Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Hartige baksels

Vegetarische quiche met spinazie en feta

by Liefde voor bakken 23/06/201902/07/2019
written by Liefde voor bakken 23/06/201902/07/2019
Vegetarische quiche met spinazie en feta

We zijn deze week wel van de vegetarische hartige recepten ineens! Niet dat ik altijd vegetarisch eet, maar ik eet ook zeker niet elke dag vlees. Vind ik niet nodig en op die manier voelt het toch alsof ik een steentje bijdraag. Dus vandaag een recept voor een quiche met spinazie en feta, yum!

Mam (Ria) is nog steeds lekker op vakantie, dus ik bepaal nu even wat voor recepten er allemaal online komen haha. Nee hoor, gaat natuurlijk nog steeds in overleg. En hier in Nederland hebben we niets te klagen, want het weer is hier over het algemeen ook prima! Zeker met die hittegolf die is voorspelt! Gaan jullie nog leuke dingen doen met het warme weer?

 

Vegetarische quiche met spinazie en feta

Vegetarische quiche met spinazie en feta

Liefde voor bakken We zijn deze week wel van de vegetarische hartige recepten ineens! Niet dat ik altijd vegetarisch eet, maar ik eet ook zeker… Printen
Cijfer 3.3/5
( 15 gestemd )

Ingrediënten

  • 5 tot 6 bladerdeegplakken
  • 30 gram pijnboompitjes
  • 1 tot 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 400 gram spinazie
  • 125 gram champignons
  • 4 eieren
  • 100 ml halfvolle melk
  • paneermeel
  • zout en peper
  • handje cherry tomaatjes
  • fetakaas
  • boter om je bakvorm mee in te vetten

Extra:

  • springvorm van 24 cm

Instructies

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  2. Smeer je bakvorm in met een stukje boter.
  3. Ontdooi je bladerdeeg plakjes.
  4. Pers de knoflook en versnipper de ui. Fruit deze een beetje aan in een hapjes pan.
  5. Snijd de champignons in plakjes en voeg deze toe aan de knoflook en ui.
  6. Bak vervolgens ook de spinazie mee. Als deze mooi geslonken is zet je het vuur uit.
  7. Doe je plakjes bladerdeeg in de springvorm, zorg dat je een opstaand randje maakt. Prik er met een vork gaatjes in en strooi hier paneermeel overheen.
  8. Doe je spinazie mengsel in je springvorm.
  9. Kluts de melk en de vier eieren. Voeg hier peper en zout aan toe. Giet deze over de vulling.
  10. Verkruimel de fetakaas en strooi deze er overheen. Dit is een beetje naar smaak! Toevallig ben ik gek op fetakaas, dus ik hou wel van een beetje extra.
  11. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan en strooi deze ook over de taart.
  12. Snijd een handje cherry tomaatjes in kwarten en verdeel ook deze over de taart.
  13. Bak je taart op 180 graden in 35-45 minuten goud bruin. Eet smakelijk!

Liefs Laura

hartigquichevegetarisch
2 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Video: vegetarische mini pizza’s
next post
Frambozen yoghurt cupcakes

You may also like

Bladerdeeg rolletjes met mozzarella

30/01/2020

Carpaccio pizza

16/01/2019

Quiche met salami en spinazie

18/04/2018

Video: vegetarische mini pizza’s

19/06/2019

Video: spinazie pizza rolls

06/09/2017

Mini pizza’s

02/07/2017

Pizza vuurwerk hapjes

29/12/2017

Hartige vlaai met spinazie en zoete aardappel

14/03/2018

Broccoli tomaten taartje

08/12/2019

Kaasstengels met spekjes

16/02/2018

2 comments

Irene 26/06/2019 - 16:24

De champignons staan niet in de ingredientenlijst kom ik nu met koken achter ;) Nouja vast ook lekker zonder.

Reply
Liefde voor bakken 02/07/2019 - 21:23

Hey, bedankt voor je reactie! Ik zie nu inderdaad dat ik deze ben vergeten erbij te zetten. Dankjewel! Liefs Laura

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....