Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten zonder ovenValentijn

Valentijnskwarktaart met aardbeien en Kitkatbodem

by Liefde voor bakken 03/02/201928/01/2019
written by Liefde voor bakken 03/02/201928/01/2019
Valentijnskwarktaart met aardbeien en Kitkatbodem

Het is alweer februari, de maand van Valentijn! Ik vier geen Valentijn, want er is momenteel geen liefde in mijn leven (ja, liefde voor bakken uiteraard wel haha). Maar wel leuk om dit soort taartjes te bakken! Dit recept is super makkelijk, weinig werk en wel heel lekker! En jij gaat jouw liefde hier sowieso mee verrassen!

Ik heb dit taartje meegenomen naar mijn werk, zodat mijn lieve collega’s hem even konden voorproeven! En ik hoorde alleen maar positieve geluiden. Dus dat betekent maar één ding: dit taartje kan op de website!

De bodem is dit keer van Kitkat. Even heel wat anders, maar wel enorm lekker!

Valentijnskwarktaart met aardbeien en Kitkatbodem

Aardbeienkwarktaart met Kitkatbodem

Liefde voor bakken Het is alweer februari, de maand van Valentijn! Ik vier geen Valentijn, want er is momenteel geen liefde in mijn leven (ja,… Printen
Cijfer 3.6/5
( 8 gestemd )

Ingrediënten

  • 20 kleine kitkatjes (= ongeveer 340 gram totaal)
  • 50 gram boter
  • 250 gram verse slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 250 gram magere kwark
  • 1 doosje bevroren aardbeien (= 125 gram)
  • 10 blaadjes gelatine
  • 25 ml water
  • 3 eetlepels witte basterdsuiker
  • 75 gram pure chocolade
  • hartjes sprinkels

Instructies

  1. Ontdooi de aardbeien. Ik had ze van te voren al even uit de vriezer gehaald, maar je kan ze ook even in een steelpannetje op een laag vuurtje laten ontdooien.
  2. Doe bakpapier in de vorm en vet deze in.
  3. Verkruimel de kitkat met een staafmixer. Smelt de boter en voeg deze toe aan de kitkat kruimels. Doe dit in de bakvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet 10 minuutjes in de koelkast.
  4. Ondertussen kun je aan de slag met de vulling: week de gelatine blaadjes 10 minuten in koud water.
  5. Klop de mascarpone los. Voeg hier de kwark en de basterd suiker aan toe en mix dit kort door elkaar.
  6. Klop in een aparte (koude) kom de slagroom stijf. Tip: zorg ook dat je gardes goed koud zijn!
  7. Voeg de slagroom bij je mascarpone-kwark mengsel en klop dit nogmaals door elkaar.
  8. Pureer je ontdooide aardbeien met de staafmixer tot een glad mengsel (aardbeienpitjes zijn niet erg). Dit zou ongeveer 200 ml moeten zijn.
  9. Voeg hier 25 ml water aan toe en verwarm dit in een steelpannetje tot net aan de kook. Laat dit even 2 minuutjes zo staan (dat je zeker weet dat het niet meer kookt!) en los hier één voor één de gelatine blaadjes in op.
  10. Haal dit van het vuur af en laat dit heel even zo staan, zodat je aardbeien niet meer té heet zijn (ongeveer 5 minuutjes). Voeg het dan beetje bij beetje toe aan je mascarpone-kwark-slagroom mengsel en mix het er steeds goed door.
  11. Proef je mengsel even of het zoet genoeg is naar jou wens, anders zou je nog een schepje basterdsuiker kunnen toevoegen.
  12. Doe je vulling in de bakvorm en laat dit ongeveer 2 uurtjes opstijven in de koelkast.
  13. Als je taartje stevig is geworden haal je hem uit de springvorm. Smelt je chocolade au bain marie en doe dit in een spuitzak of ziplock zakje. Knip hier een klein puntje vanaf en spuit met een zigzag beweging de chocolade over je taartje.
  14. Strooi hier wat hartjes sprinkels overheen en klaar is je taartje!

Je kan de hartjes sprinkels natuurlijk ook vervangen voor andere leuke sprinkeltjes, bijvoorbeeld gekleurde confetti. Dan is het meteen heel leuk voor een verjaardag! Wees creatief, je kan alle kanten door alleen al je versiering aan te passen.

Liefs Laura

2 comments
1
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Chocolademousse
next post
Best bekeken artikelen januari 2019

You may also like

Perzik kwarktaart

17/07/2016

No bake vanille taartje met peer

29/09/2019

Monchou kersen lasagne

11/11/2018

Kwarkcake met bosvruchten

08/11/2020

Kinder bueno kwarktaart met banaan

29/03/2020

Citroen kwarktaart

28/05/2017

Nobake taartje met Nutella, Griekse yoghurt en bosvruchten

06/08/2017

Lotus speculoos cheesecake

28/12/2016

Aardbeientaartje met lange vingers

02/05/2021

Charlotte met frambozen

23/12/2018

2 comments

Rowanne 18/04/2019 - 11:01

Ziet er heerlijk uit! Even een vraagje, ik kan nergens vinden wat voor maat bakvorm ik nodig heb. Alvast bedankt!

Reply
Liefde voor bakken 18/04/2019 - 12:51

Hey! Het is een springvorm van 24 cm! Ik zal het er bijzetten, bedankt voor je reactie! :) liefs Laura

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....