We zijn deze week wel van de vegetarische hartige recepten ineens! Niet dat ik altijd vegetarisch eet, maar ik eet ook zeker niet elke dag vlees. Vind ik niet nodig en op die manier voelt het toch alsof ik een steentje bijdraag. Dus vandaag een recept voor een quiche met spinazie en feta, yum!
Mam (Ria) is nog steeds lekker op vakantie, dus ik bepaal nu even wat voor recepten er allemaal online komen haha. Nee hoor, gaat natuurlijk nog steeds in overleg. En hier in Nederland hebben we niets te klagen, want het weer is hier over het algemeen ook prima! Zeker met die hittegolf die is voorspelt! Gaan jullie nog leuke dingen doen met het warme weer?

Ingrediënten
- 5 tot 6 bladerdeegplakken
- 30 gram pijnboompitjes
- 1 tot 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 400 gram spinazie
- 125 gram champignons
- 4 eieren
- 100 ml halfvolle melk
- paneermeel
- zout en peper
- handje cherry tomaatjes
- fetakaas
- boter om je bakvorm mee in te vetten
Extra:
- springvorm van 24 cm
Instructies
- Verwarm je oven voor op 180 graden.
- Smeer je bakvorm in met een stukje boter.
- Ontdooi je bladerdeeg plakjes.
- Pers de knoflook en versnipper de ui. Fruit deze een beetje aan in een hapjes pan.
- Snijd de champignons in plakjes en voeg deze toe aan de knoflook en ui.
- Bak vervolgens ook de spinazie mee. Als deze mooi geslonken is zet je het vuur uit.
- Doe je plakjes bladerdeeg in de springvorm, zorg dat je een opstaand randje maakt. Prik er met een vork gaatjes in en strooi hier paneermeel overheen.
- Doe je spinazie mengsel in je springvorm.
- Kluts de melk en de vier eieren. Voeg hier peper en zout aan toe. Giet deze over de vulling.
- Verkruimel de fetakaas en strooi deze er overheen. Dit is een beetje naar smaak! Toevallig ben ik gek op fetakaas, dus ik hou wel van een beetje extra.
- Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan en strooi deze ook over de taart.
- Snijd een handje cherry tomaatjes in kwarten en verdeel ook deze over de taart.
- Bak je taart op 180 graden in 35-45 minuten goud bruin. Eet smakelijk!
Liefs Laura
2 comments
De champignons staan niet in de ingredientenlijst kom ik nu met koken achter ;) Nouja vast ook lekker zonder.
Hey, bedankt voor je reactie! Ik zie nu inderdaad dat ik deze ben vergeten erbij te zetten. Dankjewel! Liefs Laura