We hebben weer wat lekkers voor jullie gemaakt. Een recept voor amandelcakejes met abrikozen, kijken jullie snel mee?
Ingrediënten
Voor de cake:
- 300 gram boter of margarine
- 300 gram fijne suiker
- 5 eieren
- 325 gram cakemeel
- 25 gram amandelmeel
- 1 bak verse abrikozen (8 à 10 stuks)
- 30 gram amandelschaafsel
- beetje poedersuiker
- 2 tl citroen smaakstof
Extra:
- een laag bakblik van circa 38 x 25 cm
- een vel bakpapier om op de bodem van de bakplaat te leggen
- beetje margarine om het blik en het vel bakpapier in te vetten
Instructies
- Vet het bakblik in met een beetje margarine.
- Bekleed het bakblik met een vel bakpapier en smeer deze in met een beetje margarine. Vouw het papier een beetje om de buitkant.
- Mix de 300 gram boter of margarine in een kom zacht. Klop ongeveer twee minuten, zodat de boter romig wordt. Voeg de suiker toe en klop nog even goed door.
- Zeef het cakemeel met het zout, voeg de amandelmeel toe.
- Voeg één voor één de eieren toe aan het botermengsel, klop telkens het ei goed door voordat je het volgende ei toevoegt. Voeg bij het laatste ei een schepje van het meel toe (minder kans op schiften).
- Klop nog even een volle minuut goed door.
- Voeg dan beetje bij beetje het meelmengsel toe, klop dit kort door met de mixer op de laagste stand. Klop niet langer dan nodig is.
- Vul de vorm met het deeg. Strijk het mooi glad met een paletmes.
- Was de verse abrikozen. Snijd ze doormidden en haal de pit er uit.
- Leg de halve abrikozen dan in rijtjes op het deeg. Zorg dan ze goed verdeeld zijn. Druk ze een heel klein beetje aan.
- Strooi dan het amandelschaafsel over het deeg. en de abrikoosjes. Zorg dat overal voldoende schaafsel ligt.
- Zet in de, op 170 graden, voorverwarmde oven. Bak de cake gaar in circa 40-45 minuten. De cake moet mooi lichtbruin zijn. En gaar aanvoelen. Haal de cake er uit. Zet deze circa 10 minuutjes op een rooster.
- Haal de cake dan voorzichtig uit het blik. Als het niet lukt door middel van het bakpapier, kun je het beste eerst een snijplank voorzichtig op de cake leggen, dan omdraaien en bakvorm er af. Dan haal je het bakpapier er voorzichtig af. Leg er weer een plankje op en draai dit nogmaals om. Dan ligt de cake, als het goed is, recht op de juiste snijplank.
- Laat de cake verder afkoelen.
- Snijd de cake dan in gelijke vierkantjes.
- Bestrooi ze met wat poedersuiker of decoratiesuiker.
Liefs Ria & Laura