Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Klein gebakPasen

Meringue gebakjes met mangocoulis

by Liefde voor bakken 09/04/201705/10/2018
written by Liefde voor bakken 09/04/201705/10/2018
Meringue gebakjes met mangocoulis

Het is hoogste tijd voor ons tweede meringue recept! Eerder maakten wij al deze heerlijke meringue koekjes met pistache en Nutella. Dit keer gaan we voor schuimnestjes met kokos en mango-coulis. En let op: perfect voor Pasen!

Voor de nestjes maak je gewoon weer een basisrecept voor meringue. Dan spuit je daar nestjes van op een bakplaat. Voor de vulling hebben we gekozen voor kokos en mango, een super lekkere combinatie. Deze schattige gebakjes zijn ook nog eens heel geschikt om te maken voor Pasen! Fris op je paastafel met de gele kleur van de mango.

Dit recept is voor 9 gebakjes.

Meringue gebakjes met mangocoulis

Meringue gebakjes met mangocoulis

Liefde voor bakken Het is hoogste tijd voor ons tweede meringue recept! Eerder maakten wij al deze heerlijke meringue koekjes met pistache en Nutella. Dit… Printen
Aantal: 9 gebakjes
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

Voor de meringue:

  • 4 eiwitten
  • 135 gram fijne tafelsuiker
  • 135 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels gemalen kokos
  • 1 wegwerp spuitzak
  • spuitmondje 1 M van Wilton, of een ander kartelspuitmondje

Voor de vulling:

  • 1 mango
  • 1 blaadje gelatine
  • 1 eetlepel suiker
  • 125 ml slagroom
  • twee eetlepels gemalen kokos
  • beetje poedersuiker om de slagroom te zoeten.

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 90 graden.
  2. Klop de eiwitten stijf in een kom en met de keukenmachine (stand 6) of met de handmixer op de hoogste stand. Voeg de fijne tafelsuiker toe en klop 5 minuten, met een handmixer op de hoogste stand, of met de keukenmachine (Kitchen Aid) op stand 6.
  3. Zeef de poedersuiker en schep deze met een siliconen pannenlikker door de stijf geklopte eiwitten. Voeg de fijngemalen kokos toe en schep door het beslag.
  4. Doe het spuitmondje in de spuitzak en vul de zak met het merenguebeslag.
  5. Bedek de bakplaat met een vel bakpapier. Teken met potlood 9 rondjes van ongeveer 8 cm op het bakpapier. Spuit hier eerst een laagje merengue op voor de bodem. Spuit dan op elke bodemlaag een ring, ongeveer twee lagen hoog. Zodat je een mooi bakje ofwel nestje vormt.
  6. Bak deze nestjes in een voorverwarmde oven van circa 90 graden. Bak ongeveer 2 uur. Zet de oven uit, zet de deur op een kier, en laat ze daarna eventueel nog een tijdje in de oven staan. Haal ze er dan uit en laat ze verder afkoelen.
  7. Maak de coulis; hiervoor snijd je de mango in stukken. Leg een paar schijfjes apart. De rest maal je tot een puree in de staafmixer of keukenmachine. Week het blaadje gelatine 10 minuutjes in koud water. Verwarm 20 ml water met één eetlepel suiker. Breng heel even aan de kook. Zet daarna het vuur uit. Laat even staan, zodat het zeker niet meer kookt. Knijp het geweekte gelatineblaadje uit en los het op in het hete water. Laat dit circa 5 à 10 minuutjes staan en roer het dan door de mangomoes. Zet dit weg in de koelkast zodat het een klein beetje dikker wordt.
  8. Klop de slagroom stijf met een klein beetje poedersuiker. Niet teveel, want het schuim is ook al erg zoet. Vul de schuimbakjes met een beetje slagroom. Schep daar een beetje mangocoulis op.
  9. Snijd de achtergebleven mango in kleine blokjes en leg dit op de coulis. Eventueel kun je er nog een extra toefje slagroom op spuiten.
Meringue gebakjes met mangocoulis
Meringue gebakjes met mangocoulis

Binnenkort komt het derde recept met de meringue. Dat wordt een heerlijke schuimtaart! Dus houdt de website in de gaten! Of volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest of e-mail (rechter kolom).

Liefs van Ria & Laura

meringuepasenschuim
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Abrikozencakejes met spiegeleitje
next post
Paastaart met mascarponecrème

You may also like

Nutella cheesecake in a jar

20/04/2016

Valentijncakejes met bosvruchten

08/02/2017

Mokkagebakjes met aardbeien

19/05/2016

Mini tulbandjes met gekonfijte vruchtjes

08/11/2017

Choco kokos reepjes

18/10/2017

Inspiratie: Paasrecepten

31/03/2018

Amandelcakejes met aardbeien en slagroom

04/05/2018

Review Nutella baksetje & Recept Nutella chocolade potjes

29/07/2016

Abrikozencakejes met spiegeleitje

07/04/2017

Zandtaartjes met aarbeienmousse

03/10/2021

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....