Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Vlaaien

Triple chocolate vlaai

by Liefde voor bakken 24/09/201726/09/2018
written by Liefde voor bakken 24/09/201726/09/2018
Triple chocolate vlaai

Afgelopen vrijdag hebben we in een plog laten zien hoe een dagje bakken er bij ons aan toe gaat! Die twee dagen hebben we alleen maar recepten met chocolade gebakken! Dus nu het volgende recept: de triple chocolate vlaai! Een heerlijke vlaai met 3 soorten chocolade. Kan toch eigenlijk niet meer mis gaan zo?

Naast dat we zo gek waren op onze brownies met pecannootjes en de chocoladetaart met hazelnoten, is dit misschien toch wel het meest lekkere baksel wat we tijdens onze baksessie hebben gemaakt! Snel aan de slag!

Triple chocolate vlaai

Triple chocolate vlaai

Liefde voor bakken Afgelopen vrijdag hebben we in een plog laten zien hoe een dagje bakken er bij ons aan toe gaat! Die twee dagen… Printen
Cijfer 4.7/5
( 3 gestemd )

Ingrediënten

  • vlaaivorm van 24 of 26 cm, met uitneembare bodem
  • boter of margarine om de bodem in te vetten

Voor het deeg:

  • 180 gram bloem
  • 3 el cacoapoeder
  • 85 gram poedersuiker
  • 20 gram gemalen amandelen
  • snufje zout
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 ei
  • 125 gram zachte boter

Voor laag 1:

  • 250 gram witte chocolade
  • 125 ml slagroom
  • 20 ml Baileys (we hebben Bailey’s met caramelsmaak gebruikt, maar de gewone Bailey’s Irish cream kan natuurlijk ook)

Voor laag 2:

  • 300 ml slagroom (minimaal 35% vet)
  • 1 zakje klopfix
  • poedersuiker
  • 200 gram pure chocolade

Voor de decoratie:

  • 50 gram pure chocolade

Instructies

  1. We beginnen met het maken van het chocolade zanddeeg. Hiervoor doe je de volgende ingrediënten in een kom: de (gezeefde) bloem, de cacaopoeder, de poedersuiker, de gemalen amandelen, het zout, de vanillesuiker, het ei en de boter. Kneed hier een soepel deeg van. Wikkel dit in huishoudfolie en leg het ongeveer een uur in de koelkast o wat steviger te worden.
  2. Vet dan de vorm in en bestrooi met een klein beetje bloem. Rol het deeg uit tussen twee lagen plasticfolie. Tot het net wat groter is dan de bakvorm. Haal het bovenste plastic er af en til het onderste op en leg het deeg zo op de bakvorm. Zorg dat overal voldoende deeg zit en werk de randen mooi bij.
  3. Leg er bakpapier in en strooi dan de bak bonen op het bakpapier. Bak de bodem dan in een voorverwarmde oven op 200 graden, ongeveer 10 minuten.
  4. Haal de vorm uit de oven, haal de bak bonen en het bakpapier er af. Zet nog circa 8 minuten terug in de oven. Op die manier kan de bodem ook nog een beetje afgebakken worden.
  5. Haal dan de taart uit de oven en laat hem afkoelen. Haal de bodem voorzichtig uit de vorm en zet op een taartplateau of taartschaal.
  6. Doe voor de witte chocolade ganache de witte chocolade in een kom. Verwarm de slagroom in een pannetje tot bijna aan de kook. Giet de slagroom dan over de witte chocolade. Laat dit heel even staan. Roer de chocolade dan goed door tot alles is opgelost. Giet er de Bailey’s bij, roer goed door. Laat het geheel een tijdje afkoelen. Schenk het dan in de chocolade taart bodem. Laat dit opstijven.
  7. Vervolgens smelt je voor de pure chocolademousse de pure chocolade “au bain marie” op een pannetje heet water. Zorg dat de chocolade goed is opgelost. Laat dit afkoelen. Klop de slagroom met het zakje Klopfix goed stijf (leg je gardes eerst even in de vriezer en zet je beslagkom in de koelkast).  Schep een beetje slagroom door de afgekoelde chocolade en meng dit erdoor. Ga zo verder, voeg telkens een deel van de geklopte slagroom toe aan het chocomengsel. Op deze manier krijg je een romig mengsel. Zet dit heel even in de koelkast. Schep het dan op de witte chocoladelaag. Verdeel het gelijkmatig en maak er dan met de bolle kant van een lepel een beetje een heuvelachtig patroon van. Leef je uit, kijk wat je zelf mooi vindt. Laat dit opstijven in de koelkast.
  8. Smelt dan nog een beetje pure chocolade “au bain marie” en doe dit in een spuitzakje. Knip een piepklein gaatje onderaan en spuit zo een mooi ruitjespatroon over de chocolademousse.

Deze taart is echt heel erg lekker geworden. Ria: Het is één van mijn favoriete taarten geworden! Ik ben persoonlijk niet zo’n witte-chocolade-fan, maar door de toevoeging van de Bailey’s is deze witte chocoladecrème echt heel lekker geworden. Een aanrader dus!

Liefs Ria & Laura

chocoladevlaai
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Plog #5 – chocolade bakmarathon
next post
Heel Holland bakt – wij bakken mee! – Utrechtse spritsen

You may also like

Chocoladevlaai met mascarponecrème

27/08/2017

Appel kruimelvlaai

29/01/2017

Gezonde no bake bramenvlaai met Griekse yoghurt

10/03/2019

Rolo chocolade taartje

28/07/2019

Sinterklaasvlaai met mandarijntjes en pepernoten

27/11/2016

Mini vlaaitje met aardbeien

21/07/2019

Roomvlaai met peertjes

15/10/2017

Peren vlaaitjes

27/09/2020

Stroopwafel karamel taartje

09/02/2020

Chocolade frambozen taartjes

21/05/2017

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 4

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    No-bake mango cheesecake

    11/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top