Benodigdheden:
- bakvorm hart, bijvoorbeeld de PME Deep Heart Cake Pan 20 x 7,5cm
- een hartentaart, zelfgebakken van dit recept voor biscuitdeeg
- 2 soorten vulling voor je taart (bijvoorbeeld bavarois en fruit)
- botercrème voor het afsmeren van de taart (bijvoorbeeld volgens dit basisrecept)
- buttercream icing voor het spuiten van de bloemen (bijvoorbeeld volgens dit recept)
- mix voor royal icing
- 250 gram witte rolfondant
- kleurstoffen: Americolor Electric Purple & Americolor Lemon Yellow
- spuitzakken
- adapter
- spuitmondje 47 van Wilton
- spuitmondje 2D van Wilton
- spuitmondje 3 van Wilton
- spuitmondje 2 van Wilton
- bakpapier
Het bakken van de taart
We beginnen met het bakken van een taart in de hartvorm. Je kunt hiervoor een mix voor biscuitdeeg of het basisrecept voor biscuitdeeg gebruiken. Mocht je nou een kleinere of een grotere bakvorm hebben? Reken dan even de hoeveelheden om.
Als je taart is afgekoeld, is het tijd om deze te vullen. Kies bijvoorbeeld voor een heerlijke bavarois met een fruitvulling van HAK.
Vervolgens ga je je taart afsmeren met botercrème. Je kan hiervoor ons basisrecept voor botercrème gebruiken, of kies voor een mix voor botercrème.
Tijd voor het decoreren!
Het decoreren bestaat uit twee onderdelen: de bloemen en de mand. De bloemen zijn gemaakt met buttercream icing en de mand is gemaakt met royal icing. We beginnen met de bloemen, omdat deze een tijdje moeten drogen.
De bloemen
Maak de buttercream icing volgens dit basisrecept. Nu ga je de buttercream icing kleuren. Je houdt een kleine hoeveelheid apart voor de knopjes binnen in de bloemen, deze kleur je geel. Verdeel de rest over twee bakjes, laat een helft wit en kleur de andere helft met Americolor electric purple.
Je gaat witte en paarse bloemen maken.
Doe het spuitmondje 2D van Wilton in je spuitzak en knip er een klein puntje van het uiteinden af. Let wel op dat je dit gat niet te groot knipt, dan valt je spuitmondje er doorheen. Vul je spuitzak met de kleur naar keuze.
Maak je bloemen op een vel vetvrij bakpapier, zodat ze daar op kunnen drogen.
De positie van je spuitzak is 90 graden, dus recht omhoog. Bij deze bloemen gaat het om de draaibeweging. Je maakt een kwartslag draaibeweging waarbij de stand van je knokkels de richting aangeeft (van 09.00 uur naar 12.00 uur als je rechts bent, of van 03.00 uur naar 12.00 uur als je links bent).
Maak op deze manier een hele collectie witte en paarse bloemen. Let wel op: oefening baart kunst. Hoe meer bloemen je maakt, hoe beter het zal gaan. Wij merken dat we altijd even het gevoel van het spuiten in de hand moeten krijgen.
Als je dit hebt gedaan ga je de gele knopjes in de bloemen spuiten. Pak hiervoor een schone spuitzak, de adapter en spuitmondje 3 van Wilton. Doe het grootste onderdeel van de adapter in de spuitzak. Knip dan het puntje eraf, zodat de adapter er doorheen past. Zet de spuitmond erop, en draai het schroefdopje erop. Vul je spuitzak met de gele buttercream icing.
Spuit gele stipjes in de bloemen. Je kunt zelf bepalen hoe dik je de stipjes wilt hebben. Houdt de zak rechtop, knijp in de zak en spuit de gewenste hoeveelheid in de bloem. Dan eerst loslaten en vervolgens pas omhoog tillen.
Het kan zijn dat er een puntje ontstaat, druk deze zachtjes plat met een penseeltje.
Leg je vellen bakpapier met bloemen een half uurtje in de koelkast om te drogen. Laat ze vervolgens nog een half uurtje buiten de koelkast drogen. Hoe langer je ze laat drogen, hoe steviger ze zijn en hoe beter je ze kan oppakken.
De mand
De mand is gemaakt met een mix voor royal icing. Binnenkort zetten we een basisrecept voor royal icing online. Zorg dat je royal icing van medium dikte is. Maak je royal icing paars met de Americolor electric purple.
Gebruik nu spuitmondje 47 en de adapter. Vul je spuitzak met de paarse royal icing.
Nu ga je aan de slag met de randen van de mand. Maak een stuk witte fondant paars met dezelfde kleurstof die je voor de mand hebt gebruikt.
Voor de onderste rand hebben wij een sugarcraft gun gebruikt. In dit artikel lees je hoe deze werkt. We hebben de grote maat genomen van de ’twisted rope’. Hiermee maak je een lange sliert, welke je vervolgens draait tot een touw. Lijm dit onderaan de mand vast.
De bovenste rand hebben we ook met de gun gemaakt, maar dan met de grootste maat van de ronde openingen. Hiermee werk je de bovenrand af.
Het plaatsen van de bloemen!
Nu is het tijd om de bloemen op de taart te plaatsen. Spuit een dijkje op de taart met een restje van de witte buttercream icing.
Plaats nu de bloemetjes op je dijkje. Zorg dat het hele dijkje goed wordt bedekt en dat er een paar bloemetjes over de rand van de mand hangen.
Vul de hele rand op met deze bloemen. Plak er zoveel bloemetjes op als je zelf mooi vindt.
Gebruik spuitmondje 2 en de restjes van de gele buttercream icing. Schrijf hiermee de tekst ‘I love you’ op de taart.
Happy Valentines day :)
Liefs van liefdevoorbakken
4 comments
Wauw! Deze taart is echt een pronkstuk! Heel knap gedaan, ik denk niet daar ik het geduld voor heb, maar het lijkt mij enorm leuk om eens te proberen. (met een heel klein taartje)
[…] zijn wel prijzig, maar van een hele goede kwaliteit en heel mooi! Ik had eerder al eens een hartentaart met bloemetjes gemaakt, dit was ook met een Nordicware […]
Ik wil deze taart voor Valentijnsdag gaan maken. Mag ik vragen ongeveer hoeveel royal icing je nodig hebt voor de mand.
Alvast bedankt en ga zo door met jullie geweldige site!
Hoi Judith, dank je wel voor je complimenten! Ik zou eenmaal het basisrecept voor Royal icing maken. Destijds deed ik dat nog met de mix voor Royal icing, dat kan natuurlijk nog steeds, maar wij gebruiken dat eigenlijk niet meer. Mocht je dat toch graag met de mix doen, dan zou ik beginnen met een half pak, dus 500 gram. Kun je daarna altijd nog wat bij maken.