Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Koekjes

M&M brownie cookies

by Liefde voor bakken 28/04/201927/04/2019
written by Liefde voor bakken 28/04/201927/04/2019
M&M brownie cookies

Vandaag heb ik een rustig dagje thuis. Stilte voor de storm eigenlijk, want ik heb flink wat taartopdrachten voor dit weekend! Maar vandaag niet en dus ga ik weer een recept maken. Ik ga koekjes bakken. Dat is alweer een tijdje geleden. Altijd leuk om te doen en meestal niet al teveel werk. Het zijn M&M brownie koekjes geworden!

Brownie koekjes zijn lekker! Krokant van buiten en een beetje ‘chewy’ van binnen. Dus ik bak ze heel graag. Dit keer heb ik M&M brownie koekjes gemaakt! Nog lekkerder! Binnenkort ga ik nog twee recepten maken met M&M’s. O nee, drie. Want ik wil ook nog graag een keer zo’n M&M taart maken waarbij de M&M’s van bovenaf de taart naar beneden vallen, en dan ook nog zo’n M&M’s zak waar ze uit vallen. Dat lijkt me echt heel leuk. Maar dit keer nog niet, want daar heb ik wel heel veel M&M’s voor nodig en ik heb nu maar één zak op voorraad. Ik moet dus naar de winkel om mijn M&M voorraad een beetje aan te vullen, anders kan ik de andere recepten niet maken. En daar heb ik juist zo’n zin in.  Maar nu eerst de M&M koekjes.

M&M brownie cookies

M&M brownie cookies

Liefde voor bakken Vandaag heb ik een rustig dagje thuis. Stilte voor de storm eigenlijk, want ik heb flink wat taartopdrachten voor dit weekend! Maar… Printen
Cijfer 4.7/5
( 3 gestemd )

Ingrediënten

  • 200 gram pure (smelt) chocolade
  • 125 gram boter of margarine
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 2 grote eieren
  • 130 gram zelfrijzend bakmeel
  • 30 gram cacaopoeder
  • 50 gram in kleine stukjes gehakte pure chocolade
  • snufje zout
  • 1 zak M&M’s van 200 gram

Instructies

  1. Leg twee bakplaten klaar met een vel bakpapier er op.
  2. Doe de 200 gram pure chocolade met de boter in een vuurvaste kom, en verwarm dit ‘au bain marie’.
  3. Ondertussen doe je de twee soorten basterdsuiker en de eieren in een andere kom. Klop dit in ongeveer 7 à 8 minuten licht en schuimig.
  4. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  5. Roer ondertussen regelmatig in het boter-chocolademengsel.
  6. Weeg het zelfrijzend bakmeel af en de cacaopoeder. Voeg dit bij elkaar, voeg ook het zout toe en zeef het.
  7. Als de chocolade en de boter helemaal vloeibaar zijn, haal je het van het vuur af. Laat het twee minuutjes staan, dan is het ietsje afgekoeld.
  8. Schenk het dan in delen bij het suikermengsel, klop telkens even door met de mixer op de laagste stand. Ga door tot het hele chocolademengsel is toegevoegd.
  9. Voeg dan het meelmengsel toe. Schep dit erdoor met een spatel.
  10. Hak de 50 gram chocolade in kleine stukjes en voeg toe.
  11. Hak eventueel ook nog een aantal M&M’s in kleine stukjes en voeg ook toe aan het deeg.
  12. Schep een aantal kleine hoopjes op de bakplaat. Zorg dat ze goed uit elkaar liggen, want de koekjes lopen behoorlijk uit. Ik begin altijd met een paar koekjes, omdat je dan even kunt kijken hoe het gaat en hoe lang je ze wilt bakken. Dan doe ik de tweede ronde wat meer koekjes tegelijk.
  13. Doe de bakplaat in de oven en bak de koekjes 10 à 11 minuten.
  14. Haal de bakplaat uit de oven. Laat de koekjes afkoelen. Als je ze uit de oven haalt, zijn ze nog erg zacht. Maar dat geeft niet, ze worden nog wat steviger. Wil je toch iets krokantere koekjes, bak ze dan 12 minuten.
  15. Ga door totdat alle koekjes gebakken zijn.
  16. Ik heb van dit deeg 23 redelijke grote koekjes gebakken!!

Tip: let op bij deze koekjes dat je ze niet te lang bakt. Ze worden nog wat steviger als ze afkoelen. Als je ze te lang bakt, worden ze wat harder. Dat is zonde.

Véél succes met het bakken,

Liefs, Ria

koekjesm&m
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Sinaasappel koekjes
next post
Best bekeken recepten april 2019

You may also like

Amandelkoekjes

19/01/2018

Twee kleuren kerstkoekjes van zanddeeg

09/12/2016

Kokos kransen van ‘Heel Holland Bakt’

08/11/2018

Harten koekjes – Valentijn

07/02/2018

Nutella koekjes met stukjes hazelnoot

09/01/2020

Red Velvet Double chocolate cookies

08/03/2017

Kokoskoekjes met chocolade en amandelen (+ gluten vrije...

14/02/2019

Koekjes ijsjes II

05/08/2015

Eierkoekjes

11/10/2017

Oud Hollandse boterkoek

30/01/2022

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....