Dit receptje is echt super lekker voor bij een high tea of picknick! Je bakt in principe gewoon een brownie, snijd hem in kleine blokjes, aardbeitjes erboven op spiezen en serveren maar! Super simpel en super lekker!
Deze brownies zijn lactose vrij, als je kiest voor plantaardige boter en pure chocolade (wel even de verpakking bestuderen)! Mocht dat nou niet belangrijk zijn voor jou en je visite, dan kun je ook gewone boter gebruiken en er een paar eetlepels Nutella aan toevoegen.

Ingrediënten
- 300 gram aardbeien
- 150 gram pure chocolade
- 150 gram plantaardige boter
- 180 gram lichte basterd suiker
- 2 tl vanille extract
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 3 eieren
- snufje zout
- 15 gram cacaopoeder
- handje walnoten
- leuke prikkertjes
- brownie bakvorm van 20 x 17 cm
Instructies
- Verwarm je oven voor op 165 graden en vet je bakvorm in met boter. Doe er een stukje bakpapier in op zo’n manier, dat je de brownie er straks makkelijk uit kan halen (was ik zelf dus vergeten, niet handig haha!).
- Smelt de boter en de chocolade au bain marie.
- Doe in een kom de droge ingrediënten: de cacaopoeder, het zelfrijzend bakmeel en het zout.
- Doe ik een andere kom de eieren, suiker en vanille en mix dit kort even door.
- Voeg daar dan de droge ingrediënten aan toe en mix dit door elkaar (let op: verstuivingsgevaar).
- Doe de browniemix in de bakvorm.
- Hak de walnoten iets grof en strooi deze over de brownie heen.
- Bak de brownie voor 30 tot 40 minuten op 165 graden. Prik af en toe even met een prikker in je brownie, je wilt namelijk dat hij nog iets nattig is als je de brownie uit de oven haalt. Hij zal namelijk nog wat na garen in de bakvorm.
- Als de brownie is afgekoeld, snijd je hem in blokjes en prik je een aardbei op ieder stukje.
Ziet er lekker uit toch? Deze had ik gemaakt voor mijn verjaardag en waren een groot succes!
Liefs Laura