Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Cakes

Appeltjescake

by Liefde voor bakken 11/04/201801/05/2020
written by Liefde voor bakken 11/04/201801/05/2020
Appelcake

Het is weer tijd om een lekkere cake te bakken! Dit keer een cake met bovenop stukjes appel. Cake met appel is eigenlijk altijd goed! De cake wordt daar lekker fris en zacht van. Smullen dus!

We hebben al heel wat cakes gebakken, gewone cake, tulband, cake met chocolade, met citroen, met ananas, en teveel om op te noemen. Dit keer kiezen we voor een wat eenvoudige cake. Gemaakt met cakemeel en bovenop een laagje van kleine stukjes appel, wat kaneel en een klein beetje suiker. O ja, en nog wat rozijnen! Wordt weer een lekker cakeje!

Appelcake

Appeltjescake

Liefde voor bakken Het is weer tijd om een lekkere cake te bakken! Dit keer een cake met bovenop stukjes appel. Cake met appel is… Printen
Cijfer 4.2/5
( 5 gestemd )

Ingrediënten

Voor de cake:

  • 250 gram boter of margarine
  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 5 eieren
  • 300 gram cakemeel (bijvoorbeeld die van Koopmans, of van een ander merk)
  • snufje zout
  • geraspte schil van een citroen
  • 2 eetlepels melk

Voor de appeltjeslaag:

  • circa 2 appels
  • snufje kaneel
  • een paar schepjes suiker
  • circa 50 gram rozijnen

Extra:

  • langwerpig cakeblik van ongeveer 30 cm

Instructies

  1. Vet de bakvorm in met een beetje boter en bestrooi met wat bloem. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Klop de boter zacht en romig met een mixer, klop ongeveer 2 minuten. Voeg de witte basterdsuiker toe en de geraspte schil van een citroen en klop dit door de boter. Klop dit nog even goed door.
  3. Zeef de cakemeel met het zout.
  4. Voeg één voor één de eieren toe aan het botermengsel, klop telkens even door tot het hele ei is opgenomen. Voeg eventueel een klein schepje meel erbij. Voeg dan de rest van het meel toe, klop dit op de laagste stand door het deeg.
  5. Voeg twee eetlepels melk toe, klop er voorzichtig door, klop niet langer dan nodig is! Vul de vorm met het deeg. Strijk glad. Maar in het midden een soort geultje voor de appelvulling.
  6. Schil en snijd appeltjes in kleine stukjes. Voeg wat citroensap toe zodat de appelstukje niet bruin worden. Voeg wat kaneel, suiker en de gewelde rozijnen toe. Schep dit goed door.
  7. Schep de appelvulling op het deeg, in het geultje.
  8. Bak de cake gaar in circa 1 uur en 15 minuten. Bedek de bovenkant eventueel de laatste 20 minuten met een stukje aluminiumfolie, omdat de cake anders te donker wordt.
  9. Haal de cake er uit als hij gaar is. Laat de cake circa 15 minuten afkoelen in de bakvorm. Schuif de cake er dan voorzichtig uit en laat verder afkoelen op een taartrooster.
  10. Verwarm een beetje abrikozenjam met twee eetlepels water. Doe door de zeef.
  11. Bestrijk de bovenkant van de cake ermee. Dan gaat ie mooi glanzen!

Geniet lekker van deze cake, laten jullie weten als je m gaat maken?

Liefs, Ria & Laura

appelappelcakecake
2 comments
1
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Karamel dripcake met banaan
next post
Frozen cheesecake bites

You may also like

Appeltjes plaatcake met walnoten

23/09/2018

Citroencake met glazuur

18/02/2018

Pompoen brood

26/10/2017

Kwarkcake

04/03/2018

Battenberg cake

21/10/2018

Appelcake met appelfrietjes

12/05/2016

Roomcake met verse aardbeien

29/09/2017

Frambozen Bessen Cake

04/09/2021

Laagjescake met citroenkwark

18/05/2018

Tulband met chocoladezoenen

19/05/2019

2 comments

Riny 11/04/2018 - 11:54

Hallo Ria en Laura,

Ik bak ook vaak cake. Wij vinden ’t heerlijk.
Heb coeliakie, moet dus glutenvrij bakken. Gebruik daarom glutenvrije producten.

Jullie schrijven dat de cake op 160gr gaat bakken. Is dat met hetelucht of onder en bovenwarmte? Onze cake heeft nogal eens een vochtig randje aan de bovenkant. Hoe kan dat komen? Wij voegen 3 eetlepels vocht toe omdat glutenvrij vaak droog is.
Bakken 50 min op 150gr hetelucht.

Hebben jullie tips onze onze cake nog beter te laten lukken?

Reply
Liefde voor bakken 11/04/2018 - 22:24

Hoi Riny, ik heb niet zo heel veel ervaring met glutenvrij bakken. Als ik glutenvrij bak, dan ik dat vaak met een glutenvrije cakemix. Dat gaat prima! Als ik jouw verhaal lees, dan zou t kunnen dat je de oven misschien nog iets lager moet zetten en de cake dan wat langer moet bakken. Ik bak altijd op 160 graden gewone boven en onderwarmte. Hete lucht mag nog wel wat lager, misschien 140 graden. Gr Ria

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....