Minions, Taarten decoreren
comments 5

Hoe maak je een minion 3D taart?

Hoe maak je een minion 3D taart?

Onze liefde voor Minions gaat maar door en we waren enorm geïnspireerd om deze reeks te eindigen met een spektakel stuk. De klapper van alle minions. En ook wel de grootste minion-uitdaging die we zijn aangegaan. Kijk en geniet mee van een stap-voor-stap uitleg van deze Minion 3D taart.

Omdat alle minions tot nu toe de originele minions zijn, hebben we nu eens gekozen voor een variatie: een meisjes minion. Om de uitdaging nog iets groter, en het spektakel stuk nog spectaculairder te maken.

DSC_6323

Wat heb je nodig?

 • Twee ronde taarten van 15 cm doorsnee.
 • Boltaartje met de diameter van 15 cm.
 • Vulling en afmeren met producten naar keuze.

Rolfondant / marsepein:

 • Gele rolfondant en gele marsepein (totaal 750 gram)
 • Grijs
 • Zwart
 • Bruin
 • Wit
 • Licht roze

Tools / gereedschap:

 • Sugar craft gun
 • Wilton Fondant Ribbon Cutter
 • Setje ronde uitstekers
 • Schuim stukje & cone tool

Nieuw! Pakketjes van Twinkelotje!

Bij  Twinkelotje Thee en Taartspulletjes kun je terecht voor kant en klare  pakketjes, waarmee je de verschillende baksels van onze blog  kunt maken. Deze pakketjes verkopen we voor een goedkoper prijsje dan dat je alle spulletjes los moet kopen. Nieuwsgierig geworden? Klik hier voor het pakketje van de miniontaart!

Aan de slag!

Dit artikel draait alleen om het decoreren van de taart, we gaan ervan uit dat je weet hoe je een taart moet bakken, vullen en afsmeren. In dit geval bak je twee ronde taarten van 15 cm doorsnee en een boltaartje met de diameter van 15 cm. Deze taarten vul je met een product naar smaak. Bijvoorbeeld botercreme.

Stapel de twee taarten op elkaar en smeer ze af. Meng je gele fondant en marsepein en zorg dat je totaal op 750 gram uitkomt. Wij kozen voor de combinatie van 250 gram fondant en 500 gram marsepein. Dit doen we omdat de gele fondant alleen soms iets te soepel is voor het bekleden van een smal, hoog taartje. Deze combinatie werkte voor ons uitstekend. Je kunt natuurlijk ook alleen marsepein doen.

Bekleed de twee op elkaar gestapelde taarten met je fondant/marsepein mengsel. Het bekleden van deze hoge taart is een uitdaging, maar belangrijk is dat de bovenste helft er strak en netjes op zit. Het onderste deel zie je niet, omdat daar straks een jurkje overheen komt.

Smeer het boltaartje af en bekleed ook deze met het overgebleven fondant/marsepein mengsel. Leg deze op het andere beklede deel.

Je kunt er ook voor kiezen om alle taartjes op elkaar te leggen en dan in één keer te bekleden, maar dat is wel iets lastiger.

DSC_6256bewerkt

We horen jullie al denken, hoe krijg je dit ooit mooi afgewerkt? Heel simpel!

Je hebt nu als het goed is een kier tussen de twee taarten. Deze vul je op met een stukje gele rolfondant. Doe dit precies zo, dat je er straks de band van de bril strak overheen kan leggen.

DSC_6259bewerkt

Nu de basis klaar is, gaan we verder met het leukste deel: decoreren!

We beginnen met de glazen van de bril. Dit doen we zoals we bij de andere minioncreaties hebben gedaan. Maak eerst met grijs de rand van de bril met ronde uitstekers. Zorg dat je deze iets dikker maakt. Snijd vervolgens een wit rondje uit als basis van het oog. Plak hier een bruin en zwart rondje op. En een klein wit stipje, zoals op de onderstaande foto. Plak de ogen naast elkaar precies op de kier die je net hebt opgevuld.

DSC_6263

Maak nu een zwarte band. Deze kan je met de hand uitsnijden, maar wij gebruiken de Wilton Fondant Ribbon Cutter. Hiermee kun je een perfect recht stuk uitsnijden, op de gewenste maat. Plak deze band precies over het overige deel van de kier. Als het goed is zie je nu niets meer van het feit dat je taart uit twee losse delen bestaat!

Nu ga je aan de slag met de haren. Wij hebben hiervoor een Sugar Craft Gun gebruikt. Deze Gun gaan we binnenkort een keertje reviewen en uitleggen. Maar met deze Gun kun je hele dunne sliertjes maken, waar je haren uit bestaan. Deze sliertjes plakken we allemaal op het hoofd, waardoor dit kapsel ontstaat. Gebruik hiervoor bij voorkeur marsepein, dat gaat gemakkelijker door de gun.

Maak twee beentjes van gele fondant, door twee stukjes fondant uit te rollen. Maak hier twee zwarte voetjes bij. Deze maak je vanuit een bolletje zwarte fondant, die je voorzichtig plat drukt.

We beginnen nu met het jurkje:

Deze bestaat uit ruffles. Hiervoor heb je ronde uitstekers, een schuimkussentje en een cone tool nodig. Volg de volgende stappen:

Doordat je nu van je cirkel een recht stukje fondant maakt en tegelijkertijd de buitenzijde dunner maakt met de cone tool, krijg je een ruffle-rand. Dit vereist wat handigheid en oefening, maar het resultaat is prachtig. Plak je de eerste ruffle randen over de beentjes van de minion, helemaal rondom. Doe dit ook met de volgende ruffle randen en bouw dit op tot vier rijen, zoals wij dat hebben gedaan.

Snijd een roze rand uit met de Wilton Fondant Ribbon Cutter, plak deze als afwerkrand boven de bovenste geruffelde rij.

DSC_6310

Maak twee armen door gele fondant uit te rollen. Maak hier twee zwarte handjes aanvast. Deze maak je door twee zwarte bolletjes iets plat te drukken en een sneetje te zetten voor een duim. Plak je armen aan de zijkant net boven de rand van het jurkje. Maak twee kleine mouwtjes uit een stripje roze fondant.

Maak een mondje met zwarte fondant. Wij gebruiken hier ook de Sugar Craft Gun voor, maar dit kan ook met de hand.

En dan heb je je minion meisje gemaakt! Is ze niet ontzettend lief? Wij hebben haar nog wat opgeleukt met een strikje in het haar.

DSC_6318bewerkt

DSC_6340

DSC_6336

DSC_6323

Wij zijn zelf erg blij met het resultaat! Wat vinden jullie van het spektakel stuk van de minion reeks?

Benieuwd naar de minioncupcakes, miniontaart en miniontoppers? Klik op de linkjes!

Nog vragen of opmerkingen? Laat een berichtje achter. En vergeet ons niet te volgen op Instagram, Pinterest en Facebook!

Liefs van het liefdevoorbakken-team, Ria & Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

5 Comments

 1. ellen says

  Yes!! Zo leuk! Ik probeer hem uit! Thanks voor de super tips x

 2. Pingback: Terugblik naar 2015 – Liefde voor bakken

 3. Pingback: Getest: 2x sugarcraft gun – Liefde voor bakken

 4. Dianne says

  Wat super leuk!
  Voor hoeveel personen zou je hier ongeveer stukje taart uit kunnen halen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.