Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Klein gebak

Kletskop mini gebakjes

by Liefde voor bakken 29/05/202029/05/2020
written by Liefde voor bakken 29/05/202029/05/2020
Kletskop mini gebakjes

Zin in iets lekkers, maar geen zin om iets heel ingewikkelds te moeten maken? Dan zijn deze Kletskop gebakjes net wat voor jou! Makkelijk receptje en ze zien er super leuk uit!

De komende periode zullen jullie merken dat wij niet meer op vaste tijden twee keer per week een receptje online gaan zetten. Helaas is er iets in de familiesferen aan de hand, wat onze volledige aandacht opeist. Als het lukt, bakken we graag wat voor jullie en zullen we dit zo snel mogelijk online gooien. Als het niet lukt, dan even niet. We hopen natuurlijk dat jullie gewoon zo veel mogelijk van onze recepten blijven maken. En mochten jullie iets gemaakt hebben, deel het dan met ons! Want dat vinden we helemaal super leuk.

Kletskop mini gebakjes

Kletskop mini gebakjes

Liefde voor bakken Zin in iets lekkers, maar geen zin om iets heel ingewikkelds te moeten maken? Dan zijn deze Kletskop gebakjes net wat voor… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

Voor de kletskoppen:

  • 60 gram boter
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 60 gram bloem
  • 1 eetlepel water
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout
  • 40 gram geschaafde amandelen

Voor de vulling:

  • 250 gram mascarpone
  • 250 ml verse slagroom
  • Beetje poedersuiker
  • ½ zakje slagroomversteviger
  • doosje verse aardbeien

Extra:

  • 2 bakplaten met bakpapier
  • een spuitzak
  • een groot spuitmondje met ronde opening van ongeveer 13 mm

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Roer de boter zacht in een kom. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng het een beetje door elkaar met een spatel. Kneed het dan tot een homogeen geheel.
  3. Vorm hier kleine balletjes van. Ik heb balletjes gemaakt van ongeveer 16 gram per balletje. Leg 4 balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes circa 6 – 7 minuten. Ze zijn dan uitgelopen en gaar. Haal de bakplaat uit de oven en laat heel even staan. Maak dan met een paletmes de koekjes voorzichtig los van het bakpapier. Laat ze nog even verder afkoelen op de bakplaat.
    Schuif de tweede bakplaat met deegballetjes in de oven, en bak ook deze gaar. Ga door tot al het deeg op is.
  5. Maak de mascarponecrème: leg de gardes van te voren een tijdje in de vriezer, dan worden ze goed koud. Zet de kom die je gebruikt even in de koelkast. Doe de mascarpone in een kom, roer een beetje los. Voeg de slagroom toe. Klop dit met de mixer op de hoogste stand. Voeg, als de crème bijna stijf is, de poedersuiker en de slagroomversteviger toe. Klop dan nog even door totdat de crème goed stijf is.
  6. Doe de crème in een spuitzak met een ronde uitsteker. Maak setjes van twee ongeveer even grote koekjes. Leg de onderste koekjes op een bord. Spuit ronde toefjes op het koekje. Snijd een aantal aardbeitjes in kleine stukjes. Verdeel wat stukje aardbei over de toefjes. Leg er dan het tweede koekje bovenop. Druk een heel klein beetje aan.
  7. Spuit ook op het tweede koekje een aantal mascarpone koekjes. Snijd een aantal aardbeien in vieren. Versier de taartjes hiermee.
  8. Zo heb je leuke kletskopgebakjes gemaakt! Eenvoudig, maar heel lekker!

Liefs Ria & Laura

gebakgebakjes
0 comment
1
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Bastogne monchou toetje met mango
next post
Amandelcakejes met abrikozen

You may also like

Mini taartjes met roomkaascrème en rood fruit

21/08/2016

Petit Fours met Bailey’s botercrème

23/08/2018

Bladerdeeg gebakjes met bramen

19/07/2018

Monchou petit fourtjes

27/02/2019

Chocolade karamel cupjes

15/01/2020

Chocolademuffin met crispy pearls

20/01/2019

Mini tulbandjes met gekonfijte vruchtjes

08/11/2017

Pancakes met frambozen en roomkaascrème

26/03/2020

Amandelcakejes met aardbeien en slagroom

04/05/2018

Bladerdeeg taartjes met perzik en kiwi

01/03/2020

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 4

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    No-bake mango cheesecake

    11/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top