Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten zonder oven

No bake witte chocolade en frambozen cheesecake

by Liefde voor bakken 18/06/201724/10/2018
written by Liefde voor bakken 18/06/201724/10/2018
DSC_0838bn

Wij maken met enig regelmaat taarten voor andere mensen! Zo ook voor de bruiloft van een collega van Laura. Eerder lieten wij al zien dat we deze frisse citroen kwarktaart voor hen hadden gemaakt, echt een aanrader! Maar ze hadden ook deze heerlijke witte chocolade en frambozen no bake cheesecake besteld (hele mond vol). Vandaag voor jullie het recept!

Maak je deze taart voor een feestje of gelegenheid? Zorg dan wel dat je op tijd begint! Deze taart heeft twee lagen en moet daardoor dus twee keer opstijven in de koelkast.

DSC_0838bn

No bake witte chocolade en frambozen cheesecake

Liefde voor bakken Wij maken met enig regelmaat taarten voor andere mensen! Zo ook voor de bruiloft van een collega van Laura. Eerder lieten wij… Printen
Cijfer 4.8/5
( 4 gestemd )

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 200 gram digestive koekjes (biscuitjes)
  • 80 gram boter

Voor de witte chocolade laag

  • 150 gram witte chocolade (wij gebruiken smeltchocolade)
  • 125 ml slagroom
  • 200 gram mascarpone (op kamer temperatuur)

Voor de frambozen laag

  • 150 gram mascarpone (op kamer temperatuur)
  • 150 slagroom
  • 150 gram bevroren frambozen
  • 5 blaadjes gelatine
  • 25 gram suiker
  • beetje poedersuiker

Decoratie

  • doosje verse frambozen
  • witte chocolade om te raspen

Instructies

Koekjes bodem:

  • Begin met het bekleden van de bakvorm met bakpapier.
  • Verkruimel voor de bodem de koekjes tot een fijngemalen massa. Dit kan bijvoorbeeld met een staafmixer. Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de fijngemalen koekjes aan toe. Vul de springvorm met je bodemmengsel en druk het deeg goed aan. Laat het opstijven in de koelkast.

Witte chocolade laag:

  • Doe de witte chocolade in een kom. Verwarm de slagroom in een pannetje tot bijna aan de kook. Giet de slagroom over de witte chocolade en laat even staan (dus nog niet meteen roeren). Als het even gestaan heeft en de chocolade is gesmolten, ga je het doorroeren. Het liefst met een siliconen spatel. Laat dit chocolademengsel ongeveer 10 minuten afkoelen.
  • Ondertussen klop je de mascarpone los. Voeg hier het afgekoelde chocolademengsel beetje bij beetje aan toe. Klop telkens even voorzichtig door. Dit kan ook gewoon met een garde, in plaats van een mixer.
  • Giet het chocolademengsel dan in de vorm, over de koekjesbodem. Laat dit 2 à 3 uur opstijven in de koelkast. Als je veel haast hebt, kan je het ook even in de vriezer zetten om het proces iets te versnellen.

Frambozenlaag:

  • Week de gelatine 10 minuutjes in koud water.
  • Doe de bevroren frambozen in een pannetje op laag vuur, zodat het het een beetje ontdooit. Maak de frambozen met behulp van een staafmixer helemaal fijn. Zeef deze frambozenmoes. Vul deze aan met water tot totaal 300 ml. Zet dit even op zij.
  • Klop vervolgens de mascarpone los. Voeg hier de suiker aan toe en klop dit er ook door. Klop dan de slagroom stijf met een beetje poedersuiker. Voeg dit in delen toe aan de mascarpone, klop dit er steeds voorzichtig door. Voeg alvast 1/3 deel van de frambozenmoes hier aan toe en schep dit er voorzichtig door.
  • Breng de rest van de frambozenmoes aan de kook en zet dan het vuur weer uit. Laat het heel even staan en roer dan één voor één de uitgeknepen blaadjes gelatine erdoor. Zorg dat het goed opgelost is. Haal het dan door een zeef, dan weet je zeker dat er geen stukjes gelatine zijn achter gebleven. Laat dit ongeveer 10 minuten afkoelen. Voeg dit weer in delen toe aan het mascarpone mengsel. Klop dit er heel voorzichtig doorheen. Ga door tot alles is toegevoegd.
  • Neem dan de bakvorm uit de koelkast en schenk dit frambozenmengsel over de chocoladelaag. Strijk glad met een palletmesje en zet weer terug in de koelkast. Laat dit 2 à 3 uur opstijven.

Decoreren:

  • Haal de taart voorzichtig uit de vorm. Versier deze met verse frambozen en doe hier wat geraspte witte chocolade overheen!
No bake witte chocolade en frambozen cheesecake
No bake witte chocolade en frambozen cheesecake

Liefs Ria & Laura

 

cheesecakechocoladeframbozenkwarkttaartTaarttaart zonder ovenwitte chocoladezonder oven
2 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Milka-roomcake met nootjes
next post
Semifreddo cupcakes met aardbeien

You may also like

Kwarktaart met frambozen

29/07/2015

Koffie kwarktaart

19/03/2017

No bake taartje met frambozen en chocodrip

12/05/2019

Frambozen tiramisu

21/03/2019

IJstaart met bramen

30/06/2019

Oreo Kwarktaart

10/01/2021

Oreo kwarktaart

25/02/2018

Monchou Vlaai

19/09/2021

Gezonde nobake aardbeienvlaai

19/04/2020

Bosvruchten Lasagna

04/04/2021

2 comments

Sofie 20/12/2017 - 11:22

welke diameter van vorm gebruiken jullie?

Reply
Liefde voor bakken 21/12/2017 - 11:11

Wij hebben een springvorm van 26 cm gebruikt, maar 24 cm kan ook. Dan wordt de taart ietsje hoger.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....