Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Klein gebak

Chocolademuffin met crispy pearls

by Liefde voor bakken 20/01/201919/01/2019
written by Liefde voor bakken 20/01/201919/01/2019
Chocolademuffin met crispy pearls

De afgelopen jaren heb ik al heel wat cupcakes gebakken! In alle soorten en maten zullen we maar zeggen. Dit keer heb ik muffins gemaakt. Dat is echt weer heel wat anders. Een ander deeg en daardoor dus ook een heel andere smaak! Lekker smeuïg van binnen.

Het zijn chocolade muffins geworden. Gemaakt van pure chocolade en boter. Verder wat bloem, eieren en suiker. Nu had ik nog van die crisp chocolade bolletjes. Die heb ik gekocht bij Albert Heijn. Daar staat tegenwoordig zo’n apparaat waar je zelf een bakje kunt vullen met diverse sprinkels en hageltjes. Ik heb een potje gevuld met witte, melk en pure chocobolletjes. Ze zijn lekker crispy en toch zacht. Super lekker dus..!

  • Geschikt voor: 12 muffins
  • Oventemperatuur: 170 graden
Chocolademuffin met crispy pearls

Chocolademuffin met crispy pearls

Liefde voor bakken De afgelopen jaren heb ik al heel wat cupcakes gebakken! In alle soorten en maten zullen we maar zeggen. Dit keer heb… Printen
Aantal: 12 muffins
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • een bakvorm voor 12 cupcakes of muffins
  • papieren bakingcups (ik heb witte gekozen met een klein opstaand randje)
  • spuitzak en spuitmondje

Voor het deeg:

  • 150 gram boter of margarine
  • 125 gram pure chocolade
  • 80 gram bloem
  • 40 gram cacaopoeder
  • 12 gram bakpoeder (is ongeveer 3 theelepels)
  • snufje zout
  • 5 eieren (niet te klein)
  • 190 gram fijne suiker
  • ongeveer 50 gram crispy pearls (gemengd, wit melk en pure chocolade)

Voor de decoratie:

  • 150 ml verse slagroom
  • 100 gram crème fraîche
  • 3 à 4 eetlepels witte basterdsuiker

Instructies

  1. Zet de bakvorm klaar en doe de bakingcups er in.
  2. Verwarm de oven voor op circa 170 graden.
  3. Doe de boter en de pure chocolade in een kom en zet deze op een pan met heet water. Verwarm dit dan “au bain marie”.
  4. Doe de bloem, de cacao en het bakpoeder in een vuurvaste kom. Zeef het.
  5. Roer af en toe door het choco-botermengsel. Als alles gesmolten is, kan de kom van de pan af. Laat dit ietsje afkoelen.
  6. Klop met een mixer de eieren met de suiker en het zout. Klop dit ongeveer 3  à 4 minuten tot het een schuimige massa wordt.
  7. Schep er dan beetje bij beetje het bloemmengsel erbij . Schep dit er telkens even goed door.
  8. Voeg dan beetje bij beetje het vloeibare chocolademengsel erbij. klop dit telkens even door, voordat je een nieuwe hoeveelheid erbij schenkt. Klop dan het geheel nog even goed door.
  9. Voeg dan de crispy pearls er aan toe en schep deze door het deeg.
  10. Doe het deeg in de muffinvormpjes. Ik heb hiermee 12 vormpjes gevuld. Er zit dan best behoorlijk wat deeg in elk vormpje, maar ze mogen natuurlijk niet helemaal vol zijn. De muffins moeten nog wel kunnen rijzen. Maar het is ook de bedoeling dat er een flinke bol op komt.
  11. Zet de bakvorm in de oven en bak de muffins gaar in ongeveer 18 minuten.
  12. Let wel op, ze moeten gaar zijn, maar niet te droog. De binnenkant moet nog smeuïg blijven. Bak ze dus niet te lang! Prik eventueel even met een prikker om te controleren dat ze niet al te vochtig zijn van binnen.
  13. Klop ondertussen de slagroom stijf.
  14. Doe in een ander kommetje de crème fraiche, voeg daar de basterdsuiker aan toe en roer los.
  15. Schep hier de slagroom beetje bij beetje doorheen. Proef even of het mengsel voldoende smaak heeft. Anders kun je er nog wat extra suiker aan toevoegen.
  16. Doe de crème in een spuitzak met een kleien kartel. Spuit toefjes op elke, reeds afgekoelde, muffin.
  17. Strooi er dan nog wat van de crispy pearls op en klaar zijn de muffins.

Ik vind ze zò lekker, dat ik hier binnenkort zeker een variatie op ga verzinnen!!

Liefs, Ria

chocoladecupcakesmuffins
3 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Carpaccio pizza
next post
Bosbessen avocado smoothie

You may also like

Abrikozencakejes met spiegeleitje

07/04/2017

Taartjes in een glaasje!

19/07/2017

Mini Schwarzwalderkirsche bolletjes

10/11/2017

Amandelcakejes met abrikozen

10/06/2020

Bladerdeegcups met fruit

23/05/2019

Gevulde speculaas

01/12/2017

Review Nutella baksetje & Recept Nutella chocolade potjes

29/07/2016

Kleine dadelcakejes met sticky toffee saus

03/11/2019

Zandtaartjes met aarbeienmousse

03/10/2021

Pancakes met frambozen en roomkaascrème

26/03/2020

3 comments

Adeline 20/01/2019 - 08:50

Ziet er lekker uit! Een vraagje, wat is het verschil tussen slagroom en crème fraiche? Want voor ons, Belgen, is dat hetzelfde :-)

Reply
Liefde voor bakken 20/01/2019 - 09:47

Hoi Adeline, crème fraiche is wel echt iets anders. Het is een aangezuurde room. Deze is al stevig en dus goed te gebruiken om ergens doorheen te mengen. In dit geval maakt het de toef wat frisser, maar ook wat steviger. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een toef slagroom gebruiken. ☺️

Reply
Stef van Pompoensoep.com 23/01/2019 - 17:40

Waar ik vandaan kom in Belgie: is slagroom en crème fraiche ook iets anders, maar Belgie is groot :-)

Wij maken dan weer het onderscheid tussen zure room en crème fraiche: beide dus lichtzuur maar:
– zure room: vetgehalte rond de 20%
– crème fraiche: vetgehalte rond de 40%. Beter geschikt dan zure room om door je hete soep te roeren.

Warme groet uit Maleisie,

Stef

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....