Carnaval komt er aan, het is bijna zover! Heb jij je outfit al klaar liggen? Daarom vandaag deze leuke confetti cupcakes! Deze kunnen trouwens ook heel goed voor een traktatie of verjaardag, lekker vrolijk vind je niet?
Deze cupcakes zijn natuurlijk heel snel en gemakkelijk te maken. We gebruiken hiervoor ons basisrecept. Met een gekleurde toef en wat confetti ziet het er feestelijk uit toch? Echt een carnavalskraker!
Ingrediënten
Voor het deeg:
- 250 gram margarine
- 250 gram suiker
- 5 eieren (circa 50 gram per stuk)
- snufje zout
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 3 theelepels Patidess citroensmaak of ander smaakje
Voor de decoratie:
- 250 ml verse slagroom
- beetje poedersuiker om de slagroom te zoeten
- 3 blaadjes gelatine
- 2 à 3 sinaasappelen
- 3 theelepels suiker
- een bakje confetti
Extra:
- bakvorm voor cupcakes
- felgekleurde bakingcups
Instructies
- Zet je bakvorm klaar met papieren bakingcups er in.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Doe de boter in een kom en mix deze in circa 2 minuten luchtig. Voeg de suiker toe en mix deze goed door de boter.
- Weeg het zelfrijzend bakmeel af, voeg hier de zout aan toe en zeef het.
- Voeg nu één voor één de eieren toe. Klop telkens tot een ei goed is opgenomen. Voeg eventueel tussendoor een schepje zelfrijzend bakmeel toe.
- Voeg nu de rest van het zelfrijzend bakmeel toe. Schep dit goed door tot alles goed is opgenomen.
- Voeg de citroensmaak toe. Je kunt eventueel ook de geraspte schil van een citroen toevoegen in plaats van de citroensmaakstof.
- Vul de bakingcups met het deeg.
- Zet de cupcakes in de oven en bak ze gaar in circa 25 minuten. Haal ze er uit als ze mooi goudbruin zijn en stevig aanvoelen.
- Laat ze afkoelen.
- Maak ondertussen de sinaasappelbavarois: laat de gelatineblaadjes minimaal 10 minuten weken in koud water.
- Klop de slagroom bijna stijf met een beetje poedersuiker.
- Pers de sinaasappelen en zeef het sap. Meet 100 ml sap af en doe dit in een steelpannetje met een paar schepjes suiker. Breng dit aan de kook, zorg dat de suiker helemaal is opgelost.
- Zet het vuur dan uit, wacht heel even zodat het zeker niet meer kookt en los dan de uitgenepen blaadjes gelatine er één voor één door. Zorg dat ze goed opgelost zijn. Laat dit een tijdje goed afkoelen.
- Schep dit dan beetje bij beetje door de slagroom. Schep telkens goed door. Ga door tot alles is toegevoegd en goed vermengd is. Zet dit een uurtje in de koelkast om op te stijven.
- Doe vervolgens de sinaasappel bavarois in een spuitzak met spuitmondje 1M.
- Spuit mooie toeven op de cupcakes. Strooi er dan confetti over. Lekker veel, dat staat vrolijk!
Tip: is één van je kinderen jarig rondom carnaval, dan is dit misschien wel leuk om te trakteren!
Fijne carnaval en als je dit niet viert, dan kun je deze cupcakes toch wel maken hoor!
Liefs, Ria en Laura