Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten met oven

Karamel kwarktaart

by Liefde voor bakken 21/01/201828/09/2018
written by Liefde voor bakken 21/01/201828/09/2018
Karamel kwarktaart

Dit keer hebben we een kwarktaartje gemaakt met karamelsmaak. Stond al lang op ons lijstje! Deze taart heeft een cakelaag als bodem. De vulling bestaat uit yoghurt, karamelpudding en slagroom, een uitstekende combinatie! Kijk snel verder!

Karamel: ik houd ervan! Lekker!!! Moet ik wel zeggen dat ik vroeger nooit hield van karamel, maar kennelijk verandert je smaak naarmate je ouder wordt. Dus nu ben ik er dol op! Lekker met de karamelfudge als decoratie! Een pluspunt: dit taartje is vrij licht, je raakt er niet zo vol van.

Karamel kwarktaart

Karamel kwarktaart

Liefde voor bakken Dit keer hebben we een kwarktaartje gemaakt met karamelsmaak. Stond al lang op ons lijstje! Deze taart heeft een cakelaag als bodem.… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • springvorm van 24 cm
  • bakpapier voor de bodem

Voor de bodem:

  • 100 gram boter of margarine
  • 100 gram fijne suiker
  • 2 eieren
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • beetje citroen smaakstof of geraspte schil van een citroen

Voor de vulling:

  • 1 pakje kloppudding van Dr. Oetker – karamelsmaak
  • 500 ml magere yoghurt
  • 250 ml slagroom
  • beetje poedersuiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • 50 ml water

Voor de decoratie:

  • Karamel fudge blokjes

Instructies

  1. Bekleed een bakvorm met bakpapier en vet het een beetje in met wat margarine.
  2. Voor de cakelaag: Mix hiervoor de boter zacht en smeuïg. Voeg dan de fijne suiker, de vanillesuiker en het snufje zout toe en mix dit een paar minuten goed door. Het botermengsel moet nu romig en luchtig worden. Voeg dan één voor één de eieren toe en klop telkens even door tot het ei is opgenomen. Zeef het zelfrijzend bakmeel. Mix dit voorzichtig door het deeg.
  3. Vul de vorm met het deeg.
  4. Bak de cakelaag in circa 25 minuten gaar in een, op 160 graden, voorverwarmde oven.
  5. Haal de vorm uit de oven, laat de cakebodem afkoelen.
  6. Week de gelatine 10 minuutjes in koude water.
  7. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker.
  8. Breng het water aan de kook, zet het vuur dan uit en laat dit heel even staan, zodat het zeker niet meer kookt. Los dan de uitgeknepen blaadjes gelatine hier in op. Laat dit ca 5 minuten staan.
  9. Klop ondertussen de kloppudding met de yoghurt, klop circa 1 minuut. Voeg de slagroom hier beetje bij beetje aan toe en klop voorzichtig op de laagste stand erdoor.
  10. Giet dan de gelatine (door een zeef) in delen toe aan het karamelmengsel. Klop voorzichtig door.
  11. Giet het geheel over de cakebodem. Strijk glad met een paletmes.
  12. Laat dit een aantal uur opstijven in de koelkast.
  13. Snijd de Fudge blokjes in kleine stukjes. Decoreer de taart hiermee.

Liefdevoorbakken-tip: voor nog meer karamelsmaak, snijd een taartpunt af en giet er dan een beetje (zelfgemaakte) karamelsaus over. Zie hier het recept.

Jullie kunnen binnenkort nog meer lekkere recepten verwachten met karamelsmaak, yum!

Liefs, Ria en Laura

karameltaart uit de oven
2 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Amandelkoekjes
next post
Basisrecept: sinaasappelglazuur

You may also like

Chocoladetaart met mascarponecrème en aardbeien

08/07/2018

Bosbessen cheesecake met brownie bodem

05/07/2018

Abrikozen kwarktaart

29/07/2018

Chocolade Swiss Roll met kersen

08/10/2017

Chocolade dripcake met blauwe bessen

20/05/2018

Laagjes taart met peren

13/11/2016

Sinaasappel kokos taart

05/01/2020

Hoe maak je een cijfertaart?

12/08/2018

Fruittaartje van Bretons zanddeeg

02/09/2016

Aardbeienkwarktaart met biscuitlaagjes

17/01/2016

2 comments

Ella 14/08/2018 - 18:28

Hallo.
Soms als ik een recept van jullie wil lezen,dan mis ik vaak de laatste
woorden.
Hoe komt dat?

Reply
Liefde voor bakken 14/08/2018 - 18:34

Hoi Els, dat os idd vaak op de Ipad. Als je het scherm draait dan is het probleem meestal opgelost. Of zet het recept op de prontversie. Wij hopen dit probleem binnenkort op te lossen.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....