Dit keer hebben we een kwarktaartje gemaakt met karamelsmaak. Stond al lang op ons lijstje! Deze taart heeft een cakelaag als bodem. De vulling bestaat uit yoghurt, karamelpudding en slagroom, een uitstekende combinatie! Kijk snel verder!
Karamel: ik houd ervan! Lekker!!! Moet ik wel zeggen dat ik vroeger nooit hield van karamel, maar kennelijk verandert je smaak naarmate je ouder wordt. Dus nu ben ik er dol op! Lekker met de karamelfudge als decoratie! Een pluspunt: dit taartje is vrij licht, je raakt er niet zo vol van.

Ingrediënten
- springvorm van 24 cm
- bakpapier voor de bodem
Voor de bodem:
- 100 gram boter of margarine
- 100 gram fijne suiker
- 2 eieren
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- snufje zout
- beetje citroen smaakstof of geraspte schil van een citroen
Voor de vulling:
- 1 pakje kloppudding van Dr. Oetker – karamelsmaak
- 500 ml magere yoghurt
- 250 ml slagroom
- beetje poedersuiker
- 4 blaadjes gelatine
- 50 ml water
Voor de decoratie:
- Karamel fudge blokjes
Instructies
- Bekleed een bakvorm met bakpapier en vet het een beetje in met wat margarine.
- Voor de cakelaag: Mix hiervoor de boter zacht en smeuïg. Voeg dan de fijne suiker, de vanillesuiker en het snufje zout toe en mix dit een paar minuten goed door. Het botermengsel moet nu romig en luchtig worden. Voeg dan één voor één de eieren toe en klop telkens even door tot het ei is opgenomen. Zeef het zelfrijzend bakmeel. Mix dit voorzichtig door het deeg.
- Vul de vorm met het deeg.
- Bak de cakelaag in circa 25 minuten gaar in een, op 160 graden, voorverwarmde oven.
- Haal de vorm uit de oven, laat de cakebodem afkoelen.
- Week de gelatine 10 minuutjes in koude water.
- Klop de slagroom stijf met de poedersuiker.
- Breng het water aan de kook, zet het vuur dan uit en laat dit heel even staan, zodat het zeker niet meer kookt. Los dan de uitgeknepen blaadjes gelatine hier in op. Laat dit ca 5 minuten staan.
- Klop ondertussen de kloppudding met de yoghurt, klop circa 1 minuut. Voeg de slagroom hier beetje bij beetje aan toe en klop voorzichtig op de laagste stand erdoor.
- Giet dan de gelatine (door een zeef) in delen toe aan het karamelmengsel. Klop voorzichtig door.
- Giet het geheel over de cakebodem. Strijk glad met een paletmes.
- Laat dit een aantal uur opstijven in de koelkast.
- Snijd de Fudge blokjes in kleine stukjes. Decoreer de taart hiermee.
Liefdevoorbakken-tip: voor nog meer karamelsmaak, snijd een taartpunt af en giet er dan een beetje (zelfgemaakte) karamelsaus over. Zie hier het recept.
Jullie kunnen binnenkort nog meer lekkere recepten verwachten met karamelsmaak, yum!
Liefs, Ria en Laura
2 comments
Hallo.
Soms als ik een recept van jullie wil lezen,dan mis ik vaak de laatste
woorden.
Hoe komt dat?
Hoi Els, dat os idd vaak op de Ipad. Als je het scherm draait dan is het probleem meestal opgelost. Of zet het recept op de prontversie. Wij hopen dit probleem binnenkort op te lossen.