Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Klein gebak

Chocolade whoopies

by Liefde voor bakken 11/09/201911/09/2019
written by Liefde voor bakken 11/09/201911/09/2019
Chocolade whoopies

Whoopie pies ofwel whoopies zijn lekkere, zachte koekjes. Ze bestaan eigenlijk  uit twee koekjes met daartussen een lekkere vulling. Met deze vullingen kun je eindeloos variëren.  Al eens geprobeerd om ze te maken? Zo niet, dan wordt het tijd. Hier volgt ons eerste whoopie recept. Er zullen er nog meer volgen, want ze zijn erg lekker en heel  gemakkelijk te maken.

Het weer is een beetje minder deze dagen. Wat lagere temperaturen en wat meer regen en wind. Altijd jammer, vind ik, maar wel weer aantrekkelijk om wat meer te bakken. Onze dochter uit Frankrijk logeert een aantal dagen bij ons. Dat is natuurlijk super gezellig. We gaan veel wandelen, zo ook vandaag. Maar er moet natuurlijk ook nog gebakken worden. Dus ik bedenk dat ik wel eens zin heb om whoopie pies te gaan maken. Heb ik jaren geleden ook wel eens gemaakt, maar toen hadden we deze blog nog niet. Dus nu maar weer eens iets proberen. Ik kies voor een chocolade whoopie. Dat lijkt me lekker. Dan doe ik er een vulling tussen van witte chocolade en mascarpone. Yum! Vaak zit er in een whoopie pie recept karnemelk. Die had ik niet in huis, dus ik heb deze whoopies gemaakt met keafirdrank. Ken je die drank? Lijkt een beetje op karnemelk, maar dan met meer melkzuurbacteriën. Ik heb een whoopiepie bakvorm, die gebruik ik hiervoor. Heb je die niet, dan kan het ook wel op een bakplaat met een vel bakpapier. Je moet de rondjes dan niet te dicht bij elkaar spuiten, want ze worden nog wel wat groter.

Chocolade whoopies

Chocolade whoopies

Liefde voor bakken Whoopie pies ofwel whoopies zijn lekkere, zachte koekjes. Ze bestaan eigenlijk  uit twee koekjes met daartussen een lekkere vulling. Met deze vullingen… Printen
Cijfer 4.0/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

  • 150 gram bloem
  • 6 gram bakpoeder
  • 50 gram cacaopoeder
  • snufje zout
  • 80 gram boter of margarine
  • 30 gram zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 150 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 ml  keafir ( zuiveldrank)

Voor de witte chocoladecrème:

  • 150 gram witte chocolade
  • 50 ml verse slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 150 ml verse slagroom
  • beetje poedersuiker

Extra:

  • 1 bakvorm voor whoopies
  • twee spuitzakken
  • een kartelspuitmondje, bijvoorbeeld 1M van Wilton

Instructies

  1. Vet de rondjes in de bakvorm in met een beetje boter of margarine.
  2. Strooi er een beetje bloem over, en schud de overtollige bloem er weer af.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Doe de boter, de olie en de basterdsuiker en de vanillesuiker in een kom en klop deze met een mixer schuimig in ongeveer 3 minuten.
  5. Voeg het ei toe en klop nog even goed door.
  6. Zeef de bloem, het bakpoeder, de cacaopoeder en het zout in een kom.
  7. Voeg een deel toe aan het deeg en klop erdoor op de laagste stand.
  8. voeg dan een deel van de kafir toe en klop ook dit er heel kort door tot het vermengd is.
  9. Herhaal dit met het tweede deel van het meel en daarna de rest van de kefir.
  10. Vul een spuitzak met het deeg en spuit dan rondjes in de bakvorm. spuit ze niet helemaal vol. Wil je hele grote whoopies, dan kun je ze wel wat voller spuiten. ik heb gekozen voor rondjes van ongeveer  5 cm. Het eindresultaat zijn dan whoopies van ongeveer 7 cm.
  11. Mocht je geen whoopie bakvorm hebben, spuit de rondjes dan op een met bakpapier beklede bakplaat.
  12. Laat wel voldoende ruimte over tussen de rondjes, omdat ze een paar centimeter uit gaan lopen. Dus ongeveer 4 cm ertussen open laten.
  13. Bak de whoopies gaar in ongeveer 10 à 11 minuten. Ze moeten niet te droog worden.
  14. Haal ze er uit en laat ze afkoelen.
  15. Voor de witte chocolade crème: Doe de witte chocolade en 50 ml slagroom in een vuurvaste kom en verwarm dit “au bain marie”.
  16. Zet de 150 ml slagroom 10 minuutjes in de vriezer, zodat deze goed koud wordt.
  17. Doe de mascarpone in een kom en klop deze vast een beetje los.
  18. Voeg dan de zeer koude slagroom toe en klop dit mengsel stijf. Voeg op het laatst nog een beetje poedersuiker toe.
  19. Zet deze mascarponecrème in de koelkast.
  20. Als de witte chocolade goed is gesmolten, neem  je de kom van de pan water en laat dit afkoelen.
  21. Haal de mascarponecrème uit de koelkast en schep er dan een deel van de afgekoelde witte chocoladeganache bij, roer dit erdoor met een siliconen spatel.
  22. Herhaal dit tot alle witte chocoladeganache is toegevoegd. en vermengd is. Je hebt nu een mooie, stevige crème. (Als de crème nog niet stevig genoeg is, laat je deze nog even staan.)
  23. Doe het kartelspuitmondje in de andere spuitzak en vul deze met de witte chocoladecrème.
  24. Leg de helft van de koekjes met de bolle kant naar onderen op een plank of bord.
  25. Spuit hier een mooie toef mascarponecrème op. Doe alsof je de letter “e’ schrijft, maar dan spuit je nog verder door totdat het hele koekje vol is.
  26. Leg er een tweede koekje op met de bolle kant naar boven.
  27. Doe dit met alle koekjes.

Liefs Ria

whoopies
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Brownie pizza
next post
Amandelcake met appel

You may also like

Bladerdeeg gebakjes met chocoladeganache en advocaat

05/04/2020

Mini tulbandjes met gekonfijte vruchtjes

08/11/2017

Oranje gebakjes met mandarijn

23/04/2017

Bladerdeeg gebakjes met mango

06/12/2017

Meringue gebakjes met mangocoulis

09/04/2017

Gevulde speculaas

01/12/2017

Chocolademuffin met crispy pearls

20/01/2019

Kwarkgebakjes met bosvruchten

05/08/2018

Zachte caramel fudge taartjes

01/10/2017

Mini banoffees

26/07/2017

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....