Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Koekjes

Kokoskoekjes met chocolade en amandelen (+ gluten vrije variant)

by Liefde voor bakken 14/02/201917/02/2019
written by Liefde voor bakken 14/02/201917/02/2019
Kokoskoekjes met chocolade en amandelen (+ gluten vrije variant)

Een tijd geleden heb ik een keer kokoskoekjes gebakken. Van die kleine koekjes met veel kokos er in. Die waren erg lekker, dus ik heb besloten om die nog een keer te maken, maar nu met een leuke variatie. Ook ga ik een glutenvrije variant maken van hetzelfde koekje. Dus als je glutenvrije recepten zoekt, dan heb je hier een recept van glutenvrije koekjes.

Ik ben in de “koekjes” stemming! Hebben jullie daar ook wel eens last van? Het komt ook een beetje door Heel Holland Bakt! Daar worden regelmatig koekjes gebakken en daardoor wil ik dat ook meteen gaan doen. Afgelopen weekend had ik geen tijd. Ik had weer veel taartopdrachten, en dan blijft er niet zoveel tijd over om te bakken voor onze blog. Nu dus weer wel en het zijn kokoskoekjes geworden met chocolade en amandelen. Ook maak ik een glutenvrije variant van dit kokoskoekje.

Dus eigenlijk zijn dit twee recepten in één!

Kokoskoekjes met chocolade en amandelen (+ gluten vrije variant)

Kokoskoekjes met chocolade en amandelen (+ gluten vrije variant)

Liefde voor bakken Een tijd geleden heb ik een keer kokoskoekjes gebakken. Van die kleine koekjes met veel kokos er in. Die waren erg lekker,… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

Ingrediënten:

  • 3 eiwitten
  • 220 gram fijne tafelsuiker
  • 125 gram kokos
  • 20 gram  gemalen amandelen
  • 50 gram bloem

Voor de decoratie:

  • 100 gram pure chocolade
  • 30 ml verse slagroom
  • 50 gram hele amandelen of amandelstukjes

Ingrediënten voor de gluten vrije koekjes:

  • 3 eiwitten
  • 220 gram fijne tafelsuiker
  • 125 gram kokos
  • 40 gram gemalen amandelen
  • 40 gram maïzena

Voor de decoratie:

  • 100 gram pure chocolade (kies wel voor chocolade die glutenvrij is, bijvoorbeeld die van AH huismerk)
  • 30 ml verse slagroom
  • 50 gram hele amandelen of amandelstukjes

Instructies

  1. Doe de eiwitten met de suiker in een pannetje. Verwarm dit tot ongeveer 60 graden. Gebruik hiervoor een (suiker) thermometer. Haal van het vuur.
  2. Spatel dan de kokos en het amandelmeel erdoor. Zeef de bloem en roer deze er ook door.
  3. Schep kleine hoopjes, eventueel met een ijsschep, op een bakplaat met bakpapier.
  4. Bak de koekjes circa 10 minuten op 190 graden.
  5. Haal ze uit de oven, laat ze een paar minuutjes afkoelen en haal ze dan al vrij snel van het papier en laat ze verder afkoelen op een rooster.
  6. Hak de amandelen in kleine stukjes en laat ze een klein beetje lichtbruin kleuren in een droge koekenpan.
  7. Doe daarna in een klein kommetje.
  8. Verwarm de chocolade met de slagroom “au bain marie”. Houd een paar stukjes achter. Als de chocolade helemaal gesmolten is, voeg je de achtergehouden stukjes chocolade toe. Dit is een gemakkelijke manier om de chocolade te tempereren.
  9. Roer ook deze chocolade door de rest tot alles goed is opgelost en mooi vloeibaar.
  10. Doop elk koekje in de chocolade en doop dan voorzichtig in het kommetje mat amandelstukjes. Zet weer terug op het rooster om de chocolade stevig te laten worden.
  11. Doe dit met alle koekjes.

Beschrijving voor de glutenvrije koekjes:

Deze is nagenoeg hetzelfde als de gewone koekjes., het enige verschil is dat je de bloem vervangt voor wat extra amandelmeel en maïzena. Zorg er verder ook voor dat je glutenvrije chocolade koopt. Bijvoorbeeld de chocolade van Albert Heijn. Zij gebruiken het glutenvrije tekentje, waardoor je zeker weet dat het product glutenvrij is.

Verder is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat alles goed schoon  is en vrij van gluten. Gebruik niet de spullen die je mogelijk eerder gebruikt hebt voor producten met gluten. Voor een aantal mensen is dat echt heel belangrijk, omdat ze daar flink ziek van kunnen worden.

Deze laatste zijn dus glutenvrij! Ga jij deze koekjes ook proberen?

Liefs Ria

gluten vrijkoekjes
1 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Hartentaart voor Valentijn
next post
Hoe maak je je eigen sprinkels?

You may also like

Koekjes ijsjes II

05/08/2015

Brownie cookies

01/11/2017

Pepernotenkoekjes

22/11/2017

Kaneelkoekjes met chocolade

20/09/2017

Sinaasappel koekjes

24/04/2019

Kerstkransjes

12/12/2018

Brownie cookies met speculoos

22/03/2020

Havermoutkoekjes

15/05/2016

Domino koekjes

23/02/2018

Nutella koekjes met stukjes hazelnoot

09/01/2020

1 comment

erica jottier 19/02/2019 - 15:59

super lekkere koekjes, ga ik zeker nog maken
maar zou ik de hoeveelheid suiker wat mogen verminderen ??

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 4

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    No-bake mango cheesecake

    11/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top