Cupcakes
Leave a comment

Milka-Oreo cupcakes

Milka chocolade repen zijn erg lekker! Oreokoekjes zijn  lekker! Cupcakes zijn ook heel lekker! Wij hebben hiervan een combi gemaakt! Cupcakes met Milka chocolade en mini Oreokoekjes. Yummy!!

Het was een natte dag vandaag, het heeft heel erg veel, en vooral heel lang geregend! Echt een dagje om te bakken! Dus dat besloot ik dan ook maar te gaan doen. Dit keer heb ik weer eens cupcakes gebakken. Cupcakes zijn nog steeds erg lekker. Ze blijven populair en het is erg leuk om telkens weer een andere variatie te maken. Dit keer een vrij eenvoudige, maar erg lekkere variant. Een standaard recept voor cupcakes, met gesmolten Milka en chocolade en verkruimelde Oreo koekjes. Wat wil je nog meer. Snel maken dus.

Wat heb je nodig om 12 van deze cupcakes te maken:

  • bakvorm voor 12 cupcakes
  • bakingcups
  • 150 gram boter of margarine
  • 150 gram fijne suiker
  • 3 eieren
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 1 plak Milka Oreo van 100 gram
  • 1 bekertje mini Oreokoekjes
  • 1 bekertje verse slagroom 250 ml

Bakken maar…

Doe de papieren bakingcups in de bakvorm. Zet opzij. Doe de boter in een kom en klop deze zacht. Voeg de suiker toe en klop deze er stevig door. Voeg één voor één de eieren toe en klop telkens even door voordat je een nieuw ei toevoegt. Zeef het meel met het zout, voeg toe en klop dit heel kort door op de laagste stand. Smelt de helft van de chocolade reep ‘au bain marie’. Voeg dit toe aan het cupcakedeeg. Klop en voorzichtig door. Neem ongeveer 50 gram van de mini oreokoekjes, hak ze fijn of maal ze kort fijn met de staafmixer. Zorg dat er nog wel wat stukjes in zitten, dus niet helemaal tot ‘poeder. Voeg dit ook toe aan het deeg, klop er heel kort door. Vul de bakingcups met het deeg. Ik had precies genoeg voor 12 cupcakes.

Bak de cupcakes op 175 graden in ongeveer 25 minuten gaar. Prik er even in of druk er voorzichtig op om te controleren of ze gaar zijn. Haal ze er dan uit en laat een tijdje afkoelen.

Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker en een beetje klopvast. Spuit een toef slagroom op elke cupcake. Snijd de andere helft van de Milka reep in mooie rechthoekige stukjes. Steek in elke toef een mini Oreokoekje en twee stukjes Milka reep.

Je kunt natuurlijk ook nog wat royaler zijn en een extra reep gebruiken. Van de Oreokoekjes had ik nog wat over, dus ook daar kun je nog iets meer van gebruiken als je wilt.

Geniet ervan,

Liefs Ria

 

 

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.