Basisrecepten, basisreceptenwidget, Vullingen & Toppings
comments 12

Basisrecept voor een eenvoudige botercrème

Basisrecept botercreme

Een basisrecept voor botercrème is voor ons bakkers een must! Wij gebruiken botercrème echt heel vaak. Bijvoorbeeld voor het vullen en afsmeren van een taart. Of voor het spuiten van rozen of andere bloemen! Vanuit dit recept kun je zelf variëren met smaak en kleur, heel handig dus!

Benodigdheden

  • 250 gram margarine of boter
  • 500 gram suikerbakkerspoeder
  • 1 eetlepel melk
  • smaakstof naar keuze (bijvoorbeeld vanille of citroen)

Extra: mixer en zeef

Aan de slag!

Doe 250 gram boter in de kom, zorg dat de boter zacht is. Je kan ervoor kiezen om de boter wat zachter te maken in de magnetron, zodat deze wat zachter wordt. Mix de boter zacht en romig in ongeveer twee minuten. Met de keukenmachine is dit ongeveer stand 4 met de vlindergarden. Met de gewone mixer ongeveer de middelste stand.

Zeef de suikerbakkerspoeder. Voeg steeds een kopje suikerbakkerspoeder aan je boter toe en mix dit totdat het goed is opgenomen. Voeg dan nog een eetlepel melk toe.

Je kunt ervoor kiezen om nu een smaakje toe te voegen, bijvoorbeeld 3 à 4 theelepels Patidesse vanille smaakstof. Maar je kan ook kiezen voor citroensmaak, geraspte schil van een citroen of aardbeienjam.

Als laatst zou je er ook nog een kleurtje eraan toe kunnen voegen, als je bijvoorbeeld bloemen gaat spuiten. Wij kozen voor een mooi lichtroze kleurtje met de Americolor Deep Pink.

Als je alles hebt toegevoegd, mix dit dan nog even een halve minuut goed door.  Dan is je botercrème klaar!

Basisrecept botercreme

Basisrecept botercreme

Nog vragen of opmerkingen? Laat gerust een berichtje achter!

Liefs van het liefdevoorbakken-team!

Facebook0
Youtube47
Pinterest100
Instagram654

12 Comments

  1. Ik blijf het lastig vinden botercrème, maar die van jou is wel heel goed gelukt!

  2. Pingback: Basisrecept voor een buttercream icing – Liefde voor bakken

  3. jc kreffer says

    hoi
    ik lees het recept van de creme en wat een suiker gaat hierin
    dat is een energiebom.
    op 250 gr boter is 60gr poedersuiker en een halve liter pudding genoeg en
    krijg je een lekkere en luchtige creme.

    • In dit recept zit inderdaad veel suiker, klopt. De botercrème die jij bedoelt is gewoon een heel andere botercrème, ook prima, maar bevat in verhouding weer veel boter. Wij gebruiken die ook wel bij verschillende recepten. We zullen daar ook nog wel een keer een basisrecept van plaatsen.

  4. Pingback: Semi-naked-dripcake voor de herfst – Liefde voor bakken

  5. Anna says

    Is deze botercreme stevig genoeg voor het spuiten van tulpen, rozen etc met de Russische bloementips? Ik had nl eerst een andere crème gebruikt en toen kwamen mijn bloemen niet mooi uit. De crème leek te zacht of slap te zijn.

  6. Anna says

    Sorry ik heb per ongeluk twee keer dezelfde vraag gesteld. Het leek eerst niet te lukken.

  7. Pingback: Dripcake met verse aardbeien en marshmallows – Liefde voor bakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *