Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten decoreren

Hoe maak je die perfecte strik?

by Liefde voor bakken 03/05/201519/10/2015
written by Liefde voor bakken 03/05/201519/10/2015
Hoe maak je die perfecte strik?
Ons aller eerste blogje is werkelijkheid geworden! Toen we samen deze geboortetaart aan het maken waren, besloten we dat er een grote witte strik op moest om het geheel af te maken. Vandaag laten wij jullie zien hoe je stap voor stap de perfecte strik maakt!

Om te beginnen is het belangrijk dat je de juiste spulletjes in huis hebt. Alle spullen die wij hebben gebruikt komen van Twinkelotje Thee en Taartspulletjes. Klik op de linkjes om direct bij het juiste product te komen!

Benodigdheden:

  • Satin Ice Gum Paste
  • Wilton Fondant Ribbon Cutter
  • PME Modelling Tool Cutting Weels
  • Waterbrush
  • Funcakes Fondant Wit, 250 gram
De lussen
Hoe maak je die perfecte strik?Hoe maak je die perfecte strik?Hoe maak je die perfecte strik?Hoe maak je die perfecte strik?Hoe maak je die perfecte strik?Hoe maak je die perfecte strik?Hoe maak je die perfecte strik?Hoe maak je die perfecte strik?Hoe maak je die perfecte strik?

Je begint met de lussen van de strik. Pak een stukje Satin Ice Gum Paste, kneed dit goed door en rol dit uit tot een langwerpig plakje. Hieruit snijd je een rechthoekig stuk met de Wilton Fondant Ribbon Cutter. Dit zou je natuurlijk ook uit de losse hand kunnen snijden, maar het is belangrijk dat beide zijde even lang zijn. Leuk detail van de Wilton Fondant Ribbon Cutter is dat je er ook voor kan kiezen voor een gebogen wieltje, wat zorgt voor een extra leuk effect!

Vervolgens knijp je beide zijkanten bij elkaar, zoals te zien bij stap 6. Vouw de lap dubbel, knijp beide puntjes wat bij elkaar en laat de lus rechtop drogen. Op deze manier voorkom je dat de lus al inzakt voordat hij droog is.

Herhaal dit één keer, want je wilt natuurlijk twee mooie lussen voor je strik! :)

De linten
Hoe maak je die perfecte strik?Hoe maak je die perfecte strik?Hoe maak je die perfecte strik?Hoe maak je die perfecte strik?

Voor de linten begin je weer met een stukje Satin Ice Gum Paste. Deze rol je uit tot een langwerpig stukje en je snijd er een strook uit met de Wilton Fondant Ribbon Cutter. Zorg dat deze stroken dunner zijn dan de stroken van de lussen, dat ziet er vaak net wat mooier uit.

Snijd een hoekje uit één uiteinde van elk lint. Wij doen dit met een vierkante uitsteker, omdat we dan zeker weten dat we goed zitten. Dit kan uiteraard ook met de hand.

Je kan er nu voor kiezen of je de linten recht naar beneden laat lopen, of een beetje speels. Voor de speelse linten die wij hebben gemaakt is het belangrijk dat je de linten gekronkeld en op de zijkant laat opdrogen.

Laat de lussen en de linten zeker 2 uur drogen.

Nu komt het moment dat je de lussen en de linten op de taart gaat plakken. Dit doen we niet met eetbare lijm. Hiervoor gebruik je bolletjes witte fondant die je plakkerig maakt met water uit je Waterbrush. Op deze manier krijg je ‘sticky fondant’.Plak eerst de linten vast met een stukje sticky fondant aan de bovenkant van het lint. Maak je een grote strik en zijn je linten best zwaar? Dan kan je halverwege het lint nog een stukje sticky fondantplakken, als extra versteviging.

Plak vervolgens de lussen vast met een stukje sticky fondant achter het plat geknepen gedeelte van de lus, en een stukje sticky fondant achter het grootste deel van de lus.

Striktaart

Op de foto hierboven zie je in de zwarte cirkels twee stukjes sticky fondant zitten.

Striktaart

Kies de kleur van de strik voor je sticky fondant,dan zie je het helemaal niet zitten!

De afwerking

Als laatste stap ga je een stukje stukje maken. Snijd weer een rechthoekig stukje Satin Ice Gum Paste uit. Let hierbij goed op de breedte van je tussen stukje, je wilt namelijk dat het platte deel van je lussen goed verborgen worden.

Striktaart

Plak je tussen stukje vast op lussen van de strik. Zorg hierbij dat je tussen stukje een beetje rond vast plakt, zodat het écht op een strik lijkt! Zorg ook dat je vanaf boven niet meer de stukjes sticky fondant kan zien, dit zorgt voor een mooiere afwerking.

Striktaart

Dit is het eindresultaat van onze taart met strik: een schattige geboorte taart met nét dat beetje extra!

Nog vragen of opmerkingen? Laat gerust een berichtje achter! Wij zijn ook ontzettend benieuwd wat jullie van onze nieuwe blog vinden! Dus laat het ons weten!

Liefs Ria & Laura

 

decorerengeboortetaarthow tostrikstriktaart
3 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Snel nog even Paaskoekjes bakken!
next post
Regenboogtaart

You may also like

Woezel & Pip taart: hoe maak je een...

25/05/2016

Hoe maak je een zeemeermin cijfertaart?

27/10/2019

Hoe maak je je eigen sprinkels?

17/02/2019

Spektakelstuk 2: Paardentaart + winactie!

28/10/2016

Sinterklaastaart

16/11/2016

Icecream dripcake

27/05/2018

Nieuwjaars taartje!

29/12/2015

Spektakelstuk 3: hoe maak je een ombre rozetten...

30/10/2016

Minion taart

25/09/2015

Chocolade dripcake met blauwe bessen

20/05/2018

3 comments

Wilton Ribbon Cutter – Liefde voor bakken 27/05/2016 - 08:02

[…] Bij dit eerste voorbeeld hebben we gekozen voor een brede lint. Zoals je ziet doe je aan de buitenste zijden de locks, zodat alles beter blijft zitten (leuk feitje: het heeft bij ons heel lang geduurd tot we door hadden dat dit de locks waren haha). Deze combinatie gebruiken wij als we bijvoorbeeld een flinke brede strik op onze taart willen hebben, zoals in dit artikel. […]

Reply
Cora vd Graag 05/01/2017 - 07:54

Goedemorgen.
Hoe komt het dat mijn strik op de
Rondingen barstjes vertoont.
Is de fondant dan bv te droog?

Reply
Liefde voor bakken 05/01/2017 - 09:11

Ja, dat zou kunnen. De fondant moet goed soepel gekneed worden van te voren. Als de fondant te droog is, helpt een beetje Crisco (plantaardig vet) om het wat soepeler te maken. Verder is het van belang dat je goede kwaliteit rolfondant gebruikt.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....