Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Cupcakes

Chocolade kruimelcupcakes met banaan

by Liefde voor bakken 16/04/201715/04/2017
written by Liefde voor bakken 16/04/201715/04/2017
Chocolade kruimelcupcakes met banaan
Er was weer eens iemand jarig in de familie, dus wat denk je? Dan wordt er gebakken! Dit keer hebben we cupcakes gemaakt. Deze cupcakes hebben een kruimellaagje op de top. Verder zijn ze gevuld met slagroom en banaan. Dit alles zorgt ervoor dat het eigenlijk meer gebakjes ofwel kleine taartjes zijn geworden in plaats van cupcakes. Chocolade en banaan zijn een heerlijke combinatie. Dus dat wordt weer smullen!

Deze cupcakes hebben we in maart gemaakt toen mijn dochter Annika jarig was. Ik had toen niet alleen de chocolade kruimelcupcakes gemaakt, maar ook de Appel kruimel cupcakes! Zo had ik toen een leuke combinatie van twee verschillende smaken, voor ieder wat wils. Er is heerlijk van gesmuld! Dit recept is heel gemakkelijk, zeker als je al vaker cupcakes hebt gebakken. De slagroom en de banaan maken het cakeje lekker fris en smaakvol! Uiteraard kun je ook een andere fruitsoort gebruiken, met frambozen zal dit ook erg lekker zijn! Misschien een idee voor in de zomer?

Wat heb je nodig voor dit recept

Dit is voor circa 16 cupcakes.

  • Een bakvorm voor cupcakes
  • Bakingcups

Voor het kruimeldeeg:

  • 75 gram boter of margarine
  • 75 gram bloem
  • 1 eetlepel cacao
  • 75 gram fijne suiker
  • snufje zout

Voor het cupcakedeeg:

  • 250 gram boter of margarine
  • 250 gram fijne tafelsuiker
  • 4 eieren
  • 240 gram zelfrijzend bakmeel
  • 25 gram cacaopoeder
  • snufje zout
  • 50 ml slagroom

Voor de vulling:

  • 1 bekertje slagroom
  • 1 zakje klopfix ofwel klopvast.
  • 3 bananen
  • beetje citroensap (van een verse citroen of uit zo’n plastic flesje)
  • spuitzak
  • spuitmondje 1 M (dit is een kartelspuitmondje)

Aan de slag:

Zet de bakvorm klaar, doe de bakingcups in de bakvorm. Dit hoeven geen hele bijzondere bakingcups te zijn, want ze gaan er weer af na het bakken.

Klop de boter zacht met een mixer. Voeg de fijne tafelsuiker toe en klop dit geheel nog een paar minuten goed door. Weeg het zelfrijzend bakmeel af, en voeg daar de cacao en het snufje zout aan toe. Voeg één voor één de eieren toe.

Zeef het meel en voeg het beetje bij beetje toe aan het eimengsel. Meng dit er door, op de laagste stand. Niet langer kloppen dan nodig is, anders gaat het luchtige er weer uit. Voeg de 50 ml slagroom toe en meng er door.

Maak het kruimeldeeg. Hiervoor doe je de koude boter, de bloem, de cacao, het snufje zout en de suiker in een kom. Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes. Meng dan alles door elkaar met je vinger, waarbij je de stukjes boter met je vingertoppen fijn maakt. Zodat het een kruimelig geheel wordt. Zet dit in de koelkast tot gebruik.

Dan gaan we de bakingcups vullen. Doe in elke bakingcup een laag gewoon deeg, ruim driekwart vol, zodat de cupcakes lekker groot worden. Dan schep je op het deeg een laagje kruimeldeeg. Zoveel er in past.

Chocolade kruimelcupcakes met banaanChocolade kruimelcupcakes met banaan

Bak de cupcakes in een voorverwarmde oven op circa 175 graden gaar in circa 20-25 minuten. Druk even op de cupcake om te voelen of ze stevig aanvoelen. Eventueel kun je ook even met een prikker er in prikken, moet droog er weer uit komen.

Laat de cupcakes afkoelen. Haal ze uit de vorm en zet ze op een plankje of taartrooster. Laat ze verder afkoelen. Haal de papieren bakvormpjes er af. Dan snijden we er een “dekseltje” af. Dit doe je door met een scherp mesje het bovenste deel er voorzichtig af te snijden.

Klop de slagroom stijf met wat poedersuiker en een zakje klopvast. Dan blijft de slagroom wat steviger. Pel de bananen, snijd ze in plakjes en doe ze in een kommetje, voeg daar wat citroensap aan toe en schep het er door. Dan worden de bananenplakjes niet bruin. Spuit een mooie toef op de cupcake. Leg er 3 a 4 plakjes banaan op, spuit daar nog een klein toefje op en druk dan het dekseltje er voorzichtig op.

Klaar zijn je bananengebakjes!

Veel plezier bij het maken,

Liefs Ria

chocoladecupcakes
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
8x Paas inspiratie
next post
Cranberry cake

You may also like

Chocolade cupcakes met kokos citroen toef

29/08/2016

Ferrero rocher cupcakes

13/06/2019

Frambozen yoghurt cupcakes

27/06/2019

Sinaasappelcakejes met roomkaascrème

23/02/2016

Semifreddo cupcakes met aardbeien

25/06/2017

Cupcake ijsjes met de Wilton Three-Color Coupler

25/07/2015

Milka-Oreo cupcakes

16/07/2017

Video: Bountycupakes

26/04/2016

Wolken cupcakes

14/02/2016

Frambozen-bosbessen cupcakes met mascarponecreme

20/01/2017

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....