Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

High teaKlein gebakMoederdagValentijn

Bladerdeeg hartjes met Nutella en aardbeien

by Liefde voor bakken 08/05/201908/05/2019
written by Liefde voor bakken 08/05/201908/05/2019
Bladerdeeg hartjes met Nutella en aardbeien

Afgelopen weekend hadden we een heerlijk moederdag recept voor het ontbijt: wafels! Vandaag hebben we een receptje voor bladerdeeg hartjes met nutella en aardbeien, heerlijk voor bij de koffie!

Met deze schattige hapjes kun je je moeder verrassen bij de koffie of thee. En het voordeel is: ze zijn helemaal niet zo moeilijk om te maken! Je hebt maar een paar ingrediënten en een oven nodig. Dit kun je ook gemakkelijk met de kleinere kids van het gezin maken. Of maak ze voor oma als jullie daar ’s middags op bezoek gaan!

Dit is het eerste receptje wat ik in het nieuwe huis maak! Eindelijk een heerlijke grote keuken met genoeg plek om deze gebakjes te maken. En ik ben meteen heel blij met deze oven. Mijn oude oventje was ook prima hoor, maar dat was een hete lucht oven. De oven die ik nu kan gebruiken heeft ook een elektrische stand met boven en onder warmte. Ik merk meteen echt wel verschil. Heb ook meteen de smaak te pakken en zin om nog veel meer lekkers te maken.

Bladerdeeg hartjes met Nutella en aardbeien
Bladerdeeg hartjes met Nutella en aardbeien

Bladerdeeg hartjes met Nutella en aardbeien

Bladerdeeg hartjes met Nutella en aardbeien

Liefde voor bakken Afgelopen weekend hadden we een heerlijk moederdag recept voor het ontbijt: wafels! Vandaag hebben we een receptje voor bladerdeeg hartjes met nutella… Printen
Aantal: 12 stuks
Cijfer 4.3/5
( 3 gestemd )

Ingrediënten

  • 4 plakken bladerdeeg
  • Nutella
  • aardbeien (of ander fruit naar keuze)
  • hartjes uitstekers
  • bakpapier
  • 1 ei

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed je bakplaat met een stuk bakpapier.
  2. Ontdooi je bladerdeeg.
  3. Snijd eerst de hartjes uit met een uitsteker (of met de hand). Vervolgens snijd je bij ieder hartje weer een hartje binnen in. Maar deze moet je niet helemaal tot de bodem snijden. Dit gaat je straks helpen om de buitenrand wat om hoog te laten staan. Prik een paar gaatjes in het binnenste deel.
  4. Kluts een ei en smeer de hartjes hiermee in.
  5. Bak ze bladerdeeg hartjes ongeveer 12 tot 14 minuten op 200 graden in het midden van de oven, tot ze mooi goud bruin zijn.
  6. Als je ze uit de oven haalt, druk je de binnenkant meteen wat plat, zodat je dus echt kleine bakjes krijgt. Let op: ze zijn nog heet, dus gebruik een klein vorkje of lepeltje. Laat ze vervolgens afkoelen.
  7. Smelt een paar eetlepels nutella in de magnentron, zodat het net even wat zachter is. Ik doe dat zelf altijd met een zip lock zakje, maar je kan ook een spuitzak gebruiken. Doe een laagje nutella in elk hartje.
  8. Snijd je aardbeien in stukjes en vul de hartjes ermee!

Notities

Met dit recept maak ik ongeveer 12 hartjes, maar dit ligt natuurlijk een beetje aan de grote van je uitsteker. Ik snijd eerst uit alle plakjes 1 hartje, pak de restanten bij elkaar en rol deze opnieuw uit tot een plak bladerdeeg. Dit doe ik tot al het bladerdeeg op is. Je kan natuurlijk ook prima meer plakken bladerdeeg gebruiken, of zo'n verse grote plak uit de koeling. Net wat je voorkeur heeft.

Liefs Laura

bladerdeegmoederdagvalentijn
2 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Ontbijt wafels met aardbeien en kokos
next post
No bake taartje met frambozen en chocodrip

You may also like

Chocolade cakejes met Kitkat en frambozensaus

27/07/2019

Chocolademuffin met crispy pearls

20/01/2019

Valentijncakejes met bosvruchten

08/02/2017

Bananenkoek met karamelsaus

22/09/2019

Meringue kisses in drie smaken

19/02/2020

Frozen cheesecake bites

13/04/2018

Mini Brownies met caramel en chocola

02/08/2017

Tulband met chocolade & bloemen

10/02/2016

Sinterklaas petit fourtjes

25/11/2018

Valentijnskwarktaart met aardbeien en Kitkatbodem

03/02/2019

2 comments

Tonny 08/05/2019 - 11:19

Hallo Ria en Laura, bakken jullie ook wel eens met stoom?

Reply
Liefde voor bakken 09/05/2019 - 16:18

Hallo Tonny, nee dat hebben we eigenlijk nog nooit gedaan!

Liefs Ria & Laura

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....