gedaan.