Het is zondag, dus dat betekend dat het tijd is voor een nieuw recept! Vandaag een heerlijk recept voor een IJstaart, omdat het de afgelopen week zo ontzettend warm is geweest! Kunnen we de oven even uit laten staan.
Ik heb gekozen voor bramen bij dit recept. Maar je kan natuurlijk ook kiezen voor ander fruit, bijvoorbeeld frambozen of blauwe bessen. Maar net wat je voorkeur heeft! Let wel op dat je dit taartje het liefst een dag eerder maakt. Zodat het een nachtje in de vriezer kan staan. Dan weet je zeker dat ie goed bevroren is.
Voor deze ijstaart heb ik gekozen om eens andere koekjes te gebruiken. Normaal grijp ik heel snel naar biscuitjes of oreo koekjes. Maar ik wilde eens wat anders. Dus ik naar de supermarkt om eens even goed dat koekschap te bekijken. En toen kwam ik deze dunne boterwafels van Jules Destrooper tegen, gewoon bij de Albert Heijn. Dat leek mij nou precies goed geschikt voor dit recept, omdat ik graag in het midden een dun laagje koek wilde hebben. Je moet wel twee doosjes kopen, omdat ik ze ook voor de bodem heb gebruikt.
Ik heb op het laatst nog wat chocolade erover heen gedaan, omdat ik daar zelf zo gek op ben. Maar dat is natuurlijk helemaal aan jou of je dat ook doet.

Ingrediënten
- cakblik 24 cm + bakpapier
- 400 ml verse slagroom (+ poedersuiker om te zoeten)
- 400 ml mascarpone
- 4 el basterdsuiker
- 150 gram bramen
- 50 gram boter
- 200 gram boterwafels van Jules Destrooper
Instructies
- Vet je cakevorm in met boter, doe dit alleen op de bodem en de lange zijden. Leg er vervolgens een vel bakpapier in. Doe dit zo, dat je aan de lange zijden aan beide kanten een stuk over hebt. Dus bij de korte zijden zit er geen boter en geen bakpapier. Op deze manier kan je straks goed je ijstaart uit de vorm krijgen.
- Klop je slagroom stijf met een flinke snuf poedersuiker.
- Roer de mascarpone los en voeg dit bij de slagroom. Voeg hier de basterdsuiker aan toe en mix het even kort door elkaar.
- Voor het opbouwen van de ijstaart begin je met de helft van je slagroommengsel. Verdeel dit gelijkmatig in de vorm. Doe hier de helft van je bramen in en druk je een beetje in het slagroommengsel.
- Hier leg je een laag van de koekjes overheen. Bij mijn vorm heb ik 3,5 koekje naast elkaar gelegd. Het zou kunnen dat je ze eventueel moet breken om het te laten passen. Dit komt niet zo nauw.
- Nu doe je weer een laag van het slagroommengsel in de vorm en doe de ook de tweede helft van de bramen erbij.
- Voor de bodem smelt je de boter in een pannetje. Verkruimel de rest van de koekjes (dit was bij mij 170 gram) en voeg hier de boter aan toe.
- Leg deze laag bovenop de rest en druk voorzichtig aan.
- Laat je ijstaart voor 8 uur in de vriezer staan.
- Versier je ijstaart met wat gesmolten chocolade en extra fruit. Geniet ervan!
Liefs Laura