Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Cupcakes

Frambozen-bosbessen cupcakes met mascarponecreme

by Liefde voor bakken 20/01/201714/10/2019
written by Liefde voor bakken 20/01/201714/10/2019
DSCN4943bn

Het is weer eens tijd voor een cupcake recept. Cupcakes doen het nog altijd heel goed, ze blijven populair! Nu wordt het eens tijd voor een cupcake met een andere vulling. Dus geen standaard cupcake, maar een cupcake met amandelmeel en fruit.

Ria: ik maak vaak cupcakes op bestelling, maar dan gaat het vaak om de mooie decoratie. De cupcake zelf smaakt natuurlijk ook lekker, maar er zitten dan meestal niks extra’s in. Het wordt nu echt eens tijd om wat meer bijzondere smaken te gaan uitproberen. Dus dit is dan het eerste resultaat!

Er zitten fijngemalen amandelen door het beslag. Verder ook nog stukjes frambozen. De cupcake is hierdoor veel meer een klein gebakje geworden. Dan komt er een mascarpone crème op. De wordt vermengd met frambozen-bosbessenpuree. Ze zijn niet alleen erg lekker, maar ook een plaatje om te zien.

DSCN4943bn

Frambozen-bosbessen cupcakes met mascarponecreme

Liefde voor bakken Het is weer eens tijd voor een cupcake recept. Cupcakes doen het nog altijd heel goed, ze blijven populair! Nu wordt het… Printen
Cijfer 4.3/5
( 3 gestemd )

Ingrediënten

Voor de cupcakes:

  • 75 gram boter of margarine
  • 125 gram fijne tafelsuiker
  • geraspte schil van een citroen
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gram fijngemalen amandelen
  • 2 eieren 75 gram crème fraîche
  • circa 125 gram frambozen
  • 1 bakvorm voor 12 cupcakes
  • rode bakingcups

Voor de crème:

  • 1 doosje bosbessen-frambozen (diepvries, 250 gram)
  • 250 gram mascarpone
  • 100 gram fijne suiker

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op circa 180 graden. Hete lucht oven circa 10-20 graden lager.
    Zet de bakvorm vast klaar met de bakingcups er in.
  2. Begin met het zeven van het zelfrijzend bakmeel en de bakpoeder. Voeg de fijngemalen amandelen toe en schep erdoor.
  3. Doe de boter en de suiker in een kom en klop dit luchtig met een mixer. Voeg de citroen rasp toe en klop er door. Voeg de eieren en één voor één door en klop tot ze goed zijn opgenomen. Klop dit nog even goed door. Voeg het amandelmengsel en de crème fraîche toe en klop dit voorzichtig op de laagste stand door het botermengsel.
  4. Was de frambozen, houd 12 frambozen apart en snijd de rest in klein stukje. Roer deze door het deeg. Doe het deeg in de bakingcups. Zet het in de oven en bak ze in circa 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat ze daarna afkoelen.
  5. Ondertussen gaan we de crème maken. Doe  het bevroren fruit in een pannetje. Voeg 100 gram fijne suiker toe. Zet op een laag vuur zodat het kan ontdooien. Roer telkens goed door. Als het ontdooid is, laat je dit zachtjes pruttelen op het vuur, circa 25 – 30 minuten,  zodat het een beetje kan indikken. Laat het dan afkoelen. Maal het dan in een blender of staafmixer tot een puree. Klop de mascarpone los in een kom en voeg dan beetje bij beetje de fruitpuree toe. Klop voorzichtig erdoor. Laat dit circa een half uurtje opstijven in de koelkast.
  6. Doe de crème dan in een spuitzak met spuitmondje 1M van Wilton, of een vergelijkbaar spuitmondje. Spuit mooie toeven op de cupcake. Leg op elke toef een framboos en een paar bosbessen.
Frambozen-bosbessen cupcakes met mascarponecreme
Frambozen-bosbessen cupcakes met mascarponecreme

Deze cupcakes zijn echt heel lekker geworden! Het zijn nèt kleine gebakjes. Als je niet zo’n zin hebt om een hele taart te bakken op een verjaardag, dan is dit een prima alternatief! Binnenkort volgen er meer cupcakes met een bijzonder deeg en een bijzondere afwerking!

Liefs

Ria & Laura

cupcakes
2 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Ontbijtsmoothie met amandelmelk en bosvruchten
next post
Cheesecake brownies met blauwe bessen en frambozen

You may also like

Cupcakes met verse aardbeien en slagroom

10/08/2016

Nutella cupcakes voor Moederdag

02/05/2016

Red velvet watermeloen cupcakes

23/07/2015

Chocolade kruimelcupcakes met banaan

16/04/2017

Kinder Bueno cupcakes

21/02/2018

Oreo cupcakes

31/07/2016

Peanut caramel cupcakes

15/02/2018

Malteser cupcakes

03/03/2019

No bake oreo cupcakes

09/02/2018

Appel kruimel cupcakes

22/03/2017

2 comments

Judith 22/07/2017 - 20:43

Lijkt mij super lekker. Maar hoeveel suiker moet er in de crème? Bij de ingrediënten staat 100 gram en bij het recept 110 gram.

Reply
Liefde voor bakken 23/07/2017 - 11:12

Hoi Judith, dat moet idd 100 gram zijn. Mensen die wat minder suiker willen gebruiken, kunnen ook gewoon wat minder doen, bijvoorbeeld 50 gram.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....