Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Klein gebak

Blondies met gedroogde abrikozen

by Liefde voor bakken 13/06/201825/09/2018
written by Liefde voor bakken 13/06/201825/09/2018
Blondies met gedroogde abrikozen

We maken heel vaak Brownie recepten. Nu wordt het tijd om eens Blondies te maken. Iets wat (zoals met meer baksels) al een tijdje op ons bak-lijstje stond! Dus hier volgt recept voor Blondies. Dat zijn Brownies, maar dan gemaakt met witte chocolade.

Het is de laatste weken behoorlijk warm. Daarom hebben we regelmatig recepten gemaakt van ijsjes en ijstaarten. Milkshakes en smoothies doen het ook goed. Maar dit keer maak ik toch weer eens iets cakeachtigs. Blondies! Ik had nog een zakje gedroogde abrikozen in de kast liggen, dus die heb ik hier aan toegevoegd. Leek me wel wat. Verder nog wat rozijnen erbij en uiteraard zit er in dit deeg flink wat witte chocolade.

Blondies met gedroogde abrikozen

Blondies met gedroogde abrikozen

Liefde voor bakken We maken heel vaak Brownie recepten. Nu wordt het tijd om eens Blondies te maken. Iets wat (zoals met meer baksels) al… Printen
Cijfer 3.3/5
( 7 gestemd )

Ingrediënten

  • een rechthoekige bakvorm van ongeveer 28 x 20 cm
  • 1 vel bakpapier om in de bakvorm te leggen
  • 150 gram boter of margarine
  • 220 gram witte chocolade
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 5 eieren
  • 250 gram bloem
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 125 gram gedroogde abrikozen
  • 100 gram rozijnen

Instructies

  1. Vouw een vel bakpapier zo, dat het er aan beide zijden uitsteekt. Dan kun je de cake er later gemakkelijk uit tillen.
  2. Smelt de boter met de witte chocolade ‘au bain marie’ in een schaal op een pannetje heet water. Zorg dat alles opgelost in en roer tot een homogene massa. Laat dit een klein beetje afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Wel de rozijnen in een beetje water. Laat dan even uitlekken.
  5. Doe de eieren en de suiker in een kom. Klop dit schuimig in circa 5 minuten.
  6. Voeg het botermengsel in delen toe en roer dit telkens goed door met een spatel.
  7. Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout. Voeg dit beetje bij beetje toe aan het deeg. Schep telkens goed door.
  8. Snijd de abrikozen in kleine stukjes. Voeg deze toe aan het deeg. Voeg ook de rozijnen toe aan het deeg. Schep dit goed door tot een gelijkmatig deeg.
  9. Vul de vorm met het deeg. Strijk het mooi glad met een paletmes.
  10. Bak de blondie gaar in het midden van de oven, in circa 25- 30 minuten op 180 graden.
  11. Haal de blondie uit de oven en laat heel even afkoelen. Til de cake dan met behulp van het bakpapier uit de vorm. Zet op een plank. Laat verder afkoelen.
  12. Verwijder het bakpapier door er een ander plank op te leggen. Draai om, en trek het papier er voorzichtig af. Leg de plank er weer op en draai weer om, haal dan de tweede plank er weer af.
  13. Snijd de cake in rechthoekige stukjes van ongeveer 5 x 7 cm.

Smullen maar! Ze zijn verrassend lekker, dus snel maken!!!

Liefs, Ria

blondiesklein gebak
0 comment
1
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Chocolade-aardbei ijstaartje
next post
Limoncello tiramisu

You may also like

Chocolademuffin met crispy pearls

20/01/2019

Appel tarteletjes

03/05/2020

Frambozen flappen

10/05/2017

Petit Fours met Bailey’s botercrème

23/08/2018

Kletskop mini gebakjes

29/05/2020

Mini Schwarzwalderkirsche bolletjes

10/11/2017

Chocolade whoopies

11/09/2019

Bavaroisebolletjes + winactie

22/07/2015

Video: Chocolade Oreo Kokos Truffels

25/03/2016

Bananenkoek met karamelsaus

22/09/2019

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....