Afgelopen weekend hadden we een heerlijk moederdag recept voor het ontbijt: wafels! Vandaag hebben we een receptje voor bladerdeeg hartjes met nutella en aardbeien, heerlijk voor bij de koffie!
Met deze schattige hapjes kun je je moeder verrassen bij de koffie of thee. En het voordeel is: ze zijn helemaal niet zo moeilijk om te maken! Je hebt maar een paar ingrediënten en een oven nodig. Dit kun je ook gemakkelijk met de kleinere kids van het gezin maken. Of maak ze voor oma als jullie daar ’s middags op bezoek gaan!
Dit is het eerste receptje wat ik in het nieuwe huis maak! Eindelijk een heerlijke grote keuken met genoeg plek om deze gebakjes te maken. En ik ben meteen heel blij met deze oven. Mijn oude oventje was ook prima hoor, maar dat was een hete lucht oven. De oven die ik nu kan gebruiken heeft ook een elektrische stand met boven en onder warmte. Ik merk meteen echt wel verschil. Heb ook meteen de smaak te pakken en zin om nog veel meer lekkers te maken.

Ingrediënten
- 4 plakken bladerdeeg
- Nutella
- aardbeien (of ander fruit naar keuze)
- hartjes uitstekers
- bakpapier
- 1 ei
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed je bakplaat met een stuk bakpapier.
- Ontdooi je bladerdeeg.
- Snijd eerst de hartjes uit met een uitsteker (of met de hand). Vervolgens snijd je bij ieder hartje weer een hartje binnen in. Maar deze moet je niet helemaal tot de bodem snijden. Dit gaat je straks helpen om de buitenrand wat om hoog te laten staan. Prik een paar gaatjes in het binnenste deel.
- Kluts een ei en smeer de hartjes hiermee in.
- Bak ze bladerdeeg hartjes ongeveer 12 tot 14 minuten op 200 graden in het midden van de oven, tot ze mooi goud bruin zijn.
- Als je ze uit de oven haalt, druk je de binnenkant meteen wat plat, zodat je dus echt kleine bakjes krijgt. Let op: ze zijn nog heet, dus gebruik een klein vorkje of lepeltje. Laat ze vervolgens afkoelen.
- Smelt een paar eetlepels nutella in de magnentron, zodat het net even wat zachter is. Ik doe dat zelf altijd met een zip lock zakje, maar je kan ook een spuitzak gebruiken. Doe een laagje nutella in elk hartje.
- Snijd je aardbeien in stukjes en vul de hartjes ermee!
Notities
Met dit recept maak ik ongeveer 12 hartjes, maar dit ligt natuurlijk een beetje aan de grote van je uitsteker. Ik snijd eerst uit alle plakjes 1 hartje, pak de restanten bij elkaar en rol deze opnieuw uit tot een plak bladerdeeg. Dit doe ik tot al het bladerdeeg op is. Je kan natuurlijk ook prima meer plakken bladerdeeg gebruiken, of zo'n verse grote plak uit de koeling. Net wat je voorkeur heeft.
Liefs Laura
2 comments
Hallo Ria en Laura, bakken jullie ook wel eens met stoom?
Hallo Tonny, nee dat hebben we eigenlijk nog nooit gedaan!
Liefs Ria & Laura