Deze koekjes zijn lekker zacht, en nèt als bij een marmercake, gemaakt van twee deegsmaken. Chocoladedeeg en vanilledeeg. Dat geeft samen een heerlijk koekje!
Op het moment dat ik dit artikel schrijf, zijn we met z’n allen in de ban van het Coronavirus. Heel heftig, aan de ene kant lijkt het qua klachten vaak wel mee te vallen, maar met name voor zieke en kwetsbare mensen en ouderen kan het behoorlijk gevaarlijk zijn. Er worden telkens nieuwe maatregelen genomen en we weten niet wat de volgende stap zal zijn. Best spannend. We blijven toch wat meer thuis. Als het niet echt nodig is, dan maar niet gaan en thuis blijven. Beetje thee drinken, en ik besluit om koekjes te gaan bakken. Twee verschillende soorten, want als ik eenmaal ga bakken, wil ik altijd nog iets bakken, haha. Dus twee soorten koekjes. Dit zijn de eerste koekjes. Twee kleuren koekjes, ofwel marmerkoekjes. Ze lijken op marmercake, maar dan in de vorm van een koekje. En zoals de meeste koekjes: zò gemaakt.

Ingrediënten
Voor het deeg:
- 100 gram zachte boter of margarine
- 100 gram fijne suiker
- 1 pakje vanille suiker
- 1 ei
- 160 gram bloem
- 40 gram maizena
- 1/2 theelepel bakpoeder
- snufje zout
- 20 gram cacaopoeder
- 2 eetlepels melk
Extra:
- Twee bakplaten belegd met een vel bakpapier
Instructies
- Leg de bakplaten klaar. Leg de vellen bakpapier er op, plak ze een beetje vast met wat boter.
- Doe de boter en de suiker en de vanillesuiker in een kom en klop deze luchtig in ongeveer 2 minuten.
- Voeg het ei toe, en klop nog ongeveer 1 minuut.
- doe de bloem, de maizena, het bakpoeder en het zout in een kom, zeef het.
- Voeg dit toe aan het boter mengsel en schep met een siliconen spatel erdoor.
- Verdeel dit deeg in twee delen.
- Voeg aan het ene deel de cacaopoeder en de melk toe, schep dit er goed door.
- Doe dit chocoladedeeg weer teug bij het andere deeg.
- Verwarm de oven voor op 175 graden, hete lucht oven iets lager (160 graden).
- Neem nu met twee eetlepels telkens een hoopje deeg uit de kom, dat bestaat uit een beetje vanille en een beetje chocoladedeeg en leg dit, als een bolletje op de bakplaat.
- Maak de bolletjes niet te groot, want de koekjes lopen nog wat uit en bollen iets op.
- Leg zo nog een aantal bergjes deeg op de bakplaat.
- Maak de bolle kant van een lepel een beetje nat en strijk hiermee de bolletjes een beetje glad.
- Bak de koekjes gaar in ongeveer 15 minuten.
- Haal dan de bakplaat uit de oven, laat heel even afkoelen en leg de koekjes dan op een taartrooster om verder af te koelen.
- Bak zo nog een bakplaat met koekjes. Ga door tot alle deeg op is.
Liefs Ria