Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Cupcakes

Stroopwafel cupcakes

by Liefde voor bakken 11/11/201501/05/2020
written by Liefde voor bakken 11/11/201501/05/2020
Stroopwafelcupcakes

Stroopwafels! Wie houdt daar nou niet van?! Wij in ieder geval wel! Dit recept voor stroopwafel cupcakes gebruiken wij al jaren en vallen ontzettend goed in de smaak. Daarom leek het ons een goed idee om dit recept met jullie te delen. Lees en geniet je mee?

Stroopwafelcupcakes

Stroopwafelcupcakes

Stroopwafel cupcakes

Liefde voor bakken Stroopwafels! Wie houdt daar nou niet van?! Wij in ieder geval wel! Dit recept voor stroopwafel cupcakes gebruiken wij al jaren en… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

Voor de cupcakes:

  • 250 gram margarine
  • 250 gram suiker
  • 4 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 3 eetlepels melk
  • 1 à 2 fijngemalen stroopwafels
  • bakingcups

Voor de stroopwafelcrème:

  • 150 gram boter of margarine
  • 60 gram crème fraîche
  • 400 gram suikerbakkerspoeder of poedersuiker
  • 1 à 2 fijngemalen stroopwafels
  • een paar stroopwafels voor de garnering
  • spuitzak + spuitmondje 1M

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (bij hetelucht ovens zeker 10 graden lager).
  2. Doe de boter in een kom en mix deze in circa 2 minuten luchtig. Voeg de suiker toe en mix deze goed door de boter. Weeg het zelfrijzend bakmeel af en voeg hier de zout aan toe.
  3. Voeg nu 1 ei en 1 eetlepel zelfrijzend bakmeel toe aan het botermengsel. Mix dit tot het ei volledig is opgenomen. Voeg dan het volgende ei en weer 1 eetlepel zelfrijzend bakmeel toe, mix wederom tot het ei volledig is opgenomen. Doe dit voor alle eieren.
  4. Voeg nu de rest van het zelfrijzend bakmeel toe en 3 eetlepels melk toe. Mix dit goed door op de laagste stand tot alles goed vermengd is.
  5. Mix 1 à 2 stroopwafels fijn met een staafmixer (naar smaak) en voeg deze toe aan het geheel. Meng dit er goed doorheen.
  6. Zet je bakingcups in de bakvorm en vul deze voor driekwart met het deeg.
  7. Bak je cupcakes ongeveer 25 minuten in de oven, tot je mooi goudbruin zijn. Let wel op met de tijden van het bakken, iedere oven is anders, dus pas op dat je ze niet te kort of te lang bakt! Laat de cupcakes afkoelen.
  8. Doe voor de topping de margarine en de crème fraîche samen in een kom en mix dit tot het een smeuïg geheel is. Zeef de suikerbakkerspoeder en mix deze er doorheen.
  9. Maak weer 1 à 2 stroopwafels fijn met de staafmixer. Het is belangrijk dat deze goed fijn zijn, anders blijven ze straks steken in de spuitmondje. Voeg deze toe aan het mengsel. Wanneer je de crème te droog vindt, kun je nog wat crème fraîche toevoegen. Vind je de de crème wat de smeuïg, voeg dan wat extra suikerbakkerspoeder toe.
  10. Doe je spuitmondje in je spuitzak en vul je spuitzak met de stroopwafelcrème. Spuit de stroopwafelcrème als een swirl op je cupcake, met een ronddraaiende beweging.
  11. Steek een stukje stroopwafel in elke toef en je bent klaar!

Hier koop je de bakingcups die wij hebben gebruikt!

Stroopwafelcupcakes

Stroopwafelcupcakes

Als je net zo gek bent op stroopwafels als wij dat zijn, dan zijn deze cupcakes zeker een aanrader!

Liefs Ria & Laura

cupcakesherfststroopwafel
12 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Review: de Bakzolder mix voor herfstcake + winactie!
next post
Zelf pepernoten maken !

You may also like

Cupcakes met verse aardbeien en slagroom

10/08/2016

Wolken cupcakes

14/02/2016

No bake cupcakes met frambozen

10/01/2018

No bake oranjegebakjes

26/04/2018

Chocolade kruimelcupcakes met banaan

16/04/2017

Oreo cupcakes

31/07/2016

Herfst cupcakes

15/11/2017

Cupcake ijsjes met de Wilton Three-Color Coupler

25/07/2015

Milka-Oreo cupcakes

16/07/2017

Appel kruimel cupcakes

22/03/2017

12 comments

Denise 12/11/2015 - 22:07

Ziet er heerlijk uit! Die ga ik een keer proberen.

Reply
Marja 30/01/2016 - 15:35

Hoi Ria en Laura, je schrijft in het recept margarine ( bij de cupcakes) kan ik gewoon Becel gebruiken of kan het ook met roomboter op kamer temperatuur? Jullie site gevonden , nieuwsbrief aangemeld dus kan nu genieten van jullie recepten en tips! Groetjes Marja (MeikesKitchen)

Reply
Liefde voor bakken 31/01/2016 - 12:37

Kan allebei! Maar het moet dan wel becel bakboter zijn (dus uit een pakje en niet uit een kuipje).

Gr Ria & Laura

Reply
willy baijens 23/02/2016 - 11:49

De vriendin van mijn zoon is gek op stroopwafels dus deze ga ik voor het weekend maken !

Reply
Liefde voor bakken 24/02/2016 - 02:34

Super leuk! Laat je ons weten wat hij er van vond? :)

Reply
Sherona 01/08/2016 - 22:32

Vanavond gemaakt en zijn heerlijk! :-)

Reply
Liefde voor bakken 02/08/2016 - 22:53

Super leuk om te horen!! :)

Reply
Esther 05/08/2016 - 11:48

ziet er heeeerlijk uit,ik ga hun een keer maken grtjes

Reply
C 19/10/2020 - 14:53

Voor hoeveel stroopwafel cupcakes is dit recept?

Reply
Liefde voor bakken 19/10/2020 - 18:46

Dit recept is voor ongeveer 20 cupcakes.

Reply
C 19/10/2020 - 21:07

Hartelijk dank voor uw reactie. En hoe lang kan ik deze ongeveer bewaren?

Reply
Liefde voor bakken 19/10/2020 - 22:40

Ik denk toch wel een dag of vier. Je kunt er natuurlijk ook een paar invriezen. Maar dan zou ik de koekjes er pas later op doen.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....