Zin in iets lekkers, maar geen zin om iets heel ingewikkelds te moeten maken? Dan zijn deze Kletskop gebakjes net wat voor jou! Makkelijk receptje en ze zien er super leuk uit!
De komende periode zullen jullie merken dat wij niet meer op vaste tijden twee keer per week een receptje online gaan zetten. Helaas is er iets in de familiesferen aan de hand, wat onze volledige aandacht opeist. Als het lukt, bakken we graag wat voor jullie en zullen we dit zo snel mogelijk online gooien. Als het niet lukt, dan even niet. We hopen natuurlijk dat jullie gewoon zo veel mogelijk van onze recepten blijven maken. En mochten jullie iets gemaakt hebben, deel het dan met ons! Want dat vinden we helemaal super leuk.
Ingrediënten
Voor de kletskoppen:
- 60 gram boter
- 100 gram bruine basterdsuiker
- 100 gram witte basterdsuiker
- 60 gram bloem
- 1 eetlepel water
- 1 theelepel kaneel
- snufje zout
- 40 gram geschaafde amandelen
Voor de vulling:
- 250 gram mascarpone
- 250 ml verse slagroom
- Beetje poedersuiker
- ½ zakje slagroomversteviger
- doosje verse aardbeien
Extra:
- 2 bakplaten met bakpapier
- een spuitzak
- een groot spuitmondje met ronde opening van ongeveer 13 mm
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Roer de boter zacht in een kom. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng het een beetje door elkaar met een spatel. Kneed het dan tot een homogeen geheel.
- Vorm hier kleine balletjes van. Ik heb balletjes gemaakt van ongeveer 16 gram per balletje. Leg 4 balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes circa 6 – 7 minuten. Ze zijn dan uitgelopen en gaar. Haal de bakplaat uit de oven en laat heel even staan. Maak dan met een paletmes de koekjes voorzichtig los van het bakpapier. Laat ze nog even verder afkoelen op de bakplaat.
Schuif de tweede bakplaat met deegballetjes in de oven, en bak ook deze gaar. Ga door tot al het deeg op is. - Maak de mascarponecrème: leg de gardes van te voren een tijdje in de vriezer, dan worden ze goed koud. Zet de kom die je gebruikt even in de koelkast. Doe de mascarpone in een kom, roer een beetje los. Voeg de slagroom toe. Klop dit met de mixer op de hoogste stand. Voeg, als de crème bijna stijf is, de poedersuiker en de slagroomversteviger toe. Klop dan nog even door totdat de crème goed stijf is.
- Doe de crème in een spuitzak met een ronde uitsteker. Maak setjes van twee ongeveer even grote koekjes. Leg de onderste koekjes op een bord. Spuit ronde toefjes op het koekje. Snijd een aantal aardbeitjes in kleine stukjes. Verdeel wat stukje aardbei over de toefjes. Leg er dan het tweede koekje bovenop. Druk een heel klein beetje aan.
- Spuit ook op het tweede koekje een aantal mascarpone koekjes. Snijd een aantal aardbeien in vieren. Versier de taartjes hiermee.
- Zo heb je leuke kletskopgebakjes gemaakt! Eenvoudig, maar heel lekker!
Liefs Ria & Laura