Benodigdheden:
- Een bakvorm van 20 cm, bijvoorbeeld de Deep Round cake pan van PME 20 cm
- Een cake, gebakken volgens het basirecept of met een Mix voor Appelcake
- Een zakje vanille bavaroismix van De Bakzolder
- 200 ml slagroom
- 4 appels, bijvoorbeeld Elstar
- Een potje Abrikozenjam
Recept
Ik heb een ronde cake gebakken van een Mix voor Appel-karamel cake. Dit is een erg lekkere cake met een heerlijke appelsmaak. Yum! Maar een mix voor appelcake of appel-kaneel cake is ook aan te raden! Een pakje van 400 gram cakemix is hiervoor voldoende, want de cake moet niet te hoog worden.
Als je liever een gewone cake bakt van ons basisrecept, gebruik dan 200 gram margarine, 200 gram suiker, 4 eieren, 200 gram zelfrijzend bakmeel en een snufje zout. Bak de cake in ongeveer 40-50 minuten gaar op circa 165 graden.
Laat de cake afkoelen, maak intussen de vanille bavarois met 40 gram bavaroispoeder en 200 ml verse slagroom. Maak dit zoals op de verpakking staat en zet het in de koelkast om een beetje op te stijven.
Ondertussen ga je de appelfrietjes maken. Schil de appels, snijd ze met een frietsnijder in reepjes. Breng 120 ml water aan de kook met 100 gram suiker. Laat de suiker oplossen. Laat de frietjes circa twee minuten blancheren in het suikerwater. Giet ze af en laat ze afkoelen. Bak dan de frietjes in een voorverwarmde oven van 185 graden in circa 10-15 minuten. Laat ze weer een beetje afkoelen.
Schep met een lepel een kuil in de cake. Verdeel dan de bavarois over de cake en leg daar een bergje appelfrietjes op.
Verwarm een beetje abrikozenjam met een scheutje water, al roerend, in een pannetje. Als het wat vloeibaarder is geworden, haal je het van het vuur af en zeef het. Smeer dan met een kwastje de appelfrietjes in met de abrikozenglazuur. Zodat de frietjes een mooie glans krijgen.
Kortom: een lekkere frisse cake, en niet al te ingewikkeld om te maken!
Liefs Ria & Laura