Het is de laatste tijd steeds zo lekker weer buiten, eigenlijk zelfs iets te lekker om te bakken! Daarom is dit taartje perfect! Het is namelijk een no bake taartje, dus geen oven nodig. Dit heerlijke taartje is gemaakt met aardbeien en Betsie’s Geitenyoghurt-moment. Super fris van smaak!
Je ziet de producten van Betsie’s Geitenzuivel steeds vaker in de schappen liggen van de supermarkten. Dit is een super leuke variatie! De geitenyoghurt die we gebruiken voor dit recept is gemaakt van licht verteerbare geitenmelk van Nederlandse bodem, met een milde en romige smaak. Wij maken zo vaak taartjes met kwark of gewone yoghurt, dan moet een taartje met geitenyoghurt ook ontzettend leuk zijn! We maakten als eens eerder een lekker receptje met Betsie’s Geitenzuivel, namelijk deze lekkere toetjes met stoofpeertjes en Betsie’s Geitenyoghurt-moment.

Ingrediënten
Voor de bodem:
- 200 gram havermout
- 100 gram dadels
- 50 gram boter
Voor de vulling:
- 500 ml Betsie’s Geitenyoghurt-moment
- 200 gram verse aardbeien + wat losse aardbeien voor de topping
- 9 blaadjes gelatine
- 150 ml water
Instructies
- Bekleed je bakvorm met bakpapier en vet deze in met een beetje boter.
- Maal de dadels en de havermout fijn in je keukenmachine. Smelt de boter en voeg dit toe. Doe dit mengsel in de bakvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.
- Doe de bakvorm voor 15 minuutjes in koelkast, zodat de bodem kan opstijven.
- Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water.
- Pureer 200 gram verse aardbeien totdat ze glad zijn.
- Doe de Betsie’s Geitenyoghurt-moment in een kom en voeg hier de aardbeienpuree aan toe. Mix dit voorzichtig door elkaar.
- Verwarm vervolgens 150 ml water op het vuur, breng dit heel even aan de kook en haal het daarna meteen van het vuur af. Wacht een aantal seconden en voeg dan één voor één de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Zorg dat ze goed opgelost zijn voordat je weer een nieuwe toe voegt.
- Laat de gelatine heel even een minuutje afkoelen en schenk het dan door een zeef bij je yoghurtmengsel. Mix dit even kort door.
- Giet je aardbeien-yoghurt mengsel over je bodem en laat ongeveer 3 uurtjes opstijven in de koelkast.
- Als de taart is opgesteven decoreer je de taart met een paar halve aardbeien. Smullen maar!
Zo zie je maar dat het dus helemaal niet moeilijk hoeft te zijn om ook tijdens het lekkere weer een taartje te maken. En het voordeel van dit taartje is ook nog eens dat door de Betsie’s Geitenyoghurt-moment de taart super fris van smaak is!
Liefs Ria & Laura
Dit artikel is geschreven in samenwerking met Betsie’s Geitenzuivel.
5 comments
Bedankt Ria en Laura voor het recept.
Ik ben erg benieuwd naar de smaak van een taart met geitenyoghurt. Vind de smaak van geitenmelk nogal sterk. Misschien heeft deze taart een lekkere smaak door de aardbeien? Proberen waard. Mijn man neemt altijd geitenmelk en yoghurt ivm koemelk allergie. Zelf drink ik ook geen melk ivm gluten en lactose.
Misschien ga ik dus jullie taart wel maken, maar ben beetje bang voor de overheersende geitensmaak en lucht brrr
Ik proberen om een vaiatie met blauwe bes of perzik en papaja mag ik ook
hebben jullie nog advies ?
Hoi Vanessa, een variatie met blauwe bes of perzik zullen zeker lekker zijn.
Waarom met water dan wordt je taart waterige.
je zou ook gepureerde fruit kunnen opwarmen en daar gelaten door heen kunnen doen. Dan heb je iets meer smaak. Ik ga zaterdag ook kwarktaart maken van geitenyogurt en heb er al velen gemaakt maar ik zou nooit er water bij doen ?
Hoi Maris, ik snap wat je bedoelt en dat geeft zeker extra smaak. Maar soms wil je niet al te veel calorietjes en alle beetjes helpen dan. Wij wisselen dat af. Bij het ene recept kiezen we voor gepureerd fruit, maar soms ook voor een beetje water als toevoeging.