Vandaag heb ik een rustig dagje thuis. Stilte voor de storm eigenlijk, want ik heb flink wat taartopdrachten voor dit weekend! Maar vandaag niet en dus ga ik weer een recept maken. Ik ga koekjes bakken. Dat is alweer een tijdje geleden. Altijd leuk om te doen en meestal niet al teveel werk. Het zijn M&M brownie koekjes geworden!
Brownie koekjes zijn lekker! Krokant van buiten en een beetje ‘chewy’ van binnen. Dus ik bak ze heel graag. Dit keer heb ik M&M brownie koekjes gemaakt! Nog lekkerder! Binnenkort ga ik nog twee recepten maken met M&M’s. O nee, drie. Want ik wil ook nog graag een keer zo’n M&M taart maken waarbij de M&M’s van bovenaf de taart naar beneden vallen, en dan ook nog zo’n M&M’s zak waar ze uit vallen. Dat lijkt me echt heel leuk. Maar dit keer nog niet, want daar heb ik wel heel veel M&M’s voor nodig en ik heb nu maar één zak op voorraad. Ik moet dus naar de winkel om mijn M&M voorraad een beetje aan te vullen, anders kan ik de andere recepten niet maken. En daar heb ik juist zo’n zin in. Maar nu eerst de M&M koekjes.

Ingrediënten
- 200 gram pure (smelt) chocolade
- 125 gram boter of margarine
- 150 gram witte basterdsuiker
- 100 gram donkerbruine basterdsuiker
- 2 grote eieren
- 130 gram zelfrijzend bakmeel
- 30 gram cacaopoeder
- 50 gram in kleine stukjes gehakte pure chocolade
- snufje zout
- 1 zak M&M’s van 200 gram
Instructies
- Leg twee bakplaten klaar met een vel bakpapier er op.
- Doe de 200 gram pure chocolade met de boter in een vuurvaste kom, en verwarm dit ‘au bain marie’.
- Ondertussen doe je de twee soorten basterdsuiker en de eieren in een andere kom. Klop dit in ongeveer 7 à 8 minuten licht en schuimig.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Roer ondertussen regelmatig in het boter-chocolademengsel.
- Weeg het zelfrijzend bakmeel af en de cacaopoeder. Voeg dit bij elkaar, voeg ook het zout toe en zeef het.
- Als de chocolade en de boter helemaal vloeibaar zijn, haal je het van het vuur af. Laat het twee minuutjes staan, dan is het ietsje afgekoeld.
- Schenk het dan in delen bij het suikermengsel, klop telkens even door met de mixer op de laagste stand. Ga door tot het hele chocolademengsel is toegevoegd.
- Voeg dan het meelmengsel toe. Schep dit erdoor met een spatel.
- Hak de 50 gram chocolade in kleine stukjes en voeg toe.
- Hak eventueel ook nog een aantal M&M’s in kleine stukjes en voeg ook toe aan het deeg.
- Schep een aantal kleine hoopjes op de bakplaat. Zorg dat ze goed uit elkaar liggen, want de koekjes lopen behoorlijk uit. Ik begin altijd met een paar koekjes, omdat je dan even kunt kijken hoe het gaat en hoe lang je ze wilt bakken. Dan doe ik de tweede ronde wat meer koekjes tegelijk.
- Doe de bakplaat in de oven en bak de koekjes 10 à 11 minuten.
- Haal de bakplaat uit de oven. Laat de koekjes afkoelen. Als je ze uit de oven haalt, zijn ze nog erg zacht. Maar dat geeft niet, ze worden nog wat steviger. Wil je toch iets krokantere koekjes, bak ze dan 12 minuten.
- Ga door totdat alle koekjes gebakken zijn.
- Ik heb van dit deeg 23 redelijke grote koekjes gebakken!!
Tip: let op bij deze koekjes dat je ze niet te lang bakt. Ze worden nog wat steviger als ze afkoelen. Als je ze te lang bakt, worden ze wat harder. Dat is zonde.
Véél succes met het bakken,
Liefs, Ria