Dit keer weer eens een recept voor cupcakes. Lekkere cupcakes met vers fruit. Ik heb gekozen voor frambozen. Voor het deeg gebruik ik nog een keer het recept waar yoghurt doorheen zit. Die heb ik ook gebruikt voor de marshmallow cupcakes en die waren echt lekker fris, dus ik dacht: die moet ik eens wat vaker gaan gebruiken. Dus dat heb ik hier gedaan.
De topping is gemaakt van slagroom en diepvriesframbozen. Een prima combi. Vanavond gaan we even koffie drinken bij mijn vader, dus dan neem ik een paar van deze cupcakes mee! Lekker! We zijn trouwens bezig met een voorraadje recepten aan te leggen, zodat ik lekker met vakantie kan gaan. De recepten kunnen dan gewoon doorlopen. Twee maal per week. Laura maakt ook nog het een en ander, dus we hebben dan voldoende om de vakantie mee door te komen. En als wij terug zijn, heb ik natuurlijk meteen weer zin om iets te gaan maken!! Lekker!
Ingrediënten
Voor het deeg:
- 220 gram boter of margarine
- 90 gram fijne suiker
- 2 eidooiers
- 1 ei
- 200 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- snufje zout
- 100 ml yoghurt
- 2 eiwitten
- 90 gram fijne suiker
- 1 zakje vanillesuiker
Voor de decoratie:
- 1 doosje diepvries frambozen
- 250 ml verse slagroom
- beetje poedersuiker om de slagroom te zoeten
- 1 zakje slagroomversteviger
- 1 bakje verse frambozen
Extra:
- 1 bakvorm voor 2 cupcakes
- papieren bakingcups, bijvoorbeeld roze met witte stippen.
- 2 wegwerpspuitzakken en een kartelspuitmondje, bijvoorbeeld 1M van Wilton
Instructies
- Zet de bakvorm klaar. Doe er de papieren bakingcups in.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Splits de eieren.
- Doe de boter, het ei, de eidooiers en de 90 gram suiker in een kom en klop deze ongeveer 1 tot 2 minuten tot een luchtige massa.
- Zeef de bloem met de bakpoeder en het zout. Voeg dit in delen toe aan het deeg.
- Klop telkens even door op de laagste stand, klop niet langer dan nodig is.
- Voor de yoghurt toe en klop ook deze kort door het deeg.
- Klop de eiwitten in een schone kom tot er pieken vormen.
- Voeg dan de vanillesuiker en de 90 gram fijne suiker toe, klop ondertussen gewoon door. Klop dan nog een aantal minuten door tot er stevige, witte, glanzende pieken gevormd worden.
- Scherp dan telkens een beetje van het eiwitmengsel bij het deeg. Schep erdoor met een siliconen spatel tot het goed is opgenoemen. Ga door tot alle eiwit is toegevoegd.
- vul dan de bakingcups met het deeg.
- Zet in de oven en bak ze ongeveer 25 à 30 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
- Haal ze dan uit de oven, laat ze een paar minuten afkoelen in de bakvorm.
- Haal ze er dan uit en laat ze verder afkoelen op een taartrooster.
- Was de verse frambozen en laat ze uitlekken.
- Doe voor de topping de diepvriesframbozen in een steelpan, laat ze ontdooien. Voeg twee schepjes suiker toe. Roer erdoor.
- Schenk een klein beetje van de ontdooide moes in een aparte kom. Zet opzij.
- Breng de rest aan de kook en laat dit ongeveer 20 minuutjes koken. De frambozenpuree wordt nu dik.
- Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker. Voeg bijna op het laatst het zakje met slagroomversteviger toe.
- Klop even verder tot de slagroom mooi stijf is. Klop niet te lang, want dan wordt de slagroom zuur.
- Neem een spuitzak met een kartelspuitmondje.
- Schep wat van de slagroom in de spuitzak, schep dan een beetje frambozenpuree erbij.
- Dan weer wat slagroom en dan weer wat van de frambozenpuree. Ga door tot het op is.
- Spit op elke cupcake een mooie, grote toef, je krijgt zo twee kleuren toeven.
- Pureer de achtergehouden frambozen fijn. Doe het door een zeef. Je hebt dan frambozensiroop.
- Doe de frambozensiroop in een spuitzak, knip er dan een klein puntje af.
- Spuit op elke toef een beetje van de frambozensiroop.
- Leg daar op een verse framboos.
Laten jullie ons weten als jullie een recept van ons hebben geprobeerd? Vinden we altijd leuk!
Liefs Ria