Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten met oven

Chocoladetaartje met aardbeien en room

by Liefde voor bakken 11/08/201912/05/2020
written by Liefde voor bakken 11/08/201912/05/2020
Chocoladetaartje met aardbeien en room

Het is weer tijd om lekker de keuken in te duiken! Het zonnige warme weer lijkt voor nu even voorbij, gisteren ook alleen maar wind. Dus ga eens lekker een taartje bakken! Bijvoorbeeld dit chocoladetaartje met aardbeien en room.

Wij zijn vorige week zondag naar de boekenmarkt in Deventer geweest. De grootste boekenmarkt van Europa!! Daar gaan we elk jaar naartoe. Super leuk! En het houdt maar niet op, zoveel kramen!!! Heerlijk! Lekker snuffelend langs de kramen. Wie weet vinden we iets bijzonders!

Het meeste zijn gewone leesboeken, strips en antieke boeken. Ook informatieve boeken zijn er ruim voldoende te vinden. Wij gaan meestal met z’n drieën, maar dit keer ging mijn zus, Trees ook mee. dus waren we met z’n vieren. We gaan dan met de trein, nou dat was effe een dingetje hoor! In ’s Hertogenbosch viel er al een trein uit, dus moesten we een andere trein nemen. Dat was nog niet zo erg, waren we een kwartier later in Utrecht, daar zouden  Laura en ook Trees zich bij ons voegen. Toen werd er omgeroepen dat we niet naar Deventer konden met de trein, omdat er een aanrijding was met een dier. Mmmm, niet fijn. Wat nu? We hebben toch maar de trein genomen richting Deventer, dan konden we altijd nog uitstappen in Apeldoorn. Zoals ook vorig jaar èn het jaar ervoor was dit weer een super korte trein!! Waarom?! We waren echt niet de enigen die naar de Deventer boekenmarkt gingen!!! Wat een gedoe. De trein zat proppie vol, we konden nog net staan  in het halletje, maar ook in het zitgedeelte was het vol met staande mensen! Gelukkig werd er op een gegeven moment omgeroepen dat de problemen met het dier op de rails opgelost waren. We konden door. In Apeldoorn stonden ook nog heel erg veel mensen op het perron, die wilde ook nog mee. Maar dat kon niet. Er stapten enkele mensen uit en er konden ook weer enkele mensen in. Wat een gedoe. Er werd omgeroepen dat er niemand meer in mocht stappen en we reden verder naar Deventer. We waren er!! Eerst even een bakkie koffie en thee en daarna de markt op. Het is echt heel leuk, allemaal boekenwurmen bij elkaar! Ik heb twee bakboeken gescoord en een aantal leesboeken. Ook de anderen hebben het een en ander gekocht. In één van de boekjes die ik gekocht heb stond een leuk plaatje van een chocoladetaartje. Dat heb ik gebruikt als inspiratie voor dit aardbeientaartje met room.

Chocoladetaartje met aardbeien en room

Chocoladetaartje met aardbeien en room

Liefde voor bakken Het is weer tijd om lekker de keuken in te duiken! Het zonnige warme weer lijkt voor nu even voorbij, gisteren ook… Printen
Cijfer 4.5/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 80 gram boter of margarine
  • 80 gram pure chocolade
  • 2 eieren
  • 55 gram poedersuiker
  • 35 gram bloem
  • 30 gram amandelmeel
  • 30 gram cacaopoeder
  • 85 gram aardbeien
  • 100 ml verse slagroom
  • beetje poedersuiker
  • 75 gram crème fraîche
  • nog wat aardbeien, in totaal een bakje van ongeveer 250 gram

Extra:

  • een springvorm met uitneembare bodem van 18 cm
  • een vel bakpapier om op de bodem te leggen

Instructies

  1. Leg het vel bakpapier op de bodem van de bakvorm en klem dit vast door de bakvorm rand dicht te doen.
  2. Vet dan de bodem en de zijkanten in met een beetje boter of margarine.
  3. Bestrooi met wat bloem, gooi de overtollige bloem er weer uit.
  4. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  5. Doe de boter en de chocolade in een vuurvaste kom en verwarm dit “aubainmarie”.
  6. Als het helemaal vloeibaar is, haal je het van het vuur af en laat het een beetje afkoelen.
  7. Splits de eieren.
  8. Maal de aardbeien fijn en druk de moes door een zeef.
  9. Doe de dooiers in een kom met de poedersuiker en klop dit ongeveer drie minuten met een mixer.
  10. Voeg het amandelmeel, de bloem en het cacaopoeder toe en roer alles goed door elkaar.
  11. Voeg dan de gesmolten chocolade toe en schep dit er goed door.
  12. Voeg dan de aardbeienmoes toe en schep ook dit door het deeg.
  13. Klop de eiwitten goed stijf.
  14. Meng een derde deel van het eiwit door het deeg. Schep er voorzichtig door.
  15. Voeg dan nog een derde deel toe en schep dit er ook door.
  16. Dan het laatste deel van het eiwit toevoegen en erdoor mengen.
  17. Doe het beslag in de bakvorm e bak het taartje gaar in ongeveer 23-25 minuten.
  18. Haal het uit de oven en laat het afkoelen op een taartrooster.
  19. Klop ondertussen de slagroom, bijna stijf, dat deze nog een beetje lobbig is.
  20. Voeg beetje bij beetje de crème fraîche toe, klop er voorzichtig door.
  21. Schep de slagroom op het taartje.
  22. Snijd een aantal aardbeien in kleine stukjes en verdeel deze over de slagroom.
  23. Bestuif het taartje met wat poedersuiker.

Liefs Ria

4 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Best bekeken recepten juli 2019
next post
Lotus speculoostaartje

You may also like

Paastaart met mascarponecrème

11/04/2017

Stroopwafel appeltaart

06/05/2018

Rood fruit taartje met abrikozen

12/02/2017

Hoe maak je een zeemeermin cijfertaart?

27/10/2019

Twee kleuren bessen taartje met mascarpone

06/09/2020

Kerst Charlotte taart met mango

18/12/2019

Bailey’s mascarponetaart

17/02/2016

Abrikozen kwarktaart

29/07/2018

Perentaart met pecannoten

10/11/2019

Vier Laagjestaartje met banaan en bosvruchten:

06/06/2021

4 comments

trynke jonkman 11/08/2019 - 09:38

creme fraiche? dat wordt helemaal niet genoemd bij de ingredienten.
hoeveel heb ik nodig dan?

Reply
Liefde voor bakken 11/08/2019 - 09:44

Sorry, was ik vergeten! Het staat er inmiddels bij!

Reply
An 10/05/2020 - 22:07

Hallo,

Er staat 80 gram pure chocolade, maar nergens in de uitleg beschreven hoe en wanneer ik dit erbij moet doen, kan je dit misschien aangeven? Of kijk ik erover heen?

Reply
Liefde voor bakken 12/05/2020 - 14:30

Hoi An, ik heb even gekeken naar het recept en zie inderdaad dat het niet helemaal compleet is. Ik heb het inmiddels aangepast. De chocolade en de boeter moet “aubainmarie” gesmolten worden. Excuus en bedankt voor de tip! Groetjes Ria.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....