Een tijdje geleden hebben we een recept geplaatst van een cake, gebakken met de Heritage Bundt pan. Je weet wel, zo’n mooie tulbandvorm met van de mooie scherpe randen. Als je een tulband bakt met deze vorm, dan ziet je cake er echt heel mooi uit! Dus nu gingen we weer aan de slag met de Heritage Bundt pan en bakten we een heerlijke cranberry cake!
Pasen is alweer voorbij, het is weer snel gegaan! Hopelijk hebben jullie allemaal hele fijne dagen gehad. Misschien met je familie of met vrienden. Het weer was in ieder geval niet bijzonder, dus een prima gelegenheid voor spelletjes! Wij hebben op eerste paasdag in ieder heel lekker gegeten met een aantal van onze kids en aanhang. Was erg gezellig. Daarna spelletjes gedaan! En we hebben de grootste lol gehad! We deden “Ligretto” en “Valse motten”. Kennen jullie dat? Echt superleuke spelletjes! We hebben in tijden niet zo gelachen!
Maar nu is het weer tijd om door te gaan met het normale leven! Vandaag plaatsen we een recept van een tulband gemaakt met de Bundtpan. Hadden we al een tijdje niet meer gebruikt. En dus werd het weer eens tijd. Het is een eenvoudige cake geworden met gedroogde cranberry’s. Lekker als je in het weekend of gewoon door de week iets lekkers bij de koffie wilt. Uiteraard kun je deze cake ook gewoon in een rechte cakevorm bakken of een eenvoudige tulbandvorm. Maakt allemaal niet uit. Als je vaker cakes bakt, dan is dit natuurlijk heel eenvoudig te maken. Maar ook voor iemand die dit niet zo vaak doet, moet dit geen probleem zijn. Zo’n cake kun je natuurlijk ook heel gemakkelijk invriezen.
Ingrediënten
- een tulband vorm (wij hebben de Nordicware Heritage Bundtpan gebruikt)
- beetje margarine en bloem om de vorm in te vetten.
Voor het deeg:
- 300 gram boter of margarine
- 275 gram fijne suiker
- 6 eieren
- 350 gram bloem
- 5 theelepels bakpoeder
- snufje zout
- paar druppels vanille extract
- 90 ml slagroom
- 125 gram gedroogde cranberry’s
- een beetje decoratiesuiker (is poedersuiker die niet in de cake trekt)
Instructies
- Begin met het invetten van de vorm. Zorg dat er overal wat margarine zit, zodat de cake er later puntgaaf uitkomt. Bestrooi daarna met een beetje bloem. Schudt de overtollige bloem er weer uit. Uiteraard kun je dit ook doen met een bakspray. Dat is wel een stuk gemakkelijker, maar die van ons is op dit moment leeg.
- Spoel de gedroogde cranberry’s af in een zeef en laat deze uitlekken.
- Doe de boter of margarine in een kom en klop deze luchtig! Klop een paar minuten. Voeg dan de fijne suiker toe en klop weer een paar minuten. Voeg dan één voor één de eieren toe. Klop eerst elk ei goed door voor je weer een nieuw ei toevoegt.
- Weeg de bloem af, voeg het bakpoeder en een snufje zout toe. Zeef dit mengsel en voeg dit beetje voor beetje toe aan het deegmengsel. Klop nu voorzichtig en langzaam, anders klop je de luchtigheid er weer uit. Voeg de vanille toe en meng er ook door. Dan voeg je beetje bij beetje de slagroom toe. Klop dit op de laagste stand door het deeg.
- Voeg de uitgelekte cranberry’s toe en meng deze erdoor. Vul de vorm met het deeg.
- Bak de cake in een voorverwarmde oven op circa 160 graden gaar in ongeveer 1 uur. Prik even in de cake om te voelen of deze gaar is. De prikker moet er droog uit komen. Ook moet de cake mooi goudbruin zijn en veerkrachtig aanvoelen.
- Haal de cake uit de oven en laat 10 minuutjes afkoelen. Voel even met een bot mesje of de zijkanten los zitten. En stort de cake dan op een plank of een rooster.
- Laat verder afkoelen. Zeef er dan een beetje decoratiesuiker overheen.
Hopelijk is de cake goed gelukt. Die van ons was erg lekker!
Liefs Ria & Laura
2 comments
Hierbij wil ik melden dat je recept niet helemaal er op staat,je moet wat naar links schuiven dan staat het erop.
Bij voorbaat dank
Hallo Fien, wij zijn ons inderdaad bewust van dit probleem. Op sommige mobiele apparaten en tablets verdwijnen er stukken van de tekst. We zijn druk bezig om dit probleem op te lossen, maar blijkt toch ingewikkelder dan gedacht. Op een computer of laptop heb je dit probleem niet en kun je als het goed is het hele recept gewoon bekijken. Of klik op de print en mail knop, dan kun je het recept opslaan als pdf bestand en ook geheel bekijken!
Liefs Laura