Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten zonder oven

Citroen kwarktaart

by Liefde voor bakken 28/05/201728/05/2017
written by Liefde voor bakken 28/05/201728/05/2017
Citroen kwarktaart

Afgelopen week hebben wij de taarten voor de bruiloft van Laura’s collega mogen maken, wat we echt super leuk vonden om te doen. En omdat hier twee nieuwe recepten bij zaten, wilden wij deze uiteraard ook met jullie delen! Vandaag de eerste: de citroen kwarktaart. Hiervoor heb je geen oven nodig, dus kan best met dit lekkere weer!

Benodigdheden:

Voor de bodem:

  • 300 gram bastogne koekjes
  • 125 gram margarine

Voor de vulling:

  • 2 pakjes klop klop
  • 400 ml melk
  • 750 gram citroenkwark (Optimel)
  • 80 ml vers geperste citroensap, van 1 à 2 citroenen (+ 30 ml water)
  • 13 blaadjes gelatine

Voor de spiegellaag

  • 3 blaadjes gelatine
  • circa 80 ml vers geperste citroensap van 1 à 2 citroenen (+160 ml water)
  • gele kleurstof (lemon yellow)

Springvorm van 26 cm + bakpapier.

Aan de slag

Bekleed de bakvorm met bakpapier. Vet alleen de bodem in met een beetje boter.

Verkruimel de bastogne koekjes. Wij doen dit altijd met de staafmixer, gaat super makkelijk! Smelt de boter en voeg dit bij de koekkruimels. Doe de bodem in de vorm en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast om op te stijven.

Week de 13 gelatineblaadjes circa 10 minuten in een kommetje koud water. Klop dan de klop-klop met 400 ml melk, zoals op de verpakking staat beschreven.

Doe 80 ml verse citroen sap met 40 ml water in een pannetje (dus totaal heb je dan 120 ml). Breng dit even aan de kook. Laat dit even staan zodat het echt niet meer kookt. Wacht een aantal seconden en voeg dan één voor één de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Zorg dat ze goed opgelost zijn voordat je weer een nieuwe toe voegt. Laat het dan ook weer 5 minuutjes staan om het even te laten afkoelen. Doe dit nog even door de zeef. dan weet je zeker dat alle gelatine is opgelost en dan haal je ook nog wat velletjes uit het sap.

Voeg de kwark beetje bij beetje toe aan de Klopklop. Mix dit op de laagste stand door. Voeg dan de opgeloste gelatine beetje bij beetje toe aan het kwarkmengsel. Doe vervolgens je kwarkmengsel in de bakvorm waar de bodem in zit. Strijk de bovenkant glad (eventueel met een paletmes). Laat dit opstijven in de koelkast (ongeveer 2 à 3 uur).

Voor de spiegellaag week je eerst 3 blaadjes gelatine circa 10 minuten in koud water. Pers vervolgens 1 à 2 citroenen uit. Vul dit aan met water tot totaal 240 ml. Doe dit in een steelpannetje en voeg hier een paar druppels gele kleurstof toe.

Breng dit even aan de kook. Laat dit even staan zodat het echt niet meer kookt. Wacht een aantal seconden en voeg dan één voor één de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Zorg dat ze goed opgelost zijn voordat je weer een nieuwe toe voegt. Laat het dan ook weer 5 minuutjes staan om het even te laten afkoelen.

Giet dan je gele spiegellaag over de taart en laat dit circa 2 uur opstijven in de koelkast.

Haal je taart voorzichtig uit de springvorm en garneer eventueel met paar schijfjes citroen!

Liefs Ria & Laura

 

cheesecakecitroenkwarktaartno bakeno bake cheesecakeTaarttaart zonder oven
8 comments
1
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Blauwe bessen cheesecake ijstaart
next post
Appeltaart trifle

You may also like

Kwarktaart met chocoladebodem en ananasstukjes

06/07/2015

Lotus speculoostaartje

18/08/2019

No bake vanille taartje met peer

29/09/2019

Aardbeienkwarktaart met chocolade

07/05/2016

Kwarkcake met bosvruchten

08/11/2020

Gezonde kwarktaart met bosvruchten

06/01/2017

No bake rocky road taartje

10/08/2018

Kinder bueno kwarktaart met banaan

29/03/2020

Abrikozen-mascarpone taart met sinaasappel

26/02/2017

Kwarktaart met frambozen

29/07/2015

8 comments

Ingrid van Loon 28/05/2017 - 08:21

Lijkt me erg lekker, zeker met warm weer, maar in het recept ben je vergeten te vermelden dat je de klop klop ook door de kwark moet mengen. Dat spreekt natuurlijk wel voor zich maar het staat er niet bij :-)

Reply
Ingrid van Loon 28/05/2017 - 08:24

Sorry, ben een zeurpiet hoor, maar bij de vulling stat alleen 13 blaadjes en staat er geen gelatine achter :-) Ik neem aan dat jullie dat simpel aan kunnen passen :-)

Reply
Liefde voor bakken 28/05/2017 - 10:13

Nou, je kunt wel zien dat we last hadden van de warmte! Ik heb ook dit aangepast!

Reply
Liefde voor bakken 28/05/2017 - 10:12

Hoi Ingrid, bedankt voor de tip, ik heb het inmiddels aangepast!

Reply
Ingrid van Loon 28/05/2017 - 11:28

De gelatine en de klop klop waren gewoon al gesmolten van de warmte en daardoor verdwenen :-) Maar het is wel echt weer voor zo’n lekkere citroentaart :-) Binnenkort maar eens even maken :-)

Reply
Liefde voor bakken 28/05/2017 - 12:07

Ja daar leek t wel ff op! Last maar weten als je m gemaakt hebt!

Reply
Linda 14/09/2018 - 19:29

Hoi!
Deze ziet er echt superlekker uit!
Ik vroeg mij af of je 2 zakjes of 2 pakken (4 zakjes) klop klop bedoelt in het recept?

Reply
Liefde voor bakken 14/09/2018 - 23:32

Hoi Linda, dat zijn 2 zakjes, dus één pakje.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 4

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    No-bake mango cheesecake

    11/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top