Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Klein gebakPasen

Bladerdeeg gebakjes met chocoladeganache en advocaat

by Liefde voor bakken 05/04/202004/04/2020
written by Liefde voor bakken 05/04/202004/04/2020
Bladerdeeg gebakjes met chocoladeganache en advocaat

Deze lekkere gebakjes heb ik gemaakt van mijn zelfgemaakte bladerdeeg! En aangezien het weer heerlijk weer wordt, volgend weekend is het ook Pasen, is het hoogste tijd voor een gebakje met wat extra lente kriebels!

Zelf bladerdeeg maken is echt heel leuk! Het is wel even een werkje, althans het kost veel tijd, maar je kunt ondertussen wel iets anders bakken of andere dingen doen, want het deeg moet telkens een half uur à drie kwartier in de koelkast rusten. In het kort gezegd doe je het volgende: je moet eerst even het deeg maken, dan de boter er tussen leggen, inpakken met het deeg en dan telkens uitrollen en opvouwen, dit doe je tekens twee keer (twee toeren) en dan weer rusten in de koelkast. Zo maak je in totaal 6 toeren en dan is je deeg klaar. Wat ook heel fijn is dat je een deel in de vriezer legt, zodat je bij een volgend recept het zo kunt pakken. Dat hebben wij in dit geval gedaan. Ik heb een deel ingevroren en de rest gebruikt voor dit recept. Voor deze kleine bladerdeeg gebakjes heb ik een vlaaivorm gebruikt voor 9 mini vlaaitjes van 6 cm doorsnee.

Bladerdeeg gebakjes met chocoladeganache en advocaat

Bladerdeeg gebakjes met chocoladeganache en advocaat

Liefde voor bakken Deze lekkere gebakjes heb ik gemaakt van mijn zelfgemaakte bladerdeeg! En aangezien het weer heerlijk weer wordt, volgend weekend is het ook… Printen
Aantal: 9 stuks
Cijfer 4.5/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

Voor de cupjes:

  • ongeveer een kwart portie verse bladerdeeg (volgens dit basisrecept), dit is ongeveer 300 gram

Voor de chocolade ganache:

  • 120 gram pure chocolade, in stukjes
  • 100 ml verse slagroom
  • 1,5 eetlepel advocaat

Voor de vulling:

  • advocaat of ongeveer 30 gram witte chocolade

Extra:

  • Vlaaivormpjes met een doorsnee van ongeveer 6 à 7 cm. Je kunt ook grotere vlaaivormpjes gebruiken als je die hebt, dan maak je er gewoon een paar minder.
  • Een wegwerpspuitzak

Instructies

  1. Maak je bladerdeeg volgens dit recept. Je gebruikt uiteindelijk 1/4 van dit recept (ongeveer 300 gram). De rest van het bladerdeeg kan je heel makkelijk in de vriezer bewaren, voor andere receptjes.
  2. Met deze hoeveelheid heb ik 9 vlaai bakjes gemaakt.
  3. Rol het deeg uit. Steek met een ronde uitsteker rondjes deeg uit (van ongeveer 1/2 cm dik), die een stukje groter zijn dan de doorsnee van de vlaaivormpjes..
  4. Leg ze in de ingevette vlaaivormpjes. Druk een beetje aan (met een propje deeg) en werk  de randen daarna mooi bij. Druk op het laatst de randen een klein beetje omhoog zodat ze net ietsje uitsteken boven de randen.
  5. Prik gaatjes in de bodem. Laat ze ongeveer een half uur koelen in de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  7. Doe in elk bakje een stukje vetvrij bakpapier en doe daarin bakbonen.
  8. Bak de vlaaivormpjes gaar en goudbruin in ongeveer 15 minuten.
  9. Haal ze uit de oven, haal de bakbonen èn het bakpapier er uit.
  10. Zet de bakjes weer terug en bak ze verder af in ongeveer 5 à 8 minuten.
  11. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een taartrooster.
  12. Doe de  chocolade en de slagroom in een vuurvaste kom en verwarm dit “au bain marie” .
  13. Als alle chocolade volledig is opgelost in de slagroom haal je de kom van de pan af.
  14. Voeg eerst een lepel advocaat toe aan de chocolade, roer dit er door. Proef even. Je kunt eventueel nog een halve eetlepel advocaat toe voegen voor nog iets meer smaak. Heb je geen advocaat of wil je geen alcohol gebruiken, voeg dan 20 ml meer slagroom toe aan de ganache.
  15. Laat de ganache ietsje afkoelen, en schenk deze dan in de gebakken vlaaivormpjes.
  16. Laat dit minimaal een uur staan, zodat het mooi stevig kan worden.
  17. Doe een beetje advocaat in een wegwerpspuitzak. Knip een puntje af en spuit wat sliertjes advocaat over de ganache.
  18. Dit kan ook met witte chocolade. Verwarm deze dan “au bain marie” en doe het in een wegwerpspuitzak. Knip een klein puntje af en spuit hier zigzag sliertjes mee over de ganache.

Liefs Ria

0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Best bekeken recepten maart 2020
next post
8x tips voor Pasen

You may also like

Zanddeegtaartjes met mascarponecrème

12/09/2021

Bosvruchten yoghurt gebakjes

07/01/2018

Chocolade petit fours

31/01/2018

Amandelcakejes met aardbeien en slagroom

04/05/2018

Limoncello tiramisu

17/06/2018

Monchou petit fourtjes

27/02/2019

Banaan-advocaat taartjes

25/03/2018

Kletskop mini gebakjes

29/05/2020

8x tips voor Pasen

09/04/2020

Mars slofjes

30/06/2022

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....