Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Koekjes

Marmer koekjes

by Liefde voor bakken 18/03/202017/03/2020
written by Liefde voor bakken 18/03/202017/03/2020
Marmer koekjes

Deze koekjes zijn lekker zacht, en nèt als bij een marmercake, gemaakt van twee deegsmaken. Chocoladedeeg en vanilledeeg. Dat geeft samen een heerlijk koekje!

Op het moment dat ik dit artikel schrijf, zijn we met z’n allen in de ban van het Coronavirus. Heel heftig, aan de ene kant lijkt het qua klachten vaak wel mee te vallen, maar met name voor zieke en kwetsbare mensen en ouderen kan het behoorlijk gevaarlijk zijn. Er worden telkens nieuwe maatregelen genomen en we weten niet wat de volgende stap zal zijn. Best spannend. We blijven toch wat meer thuis. Als het niet echt nodig is, dan maar niet gaan en thuis blijven. Beetje thee drinken, en ik besluit om koekjes te gaan bakken. Twee verschillende soorten, want als ik eenmaal ga bakken, wil ik altijd nog iets bakken, haha. Dus twee soorten koekjes. Dit zijn de eerste koekjes. Twee kleuren koekjes, ofwel marmerkoekjes. Ze lijken op marmercake, maar dan in de vorm van een  koekje. En zoals de meeste koekjes: zò gemaakt.

Marmer koekjes

Marmer koekjes

Liefde voor bakken Deze koekjes zijn lekker zacht, en nèt als bij een marmercake, gemaakt van twee deegsmaken. Chocoladedeeg en vanilledeeg. Dat geeft samen een… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 100 gram zachte boter of margarine
  • 100 gram fijne suiker
  • 1 pakje vanille suiker
  • 1 ei
  • 160 gram bloem
  • 40 gram maizena
  • 1/2  theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 20 gram cacaopoeder
  • 2 eetlepels melk

Extra:

  • Twee bakplaten belegd met een vel bakpapier

Instructies

  1. Leg de bakplaten klaar. Leg de vellen bakpapier er op, plak ze een beetje vast met wat boter.
  2. Doe de boter en de suiker en de vanillesuiker  in een kom en klop deze luchtig in ongeveer 2 minuten.
  3. Voeg het ei toe, en klop nog ongeveer 1 minuut.
  4. doe de bloem, de maizena, het bakpoeder en het zout in een kom, zeef het.
  5. Voeg dit toe aan het boter mengsel en schep met een siliconen spatel erdoor.
  6. Verdeel dit deeg in twee delen.
  7. Voeg aan het ene deel de cacaopoeder en de melk toe, schep dit er goed door.
  8. Doe dit chocoladedeeg weer teug bij het andere deeg.
  9. Verwarm de oven voor op 175 graden, hete lucht oven iets lager (160 graden).
  10. Neem nu met twee eetlepels telkens een hoopje deeg uit de kom, dat bestaat uit een beetje vanille en een beetje chocoladedeeg en leg dit, als een bolletje op de bakplaat.
  11. Maak de bolletjes niet te groot, want de koekjes lopen nog wat uit en bollen iets op.
  12. Leg zo nog een aantal bergjes deeg op de bakplaat.
  13. Maak de bolle kant van een lepel een beetje nat en strijk hiermee de bolletjes een beetje glad.
  14. Bak de koekjes gaar  in ongeveer 15 minuten.
  15. Haal dan de bakplaat uit de oven, laat heel even afkoelen en leg de koekjes dan op een taartrooster om verder af te koelen.
  16. Bak zo nog een bakplaat met koekjes. Ga door tot alle deeg op is.

Liefs Ria

koekjes
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Schwarzwälder kirsche torte
next post
Brownie cookies met speculoos

You may also like

Brownie cookies

01/11/2017

Meringue kisses in drie smaken

19/02/2020

Spritskoekjes met kokos

20/05/2017

Zandkoekjes met nougat en Rolo vulling

14/11/2019

Basisrecept voor zandkoekjes + variaties

13/01/2017

Snel nog even Paaskoekjes bakken!

03/04/2015

Micky Mouse koekjes

21/02/2016

Koekjes ijsjes I

24/07/2015

Chocolade spritskoekjes

24/02/2017

Sinaasappel koekjes

24/04/2019

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....