Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten zonder oven

No bake aardbeien yoghurttaart met Betsie’s Geitenzuivel

by Liefde voor bakken 24/06/201825/09/2018
written by Liefde voor bakken 24/06/201825/09/2018
No bake aardbeien yoghurttaart met Betsie’s Geitenzuivel


Het is de laatste tijd steeds zo lekker weer buiten, eigenlijk zelfs iets te lekker om te bakken! Daarom is dit taartje perfect! Het is namelijk een no bake taartje, dus geen oven nodig. Dit heerlijke taartje is gemaakt met aardbeien en Betsie’s Geitenyoghurt-moment. Super fris van smaak!

Je ziet de producten van Betsie’s Geitenzuivel steeds vaker in de schappen liggen van de supermarkten. Dit is een super leuke variatie! De geitenyoghurt die we gebruiken voor dit recept is gemaakt van licht verteerbare geitenmelk van Nederlandse bodem, met een milde en romige smaak. Wij maken zo vaak taartjes met kwark of gewone yoghurt, dan moet een taartje met geitenyoghurt ook ontzettend leuk zijn! We maakten als eens eerder een lekker receptje met Betsie’s Geitenzuivel, namelijk deze lekkere toetjes met stoofpeertjes en Betsie’s Geitenyoghurt-moment.

No bake aardbeien yoghurttaart met Betsie’s Geitenzuivel

No bake aardbeien yoghurttaart met Betsie's Geitenzuivel

Liefde voor bakken Het is de laatste tijd steeds zo lekker weer buiten, eigenlijk zelfs iets te lekker om te bakken! Daarom is dit taartje… Printen
Cijfer 4.6/5
( 5 gestemd )

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 200 gram havermout
  • 100 gram dadels
  • 50 gram boter

Voor de vulling:

  • 500 ml Betsie’s Geitenyoghurt-moment
  • 200 gram verse aardbeien + wat losse aardbeien voor de topping
  • 9 blaadjes gelatine
  • 150 ml water

Instructies

  1. Bekleed je bakvorm met bakpapier en vet deze in met een beetje boter.
  2. Maal de dadels en de havermout fijn in je keukenmachine. Smelt de boter en voeg dit toe. Doe dit mengsel in de bakvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.
  3. Doe de bakvorm voor 15 minuutjes in koelkast, zodat de bodem kan opstijven.
  4. Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water.
  5. Pureer 200 gram verse aardbeien totdat ze glad zijn.
  6. Doe de Betsie’s Geitenyoghurt-moment in een kom en voeg hier de aardbeienpuree aan toe. Mix dit voorzichtig door elkaar.
  7. Verwarm vervolgens 150 ml water op het vuur, breng dit heel even aan de kook en haal het daarna meteen van het vuur af. Wacht een aantal seconden en voeg dan één voor één de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Zorg dat ze goed opgelost zijn voordat je weer een nieuwe toe voegt.
  8. Laat de gelatine heel even een  minuutje afkoelen en schenk het dan door een zeef bij je yoghurtmengsel. Mix dit even kort door.
  9. Giet je aardbeien-yoghurt mengsel over je bodem en laat ongeveer 3 uurtjes opstijven in de koelkast.
  10. Als de taart is opgesteven decoreer je de taart met een paar halve aardbeien. Smullen maar!

Zo zie je maar dat het dus helemaal niet moeilijk hoeft te zijn om ook tijdens het lekkere weer een taartje te maken. En het voordeel van dit taartje is ook nog eens dat door de Betsie’s Geitenyoghurt-moment de taart super fris van smaak is!

Liefs Ria & Laura

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Betsie’s Geitenzuivel.

betsie's geitenzuivelgeitenyoghurtno bakeyoghurttaart
5 comments
1
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Cheesecake mango ijsjes
next post
Granola cups met yoghurt en fruit

You may also like

No bake rocky road taartje

10/08/2018

Bokkenpootjestaart met advocaat

14/03/2021

Pepernoten kwarktaart

19/11/2015

No bake cheesecake met Mellow Cakes

23/09/2016

Limoncello tiramisu

17/06/2018

Citroen kwarktaart

28/05/2017

IJstaart met walnoot & banaan

22/12/2016

Oreo Kwarktaart

10/01/2021

Gezonde mango kwarktaart

23/07/2017

Kwarktaart met chocoladebodem en ananasstukjes

06/07/2015

5 comments

Riny 24/06/2018 - 17:37

Bedankt Ria en Laura voor het recept.
Ik ben erg benieuwd naar de smaak van een taart met geitenyoghurt. Vind de smaak van geitenmelk nogal sterk. Misschien heeft deze taart een lekkere smaak door de aardbeien? Proberen waard. Mijn man neemt altijd geitenmelk en yoghurt ivm koemelk allergie. Zelf drink ik ook geen melk ivm gluten en lactose.
Misschien ga ik dus jullie taart wel maken, maar ben beetje bang voor de overheersende geitensmaak en lucht brrr

Reply
vanessa 25/04/2021 - 16:21

Ik proberen om een vaiatie met blauwe bes of perzik en papaja mag ik ook
hebben jullie nog advies ?

Reply
Liefde voor bakken 13/05/2021 - 06:54

Hoi Vanessa, een variatie met blauwe bes of perzik zullen zeker lekker zijn.

Reply
Maris 29/06/2022 - 14:44

Waarom met water dan wordt je taart waterige.
je zou ook gepureerde fruit kunnen opwarmen en daar gelaten door heen kunnen doen. Dan heb je iets meer smaak. Ik ga zaterdag ook kwarktaart maken van geitenyogurt en heb er al velen gemaakt maar ik zou nooit er water bij doen 😅

Reply
Liefde voor bakken 30/06/2022 - 12:44

Hoi Maris, ik snap wat je bedoelt en dat geeft zeker extra smaak. Maar soms wil je niet al te veel calorietjes en alle beetjes helpen dan. Wij wisselen dat af. Bij het ene recept kiezen we voor gepureerd fruit, maar soms ook voor een beetje water als toevoeging.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....