Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

KerstmisTaarten zonder oven

Charlotte met frambozen

by Liefde voor bakken 23/12/201824/12/2018
written by Liefde voor bakken 23/12/201824/12/2018
Charlotte met frambozen

Deze Charlotte bakvorm heb ik al een tijdje in mijn kast staan, maar nog steeds niks mee gedaan. Nu vind ik een Charlotte taart echt een beetje bij de kerst horen, dus dit is het juiste moment om te gaan experimenteren met deze vorm.

Uiteraard komen er lange vingers langs de zijkanten van de vorm. Ik heb ze gekocht, maar je kunt de lange vingers natuurlijk ook gewoon zelf maken. Ga ik binnenkort ook een keer doen! Maar voor nu ga ik het eerst eens met gekochte lange vingers doen. Ook een beetje uit tijdgebrek, want het is een drukken tijd! Cadeautjes kopen, gerechten voor kerst bedenken, nog wat kleding kopen, noem maar op! De taart bestaat verder uit een laag frambozen, een laag kwark met frambozen erdoor en een laag kwark met kokos. Dan nog een bodem met lange vingers. Lekker dus.

Charlotte met frambozen

Charlotte met frambozen

Liefde voor bakken Deze Charlotte bakvorm heb ik al een tijdje in mijn kast staan, maar nog steeds niks mee gedaan. Nu vind ik een… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • 2 pakken lange vingers

Voor de eerste laag:

  • 1 doosje diepvriesframbozen van 250 gram
  • 2,5 blaadjes gelatine
  • een handje vol crispy chocoladebolletjes

Voor de tweede laag:

  • 250 gram magere kwark
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 125 ml verse slagroom (min 35% vet)
  • poedersuiker om de slagroom te zoeten
  • ongeveer 60 gram verse frambozen
  • 5 blaadjes gelatine

Voor de derde laag:

  • 225 gram magere kwark
  • twee eetlepels witte basterdsuiker
  • 125 ml verse slagroom
  • 25 gram gemalen kokos
  • 4 blaadjes gelatine
  • 50 ml water

Voor de vierde laag:

  • 150 gram lange vingers
  • 90 gram boter of margarine
  • 20 gram fijngemalen kokos

Voor de decoratie:

  • ongeveer 125 ml verse slagroom
  • beetje poedersuiker om de slagroom te zoeten
  • eventueel een beetje slagroom versteviger
  • een aantal verse frambozen die je opzij gelegd had

Extra:

  • een charlotte bakvorm
  • huishoudfolie om in de vorm te leggen

Instructies

  1. Smeer een klein beetje margarine aan de binnenkant van de bakvorm. Bekleed de binnenkant dan met een stukje plastic huishoudfolie, zorg dat het zo glad mogelijk blijft zitten.
  2. Bekleed dan de binnenkant van de vorm met lange vingers. Zet ze rechtop tegen de kant. Waarbij je de gesuikerde kant tegen de bakvorm legt.
  3. Voor de eerste laag week de 2,5 blaadjes gelatine 10 minuten in koud water.
  4. Doe de diepvries frambozen in een pannetje en verwarm dit geleidelijk zodat het ontdooit. Zet dan de staafmixer er in en maal het tot een puree. Breng dit heel even aan de kook, zet het vuur uit en laat het 1 minuutje staan.
  5. Los dan de uitgeknepen blaadjes gelatine er in op. Laat dit mengsel circa 5 minuutjes afkoelen. Schenk het frambozenmengsel in de bakvorm. Zet het minimaal een uur (misschien nog iets langer) in de koelkast om op te stijven.
  6. Strooi de crispy chocoladebolletjes over deze laag. Zet weer in de koelkast om verder op te stijven.
  7. Voor de tweede laag week 5 blaadjes gelatine circa 10 minuten in koud water.
  8. Doe 250 gram kwark in een kom met de basterdsuiker en roer dit los. Klop de 125 ml slagroom stijf met een beetje poedersuiker. Voeg dit beetje bij beetje toe aan de kwark en klop door op de laagste stand.
  9. Neem de frambozen, maar houd een aantal frambozen apart voor de decoratie. Pureer de rest fijn met de staafmixer tot een puree. Vul dit aan met een beetje water, totdat het totaal 100 ml is.
  10. Verwarm de frambozenpuree op het vuur, breng het heel even aan de kook, zet het vuur uit en laat dit circa 1 minuutje staan.
  11. Los dan de uitgeknepen blaadjes gelatine één voor één op in het sap.  Roer goed, zorg dat alle gelatine goed kis opgelost. Laat dit een paar minuten afkoelen.
  12. Schenk het gelatinemengsel dan beetje bij beetje bij het kwarkmengsel. Klop het telkens even kort door met de mixer op de laagste stand. Ga door tot alles is toegevoegd.
  13. Schenk dit mengsel in de bakvorm, op de frambozenlaag. Zet de vorm weer een paar uur in de koelkast op op te stijven.
  14. De derde laag: week 4 blaadjes gelatine circa 10 minuten in koud water.
  15. Doe 125 gram kwark in een kom met de basterdsuiker. Roer dit los.
  16. Klop de 125 gram slagroom stijf. Voeg, als de slagroom bijna stijf is, een beetje poedersuiker toe.
  17. Voeg de slagroom beetje bij beetje toe aan de kwark, klop dit door op de laagste stand.
  18. Voeg de gemalen kokos toe aan het kwarkmengsel. Roer erdoor.
  19. Breng de 50 ml water aan de kook in een steelpan. Zet het vuur uit een laat het heel even staan, ongeveer 30 seconden.
  20. Los dan de blaadjes gelatine er één voor één in op. Roer het goed door, zorg dat alle gelatine goed is opgelost. Mocht het water iets teveel zijn afgekoeld, dan kun je het pannetje nog even terug op het vuur zetten, maar let op: het mag absoluut niet aan de kook komen, anders lost de gelatine niet goed op en krijg je stukjes gelatine in je taart.
  21. Schenk het gelatine mengsel bij de kwark, klop dit voorzichtig door op de laagste stand van de mixer.
  22. Schenk dit over de tweede laag in de bakvorm. Strijk dit mooi glad. Zet dit weer in de koelkast om op te stijven.
  23. De vierde laag; maal de lange vingers fijn in een keukenmachine of met de staafmixer. Smelt de margarine in een pannetje en giet dit bij de fijngemalen lange vingers. Schep dit goed door.
  24. Neem de bakvorm weer uit de koelkast. Schep het lange vingermengsel er op. Druk dit voorzichtig en gelijkmatig over de derde laag.
  25. Laat dit weer stevig worden in de koelkast.
  26. De decoratie: klop de slagroom stijf, voeg, als de slagroom bijna stijf  is, de poedersuiker toe en eventueel ook een half zakje slagroomversteviger.
  27. Doe dit in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
  28. Haal de taart uit de koelkast. Leg er een taartbord onderste boven op en draai dan de taart met bord en al om.
  29. Til voorzichtig de bakvorm omhoog. Haal het plastic er af.
  30. Spuit rondom toefjes op de taart. Drapeer de frambozen in het midden.

Tip: Als je geen chocoladebolletjes hebt, dan kun je ook andere suikerpareltjes gebruiken.

Dit was ons laatste kerstrecept voor dit jaar! Hopelijk zit er voor jullie iets bij en gaan jullie dat dan maken voor de kerst. Laat het ons weten, wij vinden het natuurlijk altijd erg leuk om te horen of het bij jullie gasten in de smaak viel!

We wensen jullie hele fijne kerstdagen!! Geniet ervan! Denk er aan: het hoeft niet allemaal perfect te zijn als je het zelf maakt! Het belangrijkste is, dat je er plezier aan beleeft om het te maken!

Liefs, Ria en Laura

2 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Bladerdeeghapjes met brie en walnoten
next post
Churros met chocoladesaus

You may also like

Tiramisu !

14/08/2015

Gezonde frambozen mango kwarktaart

19/08/2018

Kinder bueno toetjes voor Kerstmis

14/12/2018

Kerstcupcakes

17/12/2015

Aardbeienkwarktaart met chocolade

07/05/2016

Brunch brood van croissantjes deeg

08/12/2017

IJstaart met walnoot & banaan

22/12/2016

IJstaart met bramen

30/06/2019

Bananen stratiatella lasagne

13/02/2022

Lotus speculoos cheesecake

28/12/2016

2 comments

The Trying Baker 27/12/2018 - 18:03

Hoi,
De taart ziet er supermooi uit! Welke camera gebruiken jullie voor de foto’s?

Reply
Liefde voor bakken 28/12/2018 - 11:57

Hey! Dankjewel! Voor deze foto’s hebben wij een spiegelreflex van Nikon gebruikt. Maar wij gebruiken meerdere soorten camera’s voor verschillende situaties!

Liefs Ria & Laura

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....