Fijne bakmixen tegen een leuke prijs? Daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen. Ook niet tegen de nieuwe bakproducten van Brand New Cake. Wij hebben een heerlijke chocolade fudge taartje gemaakt. Dit hebben we afgewerkt met chantilly crème en verse aardbeien. Klik snel verder voor het recept!
Wij hebben deze fijne bakmixen gekregen van Baktotaal Bouwhuis. Een bedrijf dat al sinds 1981 bakproducten verkoopt! En nu hebben ze dus een vrij nieuwe lijn aan bakmixen en andere leuke bakproducten. Laatst lieten wij op Instagram al een paar van deze bakmixen aan jullie zien. En nu mogen wij hier een lekker recept mee maken.
Voor dit taartje hebben we twee mixen gebruikt. Namelijk de Chocolade fudgecake-mix van Brand New Cake en de Chantilly creme van Brand New Cake. Maar daarnaast hebben ze nog veel meer bakmixen. Zelfs voor krentenbollen en churros! En allerlei soorten decoratieparels, rolfondant, kleurstoffen. Je kan het zo gek niet bedenken! Dus als je even geen zin hebt in een uitgebreid recept van ons, kijk dan vooral eens op de website van Baktotaal Bouwhuis.

Ingrediënten
Voor de cake:
- 1 pak Chocolade Fudge cakemix van Brand New Cake
- 55 gram kristalsuiker
- 2 eieren (totaal 110 gram)
- 135 gram gesmolten boter
- 80 gram water
Voor de decoratie:
- 150 gram Creme Chantilly van Brand New Cake
- 100 ml melk
- 100 ml water
- een paar druppeltjes roze kleurstof
- 250 gram aardbeien
- een paar meringues (eventueel ook een paar op een stokje)
- een paar stukjes chocolade (bijvoorbeeld Kinder chocolade)
- verschillende soorten sprinkels
Extra:
- bakvorm 18 cm rond
- vel bakpapier
Instructies
- Klem een stuk bakpapier op de bodem van de bakvorm vast. Smeer dit in met een beetje margarine en bestuif met wat bloem.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Smelt de boter in een pannetje op het vuur.
- Doe de mix, de eieren, de suiker, de gesmolten boter en het water in een kom.
- Klop dit 5 minuten met een mixer tot een luchtig beslag.
- Vul de bakvorm ermee en strijk het deeg glad.
- Zet de vorm in de oven en bak de taart gaar in ongeveer 30 – 35 minuten. Eventueel ietsje langer. Wij hebben de taart 38 minuten gebakken.
- Haal de taart uit de oven en laat even afkoelen op een taartrooster.
- Haal de zijkant er voorzichtig af en laat verder afkoelen.
- Klop de chantillyroom stevig met het water en de melk. Klop dit 3 minuten op de hoogste stand.
- Voeg één of twee druppeltjes lichtroze kleurstof toe.
- Snijd een paar aardbeien in stukjes, voeg twee eetlepels water toe en een beetje poedersuiker.
- Verwarm dit in een pannetje. Meng goed door.
- Maak hier een puree van met behulp van de staafmixer. Zeef dit.
- Snijd de taart horizontaal doormidden met een taartzaag.
- Leg de onderste helft op een mooi bord.
- Smeer de taart met behulp van een kwastje in met de aardbeienpuree.
- Doe de chantillycrème in een spuitzak met een ronde spuitmond.
- Spuit mooie ronde toefjes op de taartbodem.
- Snijd nog een paar aardbeien in kleien stukjes en verspreid deze stukjes over de toefjes.
- Leg hier de tweede taartlaag op/ Druk een heel klein beetje aan. Niet teveel, anders worden de toefjes te plat.
- Smeer de bovenkant weer in met een beetje aardbeienpuree.
- Spuit hier weer een laag roze toefjes op.
- Als je hebt, steek er een paar meringue lolly’s in. Wij hebben de meringues eerder gemaakt. Wil je die ook maken, kijk dan hier voor het recept.
- Decoreer het taartje verder met halve stukjes aardbei, stukjes Kinder chocolade, wat meringuekruimels en diverse leuke sprinkels. Wij hebben wat witte pareltjes en gouden sprinkels gebruikt.
Liefs Ria & Laura
Dit recept is geschreven in samenwerking met Baktotaal Bouwhuis.
2 comments
Dat ziet er echt heerlijk uit zeg!! <3
Dank je wel, Marsha! De bakmix van Brand New Cake is dan ook erg lekker!