Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Klein gebak

Amandelcakejes met abrikozen

by Liefde voor bakken 10/06/202010/06/2020
written by Liefde voor bakken 10/06/202010/06/2020
Amandelcakejes met abrikozen

We hebben weer wat lekkers voor jullie gemaakt. Een recept voor amandelcakejes met abrikozen, kijken jullie snel mee?

Amandelcakejes met abrikozen

Amandelcakejes met abrikozen

Liefde voor bakken We hebben weer wat lekkers voor jullie gemaakt. Een recept voor amandelcakejes met abrikozen, kijken jullie snel mee? Liefs Ria & Laura Printen
Cijfer 4.7/5
( 3 gestemd )

Ingrediënten

Voor de cake:

  • 300 gram boter of margarine
  • 300 gram fijne suiker
  • 5 eieren
  • 325 gram cakemeel
  • 25 gram amandelmeel
  • 1 bak verse abrikozen (8 à 10 stuks)
  • 30 gram amandelschaafsel
  • beetje poedersuiker
  • 2 tl citroen smaakstof

Extra:

  • een laag bakblik van circa 38 x 25 cm
  • een vel bakpapier om op de bodem van de bakplaat te leggen
  • beetje margarine om het blik en het vel bakpapier in te vetten

 

Instructies

  1. Vet het bakblik in met een beetje margarine.
  2. Bekleed het bakblik met een vel bakpapier en smeer deze in met een beetje margarine. Vouw het papier een beetje om de buitkant.
  3. Mix de 300 gram boter of margarine in een kom zacht. Klop ongeveer twee minuten, zodat de boter romig wordt. Voeg de suiker toe en klop nog even goed door.
  4. Zeef het cakemeel met het zout, voeg de amandelmeel toe.
  5. Voeg één voor één de eieren toe aan het botermengsel, klop telkens het ei goed door voordat je het volgende ei toevoegt. Voeg bij het laatste ei een schepje van het meel toe (minder kans op schiften).
  6. Klop nog even een volle minuut goed door.
  7. Voeg dan beetje bij beetje het meelmengsel toe, klop dit kort door met de mixer op de laagste stand. Klop niet langer dan nodig is.
  8. Vul de vorm met het deeg. Strijk het mooi glad met een paletmes.
  9. Was de verse abrikozen. Snijd ze doormidden en haal de pit er uit.
  10. Leg de halve abrikozen dan in rijtjes op het deeg. Zorg dan ze goed verdeeld zijn. Druk ze een heel klein beetje aan.
  11. Strooi dan het amandelschaafsel over het deeg. en de abrikoosjes. Zorg dat overal voldoende schaafsel ligt.
  12. Zet in de, op 170 graden, voorverwarmde oven. Bak de cake gaar in circa 40-45 minuten. De cake moet mooi lichtbruin zijn. En gaar aanvoelen. Haal de cake er uit. Zet deze circa 10 minuutjes op een rooster.
  13. Haal de cake dan voorzichtig uit het blik. Als het niet lukt door middel van het bakpapier, kun je het beste eerst een snijplank voorzichtig op de cake leggen, dan omdraaien en bakvorm er af. Dan haal je het bakpapier er voorzichtig af. Leg er weer een plankje op en draai dit nogmaals om. Dan ligt de cake, als het goed is, recht op de juiste snijplank.
  14. Laat de cake verder afkoelen.
  15. Snijd de cake dan in gelijke vierkantjes.
  16. Bestrooi ze met wat poedersuiker of decoratiesuiker.

Liefs Ria & Laura

0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Kletskop mini gebakjes
next post
Kinder kwarktaart

You may also like

Bladerdeeg gebakjes met mango

06/12/2017

Lemon Curd taartjes met pepernoten

01/12/2021

Vierkante appelcakejes met hazelnoot

05/11/2017

Review Nutella baksetje & Recept Nutella chocolade potjes

29/07/2016

Amandelcakejes met aardbeien en slagroom

04/05/2018

Mergpijpjes van “Heel Holland bakt”

16/09/2016

Bosvruchten yoghurt gebakjes

07/01/2018

Kwark gebakjes voor Pasen

20/03/2016

Valentijncakejes met bosvruchten

08/02/2017

Merengue gebakjes met aardbeien

16/09/2018

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....