Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

CarnavalTaarten met oven

Carnavals / verjaardags slagroomtaart

by Liefde voor bakken 29/01/201608/12/2018
written by Liefde voor bakken 29/01/201608/12/2018
Carnavals / verjaardags slagroomtaart
Nog een weekje en dat is het in het zuiden van het land weer tijd voor carnaval! En omdat wij uit Brabant komen, wilde we toch even een taartje maken voor dit feest. Maar omdat jullie vast niet allemaal carnaval vieren, is dit taartje ook heel geschikt voor een verjaardag of ander feestje. Een feestelijke slagroomtaart!

Benodigdheden

Voor de biscuittaart:

  • bakvorm van circa 25 cm
  • 6 eieren
  • 190 gram suiker
  • 110 gram bloem
  • 75 gram maizena
  • snufje zout

Je kan ook kiezen voor een mix voor biscuitdeeg, bijvoorbeeld de mix voor biscuit van Funcakes of Twinkelotje.

Voor de vulling:

  • Hak kersenvulling
  • Mix voor banketbakkersroom (dit kan met melk of water)

Voor het afsmeren:

  • 250 gram philadelphia roomkaas (niet de light-versie)
  • 150 gram suikerbakkerspoeder
  • 500 ml verse slagroom

Voor het decoreren

  • Funcakes Hazelnoot crunch
  • 250 ml verse slagroom
  • Dr. Oetker klopvast
  • poedersuiker
  • verschillende felle kleurtjes fondant
  • verschillende maten cirkeluitstekers

Aan de slag!

Je begint met het bakken van een biscuittaart. Hier hebben we eerder al een basisrecept van online gezet. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een mix voor biscuit. Die van Funcakes of Twinkelotje zijn heel lekker en snel klaar!

biscuittaart

Wanneer deze is afgekoeld, snijd je hem in 3 lagen met een taartzaag.

Nu ga je de taart vullen en opbouwen. Wij gebruiken hiervoor kersenvulling van Hak en banketbakkersroom. Deze banketbakkersroom hebben wij met een mix gemaakt. Volg de stappen op de verpakking. Je kunt deze mix met water of met melk aanmaken.

Volg de volgende stappen:

Carnavals / verjaardags slagroomtaartCarnavals / verjaardags slagroomtaartCarnavals / verjaardags slagroomtaartCarnavals / verjaardags slagroomtaartCarnavals / verjaardags slagroomtaartCarnavals / verjaardags slagroomtaart

Nu ga je je taart afsmeren. Wij doen dit met een fluffy creamcheese frosting, die we in dit recept uitleggen. Deze is heel licht en lekker van smaak. Past perfect bij deze slagroomtaart!

Slagroomtaart

Slagroomtaart

Doe nu de hazelnoot crunch aan de zijkant van je taart. Wij gebruiken hiervoor de hazelnut crunch van Funcakes. Dit is even een lastig klusje, maar de crunch moet aan de fluffy creamcheese blijven plakken!

Slagroomtaart

Klop de slagroom met een beetje poedersuiker en een paar theelepels klopvast (dr Oetker).

Spuit met de slagroom rozetten op de taart. Deze spuit je van binnen naar buiten met een ronddraaiende vorm. Je kan natuurlijk ook voor een andere toef kiezen.

Slagroomtaart

Slagroomtaart

Decoratie

Snijd verschillende maten rondjes uit verschillende kleurtjes fondant. Strooi deze bovenop de taart, in de cirkel van toeven. Dit is je confetti op je taart!

De gedraaide krukkeltjes / serpentine maak je als volgt:

  • Snijd verschillende dunne reepjes van verschillende kleuren fondant
  • Rol deze om een potlood of pen en laat ze even uitharden
  • Schuif ze voorzichtig van je potlood of pen, en leg ze in de toeven

Slagroomtaart

Slagroomtaart

Slagroomtaart

Dit taartje kan natuurlijk ook prima als verjaardagstaart! Voor degene die geen carnaval vieren! Ziet het er niet gezellig, vrolijk en feestelijk uit?

Liefs van Ria & Laura

biscuittaartcarnavalslagroomtaartverjaardag
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Getest: 2x sugarcraft gun
next post
Best bekeken artikelen van januari

You may also like

Hartentaart voor Valentijn

11/02/2019

Hoe maak je je eigen sprinkels?

17/02/2019

Appeltaartje met amandelmeel en rozijnen

14/02/2021

Twee kleuren bessen taartje met mascarpone

06/09/2020

Boltaartjes met chocolade mirror glaze

28/02/2021

Vierkante fruitcake

04/07/2021

Hoe maak je een checkerboard gendertaart?

19/09/2015

Naked cake voor Valentijnsdag

11/02/2018

Swiss roll met perzik

19/11/2017

Stroopwafel taartje met Monchou

20/10/2021

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....