Er zijn verschillende soorten vullingen & toppings, die je kunt gebruiken om taarten mee te vullen of bijvoorbeeld toeven mee te spuiten. Nu hebben we eerder al een keer een basisrecept voor creamcheese frosting laten zien. Maar we hebben hier ook een heerlijke en zeer luchtige variatie op: fluffy creamcheese frosting. Lees & kijk mee!
Benodigdheden:
- 250 gram philadephia roomkaas (niet de light-versie)
- 150 gram suikerbakkerspoeder (1 cup)
- 500 ml verse slagroom
Aan de slag
Bij dit recept is het belangrijk dat je mixkom en je garden koud zijn. Spoel ze eventueel af met koud water.
- Doe de koude roomkaas in de keukenmachine en mix deze goed door. Zorg dat je af en toe even bij schraapt langs de binnenkant van de kom.
- Voeg dan de cup suikerbakkerspoeder beetje bij beetje aan het mengsel toe.
- Mix eerst langzaam, en vervolgens op een hogere stand.
- Stop af en toe en zorg dat je bij schraapt.
- Voeg dan de slagroom toe, terwijl je mixer langzaam draait.
- Zorg dat je nog een keertje bij schraapt.
- Nu ga je mixen tot er stevige pieken ontstaan
- Zet je creamcheese frosting in de koelkast tot je hem gaat gebruiken.
Met deze zeer luchtige, fluffy creamcheesefrosting kun je mooie toeven spuiten op een cupcake, maar het is ook geschikt als lichte vulling in een taart. Let wel op: deze creamcheese frosting is gemaakt met slagroom en is daardoor koelkast gevoelig. Je zou hem ook met een ander merk roomkaas kunnen maken, maar wij hebben meerdere versies getest en vinden met philadephia het lekkerst.
Liefs van het liefdevoorbakken-team!
15 comments
[…] die de botersmaak van botercrème niet zo lekker vinden, is dit een hele goede variant. Of de fluffy creamcheese frosting, welke weer heel licht is van smaak en consistentie! Bijna wolkjes! Om dit lijstje aan te vullen […]
[…] is, vonden we deze wolken cupcakes met sneeuwsterren wel gepast! Deze cupcakes zijn gemaakt met fluffy creamcheese frosting, super luchtig en […]
[…] We beginnen met het maken van de Fluffy Creamcheese frosting volgens dit recept. Maar dan met de mascarpone en 400 ml […]
hoi! zou je hiermee ook bijvoorbeeld een red velvet cake mee af kunnen smeren?
Hoi Lisa, ja hoor dat kan zeker. Eventueel kun je er ook voor kiezen om iets minder slagroom te gebruiken. Bijvoorbeeld maar 300 ml ipv 500. Dan wordt de frosting iets steviger. Maar het kan ook gewoon met deze luchtige versie.
Zou dit ook kunnen met stevia ipv suikerbakkerspoeder of zou de consistentie dan niet goed meer zijn, doordat je dan minder suiker gebruikt?
Hoi Jennifer. Ik heb geen idee. Heb geen ervaring met Stevia. Je kunt het natuurlijk altijd even uitproberen met een kleine hoeveelheid.
Er staat dat de crème koelkast gevoelig is, dus ik veronderstel dat ik mijn gebak dan best uit de koelkast bewaar. Hoe lang mag een cake met deze crème dan bewaard worden?
Hoi Sofie, we bedoelen hiermee dat de crème juist wel in de koelkast moet, omdat er slagroom in zit. Je kunt het dan een aantal dagen bewaren. In de koelkast.
Hallo wat is suikerbakkerspoeder? En kun je dat ergens mee vervangen?
Hoi Lin, het is een beetje te vergelijken met poedersuiker. De samenstelling is net ietsje anders doordat er gedroogde glucosesiroop aan toegevoegd is. Maar je kunt zeker ook poedersuiker gebruiken.
Hoi, ik wil uw recept morgen uitproberen, lijkt mij heerlijk . Ik wil graag een kleurtje toevoegen aan de chees frosting toef ,kan dit ? Ik heb de color gel set van brand new cake .
Zie graag een reactie?. Groetjes Roxanne.
Hoi Roxanne, ja hoor dat kan wel. Doe niet te veel tegelijk, met één drupje heb je vaak al een mooi kleurtje.
Hoi liefde voor bakken!
Kan deze frosting ook ingevroren worden?
Hoi Manja, sorry voor de late reactie. Ik heb dit nog niet eerder geprobeerd, maar lijkt me dat dit wel kan.