Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

IJs & drankjesTaarten zonder oven

IJstaart met bramen

by Liefde voor bakken 30/06/201930/06/2019
written by Liefde voor bakken 30/06/201930/06/2019
IJstaart met bramen

Het is zondag, dus dat betekend dat het tijd is voor een nieuw recept! Vandaag een heerlijk recept voor een IJstaart, omdat het de afgelopen week zo ontzettend warm is geweest! Kunnen we de oven even uit laten staan.

Ik heb gekozen voor bramen bij dit recept. Maar je kan natuurlijk ook kiezen voor ander fruit, bijvoorbeeld frambozen of blauwe bessen. Maar net wat je voorkeur heeft! Let wel op dat je dit taartje het liefst een dag eerder maakt. Zodat het een nachtje in de vriezer kan staan. Dan weet je zeker dat ie goed bevroren is.

Voor deze ijstaart heb ik gekozen om eens andere koekjes te gebruiken. Normaal grijp ik heel snel naar biscuitjes of oreo koekjes. Maar ik wilde eens wat anders. Dus ik naar de supermarkt om eens even goed dat koekschap te bekijken. En toen kwam ik deze dunne boterwafels van Jules Destrooper tegen, gewoon bij de Albert Heijn. Dat leek mij nou precies goed geschikt voor dit recept, omdat ik graag in het midden een dun laagje koek wilde hebben. Je moet wel twee doosjes kopen, omdat ik ze ook voor de bodem heb gebruikt.

Ik heb op het laatst nog wat chocolade erover heen gedaan, omdat ik daar zelf zo gek op ben. Maar dat is natuurlijk helemaal aan jou of je dat ook doet.

IJstaart met bramen

IJstaart met bramen

Liefde voor bakken Het is zondag, dus dat betekend dat het tijd is voor een nieuw recept! Vandaag een heerlijk recept voor een IJstaart, omdat… Printen
Cijfer 4.2/5
( 6 gestemd )

Ingrediënten

  • cakblik 24 cm + bakpapier
  • 400 ml verse slagroom (+ poedersuiker om te zoeten)
  • 400 ml mascarpone
  • 4 el basterdsuiker
  • 150 gram bramen
  • 50 gram boter
  • 200 gram boterwafels van Jules Destrooper

Instructies

  1. Vet je cakevorm in met boter, doe dit alleen op de bodem en de lange zijden. Leg er vervolgens een vel bakpapier in. Doe dit zo, dat je aan de lange zijden aan beide kanten een stuk over hebt. Dus bij de korte zijden zit er geen boter en geen bakpapier. Op deze manier kan je straks goed je ijstaart uit de vorm krijgen.
  2. Klop je slagroom stijf met een flinke snuf poedersuiker.
  3. Roer de mascarpone los en voeg dit bij de slagroom. Voeg hier de basterdsuiker aan toe en mix het even kort door elkaar.
  4. Voor het opbouwen van de ijstaart begin je met de helft van je slagroommengsel. Verdeel dit gelijkmatig in de vorm. Doe hier de helft van je bramen in en druk je een beetje in het slagroommengsel.
  5. Hier leg je een laag van de koekjes overheen. Bij mijn vorm heb ik 3,5 koekje naast elkaar gelegd. Het zou kunnen dat je ze eventueel moet breken om het te laten passen. Dit komt niet zo nauw.
  6. Nu doe je weer een laag van het slagroommengsel in de vorm en doe de ook de tweede helft van de bramen erbij.
  7. Voor de bodem smelt je de boter in een pannetje. Verkruimel de rest van de koekjes (dit was bij mij 170 gram) en voeg hier de boter aan toe.
  8. Leg deze laag bovenop de rest en druk voorzichtig aan.
  9. Laat je ijstaart voor 8 uur in de vriezer staan.
  10. Versier je ijstaart met wat gesmolten chocolade en extra fruit. Geniet ervan!

Liefs Laura

0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Frambozen yoghurt cupcakes
next post
Best bekeken artikelen juni 2019

You may also like

Gezonde no bake bramenvlaai met Griekse yoghurt

10/03/2019

Smoothie met goede voornemens

10/01/2019

Ananas kwarktaart

08/09/2017

No bake vlaai met oreo en bosbessen

21/04/2017

No bake vanille taartje met peer

29/09/2019

Kinder Bueno kwarktaart

18/09/2016

No bake Oreo kwarktaart

28/03/2016

No bake peanut butter vlaai

12/11/2017

Bosvruchten scroppino / sgroppino

22/12/2019

Lotus speculoostaartje

18/08/2019

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....