Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

CarnavalCupcakes

Confetti cupcakes

by Liefde voor bakken 04/02/201808/12/2018
written by Liefde voor bakken 04/02/201808/12/2018
Confetti cupcakes

Carnaval komt er aan, het is bijna zover! Heb jij je outfit al klaar liggen? Daarom vandaag deze leuke confetti cupcakes! Deze kunnen trouwens ook heel goed voor een traktatie of verjaardag, lekker vrolijk vind je niet?

Deze cupcakes zijn natuurlijk heel snel en gemakkelijk te maken. We gebruiken hiervoor ons basisrecept. Met een gekleurde toef en wat confetti ziet het er feestelijk uit toch? Echt een carnavalskraker!

Confetti cupcakes

Confetti cupcakes

Liefde voor bakken Carnaval komt er aan, het is bijna zover! Heb jij je outfit al klaar liggen? Daarom vandaag deze leuke confetti cupcakes! Deze… Printen
Cijfer 5.0/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 250 gram margarine
  • 250 gram suiker
  • 5 eieren (circa 50 gram per stuk)
  • snufje zout
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 theelepels Patidess citroensmaak of ander smaakje

Voor de decoratie:

  • 250 ml verse slagroom
  • beetje poedersuiker om de slagroom te zoeten
  • 3 blaadjes gelatine
  • 2 à 3 sinaasappelen
  • 3 theelepels suiker
  • een bakje confetti

Extra:

  • bakvorm voor cupcakes
  • felgekleurde bakingcups

Instructies

  1. Zet je bakvorm klaar met papieren bakingcups er in.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  3. Doe de boter in een kom en mix deze in circa 2 minuten luchtig. Voeg de suiker toe en mix deze goed door de boter.
  4. Weeg het zelfrijzend bakmeel af, voeg hier de zout aan toe en zeef het.
  5. Voeg nu één voor één de eieren toe. Klop telkens tot een ei goed is opgenomen. Voeg eventueel tussendoor een schepje zelfrijzend bakmeel toe.
  6. Voeg nu de rest van het zelfrijzend bakmeel toe. Schep dit goed door tot alles goed is opgenomen.
  7. Voeg de citroensmaak toe. Je kunt eventueel ook de geraspte schil van een citroen toevoegen in plaats van de citroensmaakstof.
  8. Vul de bakingcups met het deeg.
  9. Zet de cupcakes in de oven en bak ze gaar in circa 25 minuten. Haal ze er uit als ze mooi goudbruin zijn en stevig aanvoelen.
  10. Laat ze afkoelen.
  11. Maak ondertussen de sinaasappelbavarois: laat de gelatineblaadjes minimaal 10 minuten weken in koud water.
  12. Klop de slagroom bijna stijf met een beetje poedersuiker.
  13. Pers de sinaasappelen en zeef het sap. Meet 100 ml sap af en doe dit in een steelpannetje met een paar schepjes suiker. Breng dit aan de kook, zorg dat de suiker helemaal is opgelost.
  14. Zet het vuur dan uit, wacht heel even zodat het zeker niet meer kookt en los dan de uitgenepen blaadjes gelatine er één voor één door. Zorg dat ze goed opgelost zijn. Laat dit een tijdje goed afkoelen.
  15. Schep dit dan beetje bij beetje door de slagroom. Schep telkens goed door. Ga door tot alles is toegevoegd en goed vermengd is. Zet dit een uurtje in de koelkast om op te stijven.
  16. Doe vervolgens de sinaasappel bavarois in een spuitzak met spuitmondje 1M.
  17. Spuit mooie toeven op de cupcakes. Strooi er dan confetti over. Lekker veel, dat staat vrolijk!

Tip: is één van je kinderen jarig rondom carnaval, dan is dit misschien wel leuk om te trakteren!

Fijne carnaval en als je dit niet viert, dan kun je deze cupcakes toch wel maken hoor!

Liefs, Ria en Laura

carnavalconfetticupcakes
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Best bekeken recepten januari 2018
next post
Harten koekjes – Valentijn

You may also like

Milka cupcakes met Milka ganache

07/04/2019

Cupcakes met vers fruit

05/08/2016

Semifreddo cupcakes met aardbeien

25/06/2017

Milka-Oreo cupcakes

16/07/2017

Wolken cupcakes

14/02/2016

Geboorte cupcakes

11/10/2020

Frambozen yoghurt cupcakes

27/06/2019

Cupcake ijsjes met de Wilton Three-Color Coupler

25/07/2015

Peanut caramel cupcakes

15/02/2018

No bake oreo cupcakes

09/02/2018

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....