Op de dag dat dit receptje wordt gemaakt is het nog warm buiten! Ik geloof de laatste warme dag, daarna wordt het minder. Binnen valt het wel mee, maar met de oven aan, dus dan gaat de temperatuur hier in de keuken snel omhoog. Morgen en overmorgen ben ik druk met het maken van taarten in opdracht. Dus vandaag nog mooi even tijd voor een recept. Ik maak twee dingen: kleine koekjes en wafels, dus daar ben ik wel weer een tijdje mee zoet! Vandaag plaatsen we het recept van de kleine koekjes, enjoy!
Nutella is lekker, dus we maken regelmatig iets waar Nutella in zit! Dit keer zijn het koekjes geworden, maar wel kleine koekjes. Snoept namelijk lekker weg! Dubbele koekjes met een beetje Nutella ertussen. Lijken net macarons! Yammie!

Ingrediënten
Voor de koekjes:
- 125 gram zachte boter of margarine
- 125 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- snufje zout
- 2 eieren
- 200 gram bloem
- 1 eetlepel Nutella
Extra:
- 2 bakplaten
- bakpapier
- spuitzak, wegwerp
- nog een paar eetlepels Nutella voor het vullen
Instructies
- Klop de boter luchtig met de suiker, de vanillesuiker en het zout.
- Voeg één voor één de eieren toe en klop ze er voorzichtig door op de laagste stand. Roeren mag ook.
- Zeef de bloem, schep deze beetje bij beetje door het botermengsel met een spatel.
- Schep er dan nog een eetlepel Nutella door.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Spuit kleine rondjes op het bakpapier. Ik doe er meestal eerst een paar voor proef, dan kun je kijken hoe ze worden.
- Bak ze gaar in circa 8 à 9 minuten.
- Haal de bakplaat uit de oven, laat de koekjes afkoelen. Proef even of ze goed zijn.
- Spuit weer nieuwe rondjes op de tweede bakplaat. Bak ook deze weer gaar. Pas de baktijd aan indien nodig.
- Verwarm een beetje Nutella ‘au bain marie’. Verwarm niet te lang, want dan wordt de Nutella te vloeibaar. Laat het in dat geval nog even staan, zodat het weer wat meer smeerbaar wordt.
- Zoek de koekjes die ongeveer even groot zijn bij elkaar. Smeer een beetje van de zachte Nutella op de ene helft, plak er het andere koekje bovenop. Vul zo alle koekjes.
- Doe een beetje van de resterende Nutella in een spuitzakje, knip er een heel klein gaatje af en spuit wat sliertjes Nutella op elk koekje.
Zo heb je lekkere mini koekjes. Ook leuk voor bij een High Tea! Of gewoon omdat je zin hebt in een trommel voor heerlijke Nutellakoekjes!
Liefs, Ria & Laura
2 comments
Hallo laura en Ria,
Dat is een leuk idee, lijkt me heerlijk zo’n dubbel koekje.
Is het ook mogelijk om bovenop het koekje een streepje chocolade te spuiten wat harder wordt?
Het lijkt me zo plakkerig als je in de zachte Nutella pakt. Ik denk dan aan je visite die met Nutella aan hun handen zit??
Je hebt helemaal gelijk! Dat is een prima plan. Ik was gewoon helemaal in de ‘ “Nutella mood” zullen we maar zeggen. Dus ik vond t niet erg om mijn vingers erbij af te likken, gr Ria