Minions, Taarten decoreren
comments 8

Minion taart

Vandaag is het tijd voor het tweede artikel in onze minionreeks! Minions blijven populair, zeker nu ze een eigen film hebben uitgebracht. In het vorige artikel lieten wij jullie zien hoe je minioncupcakes kan maken. Vandaag gaan we voor een miniontaart. Simpel, maar ontzettend leuk!

Benodigdheden:

 • Biscuittaart doorsnee 20 cm
 • 250 gram gele fondant, 250 gram gele marsepein
 • Blauwe rolfondant
 • Grijze rolfondant
 • Zwarte rolfondant
 • Bruine roldondant
 • Witte rolfondant
 • Ronde uitstekers, bijvoorbeeld dit setje (deze is echt heel handig om te hebben!)

Voor dit recept begin je met een afgesmeerde biscuittaart van 20 cm doorsnee. We gaan in dit artikel niet uitleggen hoe dit precies gemaakt moet worden, het gaat nu vooral om de decoratie. Je zou de taart met mix voor biscuitdeeg kunnen maken en kunnen vullen en afsmeren met jam en botercrème.

Bekleden

Je begint uiteraard het het bekleden van je taart. Hiervoor meng je 250 gram gele rolfondant en 250 gram gele marsepein. Dit doe je, omdat wij hebben gemerkt dat rolfondant soms wat te soepel en te zwacht is voor het bekleden van een taartje. Gemengd met marsepein heb je net wat meer stevigheid. Dit hoeft natuurlijk niet, als je liever alleen met rolfondant werkt, heb je 500 gram nodig.

Minion taart

Bij het bekleden maken wij gebruikt van The Mat, in dit artikel leggen wij uit hoe je deze precies gebruikt.

Decoratie

Bij het decoreren van deze taart werk je met hetzelfde principe als de cupcakes, alleen in dit geval is het allemaal wat groter.

Snijd uit grijze rolfondant het brilletje van de minion. Gebruik hiervoor twee ronde uitstekers voor. Eerst om de buitenkant uit te snijden, en vervolgens om de binnenkant (waar uiteindelijk het oog komt) uit te snijden. Onthoud goed welke maat uitsteker je voor de binnenkant hebt gebruikt, die heb je zo nogmaals nodig! De randen van de bril mogen best wat dikker zijn, dan zit er meer diepte in je taart!

Leg je brillenglazen alvast op de juiste plek op de taart.

Snijd met dezelfde maat uitsteker (als die je net voor de binnenkant van de bril hebt gebruikt) een wit rond plakje uit. Dit is de basis voor je ogen. Leg deze in de bril, als het goed is past het precies!

Miniontaart

Snijd vervolgens de bruine pupil en een klein zwart rondje uit. Plak deze op het witte oog.

Nu ga je twee zwarte banden voor de bril uitsnijden. Dit kan met de hand, maar wij gebruiken hier de ‘Wilton Fondant Ribbon Cutter’ voor. Hier kun je echt de meest prachtige en strakke ‘lint’ mee uitsnijden. Echt ideaal om in huis te hebben! Wij kunnen in ieder geval niet meer zonder.

Plak je zwarte linten naast de bril.

Miniontaart

Rol met zwarte fondant dunne zwarte rolletjes voor het haar en de mond. Voor extra dunne sliertjes fondant of marsepein gebruiken wij een ‘Sugar Craft Gun’. Binnenkort komt er een uitgebreid artikel over dit handige apparaatje op onze blog!

 

Omdat je taart nooit helemaal mooi af is gewerkt zonder rand, snijd je als laatst nog een blauwe lint uit voor de onderkant. Ook dit doen wij weer met de ‘Wilton Fondant Ribbon Cutter’. We rollen een lange plak blauwe fondant uit, snijden met de Ribbon Cutter een recht strak lint uit en plakken deze in één keer rondom de taart. Let op: rol je fondant niet té dun uit, dan is de kans op scheuren groter!

 

 

Nou is ie niet schattig?!

Laat ons weten wat jij vindt van deze miniontaart! Laat een reactie achter!

Liefs Ria & Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

8 Comments

 1. ellen says

  Deze is ontzettend lief, schattig en mooi tegelijk. Wie wilt deze nu niet…perfect uitgelegd thx

 2. Doret Balk says

  Deze miniontaart is echt super schattig! Ik ga deze zeker maken voor de verjaardag van mijn kleinzoon! Bedankt voor de heldere uitleg!

 3. Pingback: Hoe maak je een minion 3D taart? | Liefde voor bakken

 4. Pingback: Hoe maak je een minion topper? | Liefde voor bakken

 5. Pingback: Terugblik naar 2015 – Liefde voor bakken

 6. Pingback: Best bekeken artikelen van januari – Liefde voor bakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.