Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten decorerenWinacties

Spektakelstuk 2: Paardentaart + winactie!

by Liefde voor bakken 28/10/201628/10/2016
written by Liefde voor bakken 28/10/201628/10/2016
Spektakelstuk 2: Paardentaart + winactie!

Dit is ons tweede spektakelstuk: een ponystal gemaakt van een cake. Afgesmeerd met botercrème en bekleed met rolfondant. Deze taart is een van de prachtige taarten uit het boek: “50 feestelijke taarten” van Debby Brown. Zij heeft al verschillende boeken vol mooie taarten op haar naam staan en wij willen al heel lang een van haar taarten uitproberen. En let op: één van jullie kan dit boek winnen!!

We hebben deze taart nagemaakt vanuit het boek. Hierbij hebben we meteen gekeken of de beschrijving duidelijk is. Het resultaat is niet helemaal hetzelfde, maar we komen dicht in de buurt!

Het leuke van dit taartje is, dat het nu eens gemaakt is van een  cake die gebakken in een langwerpig cakeblik. Weer eens wat anders. Ik heb een kleindochter die gek is van paarden, dus die zal dit taartje wel heel cool vinden!

Benodigdheden:

Voor de cake:

  • Langwerpig cakeblik van circa 30 cm
  • margarine en bloem om het blik in te vetten
  • 300 gram boter of margarine
  • 300 gram suiker
  • snufje zout
  • 6 eieren
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels Vanille extract

Voor de afwerking:

Botercrème:

  • 100 gram boter of margarine
  • 200 gram suikerbakkerspoeder
  • twee theelepels citroensmaak (Patidess of Funcakes)
  • een eetlepel melk.

Fondant:

  • circa 300 gram witte rolfondant
  • kleine stukjes rolfondant in de kleuren: lichtroze, geel, zalmkleurig, grijs
  • zilverparels
  • taartbord (wij hebben een rechthoekige cakeboard gebruikt van 22×35 cm)

dsc_0694n

Aan de slag!

Begin met het bakken van een cake. Dit kan met een cakemix, maar ook met ons basisrecept voor cupcakes. Zie hierboven voor de benodigde ingrediënten voor een cakeblik van ongeveer 30 cm. Je bakt de cake uiteraard wel langer dan cupcakes: op circa 160 graden, ongeveer een uur. Prik even in de cake, de prikker moet er droog uitkomen.

Als de cake is afgekoeld, ga je de cake bijsnijden. Snijd de lelijke randen en de bolle bovenkant er af, zodat je een mooie platte bovenkant hebt. Snijd de cake dan horizontaal doormidden. Van het bovenste deel snijd je een schuin stuk af (dit is het dak). In het boek snijden ze het bovenste deel helemaal schuin af, wij zijn daar iets voorzichter mee.

Maak de botercrème en smeer wat botercrème op de onderste laag, leg de bovenste schuine laag er dan op.

Vervolgens ga je de stal bekleden met witte rolfondant. Smeer daarvoor eerst de bovenkant en de zijkanten in met een dun laagje botercrème. In het boek geven ze aan dat je elke zijkant apart moet bekleden. Dat hebben wij ook gedaan. Snijd dan telkens de randjes mooi bij. Op het laatst heb ik de voorkant gedaan. Nu is de hele cake bekleed met witte fondant.

Zij kerven met een mesje de houtnerven in de fondant. Wij gebruiken hiervoor de Wilton Ribbon Cutter, zoals op de onderstaande foto.

img_4457bn

Zet de cake dan op een cakeboard.

Snijd dan drie rechthoeken uit voor de ramen in de voorkant van de stal, en verwijder de fondant. Snijd 3 dunne rechthoekjes uit van blauwe fondant en plak dit dan in de open vakjes. Op deze manier zie je niets meer van de cake die eronder zit.

Voor het dak steek je met een bloemuitsteker, een flink aantal bloemen uit met lichtblauwe fondant. Plak deze met een beetje eetbare lijm trapsgewijs op het dak. Werk hierbij van achter naar voren. Dat staat mooier.

img_1612bn

Maak dan voor de handvatten kleine ringetjes van blauwe fondant. Plak ze op elke deur, onder de opening, en plak er een zilverkleurig pareltje op.

Dan gaan we de pony’s maken. Gebruik hiervoor de kleurtjes. Ik had niet voldoende kleuren, dus mijn pony’s zijn wit, geel en grijs. Maar je kan ze ook maken zoals op het voorbeeld.

Maak eerst het hoofd. Kneed een stukje fondant en rol dan eerst een mooie soepele bal. Verander dan de vorm in een paardenhoofd. Maak twee kleine oortjes en plak ze op. Gebruik twee zilverpilletjes voor de ogen. Prik  twee gaatjes voor de neus en snijd een mondje. Vorm dan de haarplukjes en plak ze op het hoofd vast.
Steek dan een of twee prikkertjes in het hoofd en steek deze in de blauwe opening, zodat het net lijkt of het paard in de stal staat. Doe er ook nog een beetje lijm tussen, zodat het hoofd goed vast zit.

Steek een aantal kleine bloemetjes uit en plak er een zilverpilletjes op. Leg deze op het dak en op de cakeboard.

Conclusie: de uitleg in het boek is redelijk duidelijk. Daar kun je wel wat mee! Wel vinden wij de hoeveelheden marsepein / fondant veel te veel! Zoveel heb je echt niet nodig als je dit taartje gaat maken. We weten natuurlijk niet of dit voor alle recepten geldt, maar dat zou je zelf kritisch in de gaten moeten houden.

dsc_0709bn

Klaar is je taart! Zo’n leuke fondant taart hoeft helemaal niet moeilijk te zijn om te maken! En in het boek van Debby Brown staan dus nog veel meer van dit soort feestelijke taarten. En al deze taarten zijn heel maakbaar en niet al te ingewikkeld. Je hoeft niet super ervaren met fondant of marsepein te zijn om deze taarten te maken! Voor ieder wat wils!

img_1606bnSpektakelstuk 2: Paardentaart + winactie!

[blue_box]HOE KAN IK DIT BOEK WINNEN?

Ja je leest dit goed! Om onze verjaardag te vieren is er iets te winnen! Namelijk dit boek ’50 feestelijke taarten’ van Debby Brown. Om dit boek te winnen, moet je de volgende stappen ondernemen:

  1. Laat een reactie achter onder dit bericht.
  2. Zorg dat je onze blog volgt via e-mail (in de rechter kolom, zorg wel dat je de e-mail die je binnen krijgt bevestigt!).
  3. En we zouden het heel leuk vinden als je het bericht op facebook over de winactie deelt, maar dit laatste is niet verplicht.

Op vrijdag 11 november maken we de winnaar bekend via facebook, en de winnaar krijgt een e-mail van ons. Dus houd je mailbox en onze facebook in de gaten! [/blue_box]

Liefs Ria & Laura

fondantrolfondanttaart decorerenwinactie
10 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Spektakelstuk 1: Naked cake met vers rood fruit
next post
Spektakelstuk 3: hoe maak je een ombre rozetten taart (video)

You may also like

Vierkante taart bekleden met The Mat

02/09/2015

Sinterklaastaart

16/11/2016

Nieuwjaars taartje!

29/12/2015

Hoe maak je een minion 3D taart?

16/10/2015

Video: Rose cake

11/12/2016

Minion taart

25/09/2015

Chocolade dripcake met blauwe bessen

20/05/2018

Hoe maak je een cijfertaart?

12/08/2018

Woezel & Pip taart: hoe maak je een...

25/05/2016

Hoe maak je een zeemeermin cijfertaart?

27/10/2019

10 comments

Vera 28/10/2016 - 09:01

Prachtige taart, precies waar ik na opzoek ben…ik hoop dat het mij lukt om deze taart binnenkort te kunnen maken voor een dame die mij het afgelopen jaar enorm heeft bijgestaan tijdens mijn longziekte…zij is een grote paardenliefhebster…

Reply
berthine 28/10/2016 - 11:41

Wat een leuke taart voor een meisjes verjaardag. Leuke actie. Zou het boek graag winnen.

Reply
Henriëtte Panhuis 28/10/2016 - 15:14

dat lijkt me nou leuk om zo’n boek te winnen!

Reply
Marja van Dongen 28/10/2016 - 19:15

Weer een mooie uitdaging van jullie. Ik ga het proberen na te maken. En graag zou ik dat boek uiteraard wel willen winnen !!

Reply
Anita H. 29/10/2016 - 01:01

Leuk! Ik maak graag kans op dit boek.

Reply
An 29/10/2016 - 14:25

Wat een creatieve geest.Superleuk.
Alleen het bedenken en maken geeft al zo veel plezier dat het eindresultaat eigenlijk al niet meer stuk kan.
Bij een verjaardag of een feestje hoort een zelfgbakken taart en omdat er steeds meer verjaardagen bijkomen is wat extra inspiratie zeer welkom.
Die paarden op stal zijn beestachtig leuk.

Reply
Ilona van Soest 30/10/2016 - 08:22

Wat een leuke week is dit met al die mooie spektakelstukken! Ik vind boetseren met fimo, sorry, fondant best lastig. Maar jullie zijn er goed in geslaagd in elk geval. Leuk dat er een boek te winnen is ter ere van jullie 1e webverjaardag. Gefeliciteerd!

Reply
Beatrix Smidt-Takken 31/10/2016 - 12:43

Mooie taart, ben benieuwd naar de andere taarten in het boek. Het lijkt me heel leuk om het te winnen. De winactie is erg leuk.

Reply
Grietje Rinsma 01/11/2016 - 19:06

Hartstikke leuk, al jullie taarten! Ik ga toch binnenkort maar eens een poging wagen!

Reply
Thessa 08/11/2016 - 14:29

Wow super mooi en creatief. WEER eens echt wat anders dan een ronde taart. IK zou graag winnen om ook eens wat anders te maken dan een standaard taart. Mijn dochter is daarnaast fan van paarden en het zou geweldig zijn om dit eens te gaan proberen

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....