Afgelopen week hebben wij de taarten voor de bruiloft van Laura’s collega mogen maken, wat we echt super leuk vonden om te doen. En omdat hier twee nieuwe recepten bij zaten, wilden wij deze uiteraard ook met jullie delen! Vandaag de eerste: de citroen kwarktaart. Hiervoor heb je geen oven nodig, dus kan best met dit lekkere weer!
Benodigdheden:
Voor de bodem:
- 300 gram bastogne koekjes
- 125 gram margarine
Voor de vulling:
- 2 pakjes klop klop
- 400 ml melk
- 750 gram citroenkwark (Optimel)
- 80 ml vers geperste citroensap, van 1 à 2 citroenen (+ 30 ml water)
- 13 blaadjes gelatine
Voor de spiegellaag
- 3 blaadjes gelatine
- circa 80 ml vers geperste citroensap van 1 à 2 citroenen (+160 ml water)
- gele kleurstof (lemon yellow)
Springvorm van 26 cm + bakpapier.
Aan de slag
Bekleed de bakvorm met bakpapier. Vet alleen de bodem in met een beetje boter.
Verkruimel de bastogne koekjes. Wij doen dit altijd met de staafmixer, gaat super makkelijk! Smelt de boter en voeg dit bij de koekkruimels. Doe de bodem in de vorm en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast om op te stijven.
Week de 13 gelatineblaadjes circa 10 minuten in een kommetje koud water. Klop dan de klop-klop met 400 ml melk, zoals op de verpakking staat beschreven.
Doe 80 ml verse citroen sap met 40 ml water in een pannetje (dus totaal heb je dan 120 ml). Breng dit even aan de kook. Laat dit even staan zodat het echt niet meer kookt. Wacht een aantal seconden en voeg dan één voor één de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Zorg dat ze goed opgelost zijn voordat je weer een nieuwe toe voegt. Laat het dan ook weer 5 minuutjes staan om het even te laten afkoelen. Doe dit nog even door de zeef. dan weet je zeker dat alle gelatine is opgelost en dan haal je ook nog wat velletjes uit het sap.
Voeg de kwark beetje bij beetje toe aan de Klopklop. Mix dit op de laagste stand door. Voeg dan de opgeloste gelatine beetje bij beetje toe aan het kwarkmengsel. Doe vervolgens je kwarkmengsel in de bakvorm waar de bodem in zit. Strijk de bovenkant glad (eventueel met een paletmes). Laat dit opstijven in de koelkast (ongeveer 2 à 3 uur).
Voor de spiegellaag week je eerst 3 blaadjes gelatine circa 10 minuten in koud water. Pers vervolgens 1 à 2 citroenen uit. Vul dit aan met water tot totaal 240 ml. Doe dit in een steelpannetje en voeg hier een paar druppels gele kleurstof toe.
Breng dit even aan de kook. Laat dit even staan zodat het echt niet meer kookt. Wacht een aantal seconden en voeg dan één voor één de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Zorg dat ze goed opgelost zijn voordat je weer een nieuwe toe voegt. Laat het dan ook weer 5 minuutjes staan om het even te laten afkoelen.
Giet dan je gele spiegellaag over de taart en laat dit circa 2 uur opstijven in de koelkast.
Haal je taart voorzichtig uit de springvorm en garneer eventueel met paar schijfjes citroen!
Liefs Ria & Laura
8 comments
Lijkt me erg lekker, zeker met warm weer, maar in het recept ben je vergeten te vermelden dat je de klop klop ook door de kwark moet mengen. Dat spreekt natuurlijk wel voor zich maar het staat er niet bij :-)
Sorry, ben een zeurpiet hoor, maar bij de vulling stat alleen 13 blaadjes en staat er geen gelatine achter :-) Ik neem aan dat jullie dat simpel aan kunnen passen :-)
Nou, je kunt wel zien dat we last hadden van de warmte! Ik heb ook dit aangepast!
Hoi Ingrid, bedankt voor de tip, ik heb het inmiddels aangepast!
De gelatine en de klop klop waren gewoon al gesmolten van de warmte en daardoor verdwenen :-) Maar het is wel echt weer voor zo’n lekkere citroentaart :-) Binnenkort maar eens even maken :-)
Ja daar leek t wel ff op! Last maar weten als je m gemaakt hebt!
Hoi!
Deze ziet er echt superlekker uit!
Ik vroeg mij af of je 2 zakjes of 2 pakken (4 zakjes) klop klop bedoelt in het recept?
Hoi Linda, dat zijn 2 zakjes, dus één pakje.