Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Klein gebak

Bananenkoek met karamelsaus

by Liefde voor bakken 22/09/201921/09/2019
written by Liefde voor bakken 22/09/201921/09/2019
Bananenkoek met karamelsaus

We hadden al een kleine sneak peek op Instagram gezet van deze heerlijke bananenkoek! En vandaag hier het recept! Klik snel verder!

Deze bananenkoek is zó lekker! Wat betreft smaken komt het heel dichtbij bananenbrood, maar dan net wat steviger van structuur. En met de karamelsaus en een paar banaantjes bovenop, heerlijk!

Bananenkoek met karamelsaus

Bananenkoek met karamelsaus

Liefde voor bakken We hadden al een kleine sneak peek op Instagram gezet van deze heerlijke bananenkoek! En vandaag hier het recept! Klik snel verder!… Printen
Cijfer 3.5/5
( 4 gestemd )

Ingrediënten

  • 200 gram boter of margarine
  • 170 gram bruine basterdsuiker
  • 3 rijpe bananen (totaal ongeveer 300 gram)
  • 3 eetlepels melk
  • 2 eieren
  • 350 gram bloem
  • 7 gram bakpoeder
  • snufje zout

Voor de decoratie en de karamelsaus:

  • 100 gram suiker
  • 2 eetlepels water
  • 25 ml slagroom
  • 20 gram boter of margarine
  • 3 eetlepels honing
  • 2 bananen
  • beetje citroensap

Verder:

  • een lage bakvorm van ongeveer 30 x 22 cm
  • een vel bakpapier om in de bakvorm te leggen

Instructies

  1. Vet de bakvorm in met een beetje boter. Leg het vel bakpapier er zò in dat deze aan beide, lange kanten een stuk uitsteekt. Vet ook dit vel een beetje in.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Hete lucht iets lager (circa 160 graden)
  3. Bestrooi dan met een klein beetje bloem, verspreid dit een beetje en schud de overtollige bloem er weer uit.
  4. Doe de boter en de basterdsuiker in een kom en klop dit tot een romige massa.
  5. Doe de bananen, de melk en de eieren in een andere kom en pureer dit met een staafmixer.
  6. Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout.
  7. Voeg nu telkens een beetje van het bananenmengsel èn een schep van het meel toe aan het botermengsel. Klop dit op de laagste stand  erdoor.
  8. Ga door tot je alles hebt toegevoegd en een homogeen mengsel hebt.
  9. Vul hiermee de bakvorm, strijk het mooi glad met een paletmes.
  10. Bak dit gaar in ongeveer 25 – 27 minuten.
  11. Haal uit de oven en laat de koek even afkoelen.
  12. Leg een plank op de bakvorm en draai zo het geheel om.
  13. Haal de bakvorm er af en trek ook voorzichtig het bakpapier er af.
  14. Draai nu weer om met nog een plank. Dan heb je de juiste kant weer boven.
  15. Leg een bakplaat klaar met een vel bakpapier.
  16. Maak dan de karamelsaus: Breng de suiker met het water aan de kook en wacht tot de suiker op is gelost. Nog niet roeren. Laat het vuur wel redelijk hoog staan. Dan gaat de suiker karamelliseren. Dit kan even duren (bij ons was dat ongeveer 5 à 6 minuten). Wacht dan nog heel even, tot de karamel mooi goudbruin is. Let nu heel goed op: het mag niet te donker worden, want dan wordt het bitter, maar probeer wel om het mooi bruin te laten worden, het is moeilijk om uit te leggen hoe bruin, dat leer je door ervaring.
  17. Haal de pan even van het vuur af.
  18. Schenk een klein beetje van de karamel op de, met bakpapier beklede bakplaat.
  19. Voeg meteen de boter toe aan de karamel.
  20. Smeer dan snel de karamel op het bakpapier uit. Laat dit hard worden.
  21. Voeg ook de slagroom toe en de honing.
  22. Zet dan terug op het vuur en roer alles goed door. Laat dit even goed doorkoken.
  23. Haal dan van het vuur en laat het afkoelen.
  24. Kijk dan even of de karamel niet te hard word als deze is afgekoeld. Als dit zo is, voeg je nog wat slagroom toe, zet het dan terug op het vuur, zodat het weer vloeibaar wordt, roer goed door en laat dan weer afkoelen.
  25. Zorg dat de karamelsaus niet te vloeibaar wordt, maar ook niet al te hard wordt.
  26. Doe de saus dan in een spuitzak.
  27. Snijd de twee bananen in plakjes en besprenkel ze met citroensap. Schep dit door.
  28. Snijd de koek in vierkante stukken van ongeveer 5 à 6 cm.
  29. Leg op elke stuk koek een aantal plakjes banaan.
  30. Spuit daarover wat van de karamelsaus. Zoveel je lekker vindt.
  31. Breek de hard geworden karamel (van de bakplaat) in stukjes en steek in elke koek een stuk van de karamel.

Liefs Ria & Laura

klein gebak
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Mini brownie blokjes met Nutella fudge
next post
Kleine cheesecakes met witte chocolade en frambozen

You may also like

Petit Fours met Bailey’s botercrème

23/08/2018

Banaan-advocaat taartjes

25/03/2018

Peren vlaaitjes

27/09/2020

Limoncello tiramisu

17/06/2018

Zanddeegtaartjes met mascarponecrème

12/09/2021

Mini tulbandjes met gekonfijte vruchtjes

08/11/2017

Pecannoten karamel taartjes

09/12/2018

Kersen amandel vierkantjes

26/04/2020

Mini taartjes met roomkaascrème en rood fruit

21/08/2016

Taartjes in een glaasje!

19/07/2017

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....