Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Klein gebak

Kokos meringue taartjes

by Liefde voor bakken 26/01/202025/01/2020
written by Liefde voor bakken 26/01/202025/01/2020
Kokos meringue taartjes

Als je zin hebt in iets lekkers en je wilt niet uren in de keuken staan, dan is dit recept wel aantrekkelijk. Lekker eenvoudig, zò gemaakt! Heerlijke kokos meringue gebakjes.

We zijn druk bezig om een beetje vooruit te werken, zodat we altijd een voorraadje hebben met recepten. Dat geeft wat lucht in drukkere tijden en dan hoeven we ook niet zo te haasten. Want we hebben het vaak best druk. Zoals bijna iedereen natuurlijk. We willen zoveel en er zitten maar een beperkt aantal uren in de dag. Soms wel jammer. Maar goed, ik probeer dus nu wat meer te bakken. Dit keer heb ik een eenvoudige cake gebakken, met bosvruchtenjam, kokos en meringue. Het is een dunnen laag cake, met daar op een laagje jam en dan bovenop een laag kokos meringue. Gebakken in een rechthoekige bakvorm. Deze bakvorm is ongeveer 30 x 20 cm, maar iets kleiner, of met ietsje groter kan natuurlijk ook. Een vierkante bakvorm zou ook nog kunnen. Net wat je hebt liggen.  Ik heb echt heel veel bakvormen, dus ik kies dan welke vorm ik het beste vind passen bij het taartje dat ik ga maken. Het is handig als je een vel bakpapier op de bodem legt, zodat de zijkanten van het bakpapier uitsteken. Het hoeft echter niet persé. Ik heb dat dit keer niet gedaan. Het is dan lastig om de hele taart er uit te halen, daar is deze dan te groot voor en de cake zou dan in stukken breken. Ik snijd in dit geval dus de vierkantje terwijl de taart nog in de vorm zit. Zie foto. ik denk zelfs dat het sowieso lastig wordt om de taart met bakpapier en al uit de vorm te tillen. In verband met de zachtheid van het taartje. Als je een vorm hebt met een uitneembare bodem, kun je de taart er wel gemakkelijk uit tillen. Maar evengoed kun je het zo aansnijden en serveren vanuit het bakblik.

Ik heb altijd een trommeltje met meringues in de kast staan. die heb ik vaak nodig om taarten te versieren die bij mij besteld worden. Maar ze zijn ook lekker om te verwerken, bijvoorbeeld in een crème. Dit keer heb ik 3 stuks meringues verkruimeld en door het deeg geschept. Dat geeft de cake nog een extra lekker smaakje. Kun je ook doen, maar is niet noodzakelijk.

Kokos meringue taartjes

Kokos meringue taartjes

Liefde voor bakken Als je zin hebt in iets lekkers en je wilt niet uren in de keuken staan, dan is dit recept wel aantrekkelijk.… Printen
Cijfer 4.0/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

  • Een rechthoekige bakvorm van ongeveer 30 x 20 cm
  • Eventueel een vel bakpapier om in de bakvorm te leggen

Voor het deeg:

  • 150 gram boter of margarine
  • 125 gram fijne suiker
  • 3 eieren
  • 175 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • 2 eetlepels water
  • Eventueel, als je die hebt: 3 meringues verkruimeld

Voor de vulling:

  • ongeveer 6 eetlepels bosvruchtenjam

Voor de meringue die bovenop komt:

  • 3 eiwitten
  • 125 gram fijne suiker
  • 50 gram gemalen kokos

 

Instructies

  1. Vet de bakvorm in met een beetje margarine en bestrooi met wat bloem. Leg je er toch liever een vel bakpapier in, vouw dat dan zo, dat het in de bakvorm past en een deel aan de zijkanten uitsteekt. Vet dan het bakpapier een beetje in en bestrooi met wat bloem.
  2. Maak het deeg: doe de boter in een klop en klop deze zacht met een mixer. Voeg de suiker toe en klop nog even goed door, totaal ongeveer 2 minuten.
  3. Zeef de bloem met de bakpoeder en het zout.
  4. Voeg een ei toe aan het botermengsel en klop dit goed door, tot het ei echt helemaal is opgenomen. Doe dit ook met het tweede ei.
  5. Voeg het derde ei toe samen met een schepje van de bloem. Klop ook dit door tot het hele ei goed is opgenomen.
  6. Voeg nu de rest van het bloemmengsel toe, klop dit kort door met de mixer op de laagste stand, klop niet langer dan nodig is.
  7. Verkruimel nu een aantal meringues als je die hebt (je kunt ze ook kant en klaar kopen als je ze zelf niet maakt).
  8. Schep de verkruimelde meringues door het deeg.
  9. Schep dan het deeg in de bakvorm, smeer het gelijkmatig uit met een paletmes.
  10. Doe de jam in een pannetje en voeg 2 eetlepels water doe. Verwarm dit tot het mooi vloeibaar is.
  11. Zet het vuur dan uit en laat de vloeibare jam een beetje afkoelen.
  12. Schenk de jam over het deeg, smeer het goed uit zodat overal evenveel jam zit.
  13. Verwarm de oven voor op 165 graden.
  14. Dan maken we de meringue voor de bovenlaag: maak de kom schoon waarin je de eiwitten gaat kloppen. ik doe dat altijd met een keukenpapiertje met daar op een paar druppels citroensap. Daarmee veeg ik de kom èn de garde(s) schoon. Ik gebruik een keukenmachine, maar het kan natuurlijk ook met een mixer.
  15. Splits de eieren en doe dit in de schone kom. Klop dit met de mixer op de hoogste stand tot er zachte pieken vormen.
  16. Voeg dan beetje bij beetje de fijne suiker toe. klop dan door tot er stevige, glanzende pieken gevormd worden.
  17. Zet de mixer of keukenmachine dan uit. voeg dan de citroensmaakstof of citroenrasp toe en het grootste deel van de fijngemalen kokos. Schep dit erdoor.
  18. Nu is de meringue klaar. Schep deze over de jamlaag. Maak met de achterkant van een lepel nog wat pieken in de meringue. Dat geeft een mooi uiterlijk.
  19. Strooi er dan het laatste restje kokos overheen.
  20. Zet de bakvorm in de oven en bak de taart gaar in ongeveer 35 tot 40 minuten.
  21. Als de meringue al flink begint te kleuren, dan leg je een vel aluminiumfolie over de bakplaat. Dat kan voor komen dat de meringue te donker wordt. Heb ik gedaan na ongeveer 15 minuten.
  22. Haal de taart uit de oven. Het is nu wel iets lastiger om te zien of de onderste cakelaag gaar is, deze lijkt wat zachter doordat de jam er wat doorheen trekt. Maar laat de taart ook niet te lang in de oven staan, want dan wordt ie droog. Ik heb de taart gebakken in 40 minuten. Maar elke oven is anders dus even goed in de gaten houden.
  23. Laat de taart goed afkoelen. Je kunt deze het beste aansnijden in de bakvorm, maar ben voorzichtig met de boden van je bakvorm, zorg ervoor dat deze niet beschadigt door je mes.

Volg ons op Pinterest en sla dit recept voor meringe taartjes op!

Het is weer een lekker taartje geworden. Hopelijk gaan jullie deze allemaal maken!

Liefs, Ria

 

2 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Oreo brownies
next post
Bladerdeeg rolletjes met mozzarella

You may also like

Bladerdeeg gebakjes met chocoladeganache en advocaat

05/04/2020

Choco kokos reepjes

18/10/2017

Mergpijpjes van “Heel Holland bakt”

16/09/2016

Bladerdeeg hartjes met Nutella en aardbeien

08/05/2019

Bosvruchten yoghurt gebakjes

07/01/2018

Appel tarteletjes

03/05/2020

Banaan-advocaat taartjes

25/03/2018

Bananenkoek met karamelsaus

22/09/2019

Peren vlaaitjes

27/09/2020

Kletskop mini gebakjes

29/05/2020

2 comments

Mirai 29/01/2020 - 15:15

Hey leuk recept ga van het weekend even proberen. Nog even een vraagje gaan jullie nog wat met jullie Youtube kanaal iets doen want ik vond het filmpje over vegetarische mini pizza’s erg leuk https://www.youtube.com/watch?v=ngsOCz2iOmM

Met vriendelijk groet Mirai

Reply
Liefde voor bakken 29/01/2020 - 16:00

Hoi Mirai! Leuk dat je de kokos meringue taartjes gaat maken. Ze zijn erg lekker. Wat betreft de Youtube filmpjes: die gaan we zeker nog maken, vinden we erg leuk om te doen. Hopelijk hebben we daar binnenkort weer tijd voor! Groetjes Ria en Laura.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....