Taarten zonder oven
Leave a comment

Tiramisu !

Tiramisu
Wie wordt er nou niet blij van een heerlijk stukje tiramisu? Wij wel! Dit is een super eenvoudig tiramisu taartje, snel te maken en zonder oven! En het ziet er ook nog eens heel kunstig uit!
Wat heb je nodig?

  • 1 pak lange vingers
  • 50 ml sterke koffie
  • 2x 10 ml Amaretto of andere amandellikeur
  • 500 gram mascarpone
  • 250 ml slagroom (gezoet)

Extra: vierkant bakblik van circa 20 cm, met uitneembare bodem. Wij gebruiken de bakvorm van Fat Daddo van 20 cm. Deze is ideaal, omdat je de taart met behulp van de losse bodem zo naar boven kunt duwen en dan eruit kunt tillen.

Aan de slag!

Bekleed de bodem van de bakvorm met vetvrij papier. Het zou ook zonder bakpapier kunnen, vanwege de losse bodem.

Tiramisu

Leg dan de bodem vol met lange vingers. Als je het lekker vind, zou je er nog een laagje lange vingers er op leggen, dat doen wij ook :)

Meng dan de koffie en de suiker met 10 ml Amaretto. Besprenkel hiermee de lange vingers. Wij kiezen ervoor om alles er overheen te gieten, zodat de lange vingers zacht worden en zo’n lekker smaakje krijgen.

Klop de slagroom met een beetje poedersuiker. Meng de mascarpone en 10 ml Amaretto in een kom, met de mixer op een lage stand. Voeg de slagroom toe en klop het voorzichtig er doorheen.

Giet het mengsel over de lange vingers in de bakvorm. Maak de bovenkant mooi glad met een deegschraper.

Tiramisu

Knip dan van papier een aantal stroken, knip deze zo af dat ze op het taartje passen. Leg ze als strepen over de taart. Zeef vervolgens de cacao over de bovenkant van de taart. Haal daarna voorzichtig de papieren stroken weg, zodat je een mooi streep effect krijgt.

Laat de taart een paar uur opstijven in de koelkast.

Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu

Ziet het er niet enorm lekker uit? Zo met die mooie cacao strepen op je tiramisu! Wij kregen er geen genoeg van en hebben daarom ook meerdere plaatjes geschoten. Om er vervolgens behoorlijk van te smullen!

Nog vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!

Liefs Ria & Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.